Hmmm vad Ă€r det för idiot som börjar laga mat klockan 21:40? Det kan ju bara vara halvfabrikatens drottning.Â
Hade ju tinat kycklingfilĂ©erna sĂ„ det kĂ€ndes som det skulle bli gjort. FĂ„r vĂ€l Ă€ta imorgon. HalvvĂ€gs in i matlagningen kom jag pĂ„ att jag inte hade en frĂ€sch vitlök och dessutom köpt för lite CrĂšme fraiche. 10 minuter kvar till Konsum stĂ€nger⊠idiot idiot tĂ€nkte jag för mig sjĂ€lv nĂ€r jag pilade ner till Konsum. Geggade ihop kladdet och in med kycklingen i ugnen⊠den hĂ€r rĂ€tten doftar sjukt gott under tillagning, det Ă€r sĂ„ att man blir hungrig bara av att tĂ€nka pĂ„ doftĂ„ngorna som sprider sig i lĂ€genheten. Mitt i natten (nĂ€stan) var maten klar. Idiot idiot idiot tĂ€nkte jag Ă„ter igen för mig sjĂ€lv. Jag kunde ju inte stĂ€lla in en ugnshet form i kylen. Ut med den pĂ„ balkongen för att svalna. Fick hĂ„lla koll pĂ„ kissarna för de tyckte ocksĂ„ att det doftade gudomligt. Ăntligen fick jag plasta in formen och stĂ€lla den i kylen men nu stĂ„r den i alla fall dĂ€r klar och vĂ€ntar bara pĂ„ att jag ska koka ris till den imorgon.
Hs kyckling
1 PĂ„se VĂ€sterbottensost (Halvfabrikat, nĂ„ja den Ă€r i alla fall riven đ )
1 paket rökt skinka i skivor (Halvfabrikat, ja du slipper ju röka den sjĂ€lv đ )
4-6 vitlöksklyftor
4-5 dl CrĂšme fraiche
2 kyckling filéer
Tillagning:
SÀtt pÄ ugnen pÄ 200 grader. LÀgg kycklingfiléerna i en ugnsfastform och salta och peppra lite. Finhacka skinkskivorna sÄ smÄtt det gÄr, rör ihop det med CrÚme fraichen och VÀsterbottensosten samt massor med pressad vitlök (spara lite ost att ha pÄ toppen). HÀll smeten över kycklingen (smula över den sista osten). Peta in formen i ugnen i ca 40-45 minuter tills anrÀttningen fÄtt gyllenbrunfÀrg och kycklingen Àr klar. Servera med ris och grönsaker.
Ohhh det blir med all sÀkerhet sÄs över, den passar utmÀrkt som pastasÄs dagen efter. Det Àr inte fel att fÄ till tvÄ rÀtter av en.
Rapport frÄn balkonglÄdan. Jag hade humle i tvÄ hinkar pÄ balkongen förra sommaren. TÀnkte att de skulle klÀ in ù�kissefÀngelsetù� och pÄ sÄ vis göra balkongen lite trevligare. SÄ kom höste och jag klippte ner dem och flyttade hinkarna mot vÀggen. Var övertygad om att den hÀr sommaren skulle jag tvingas köpa nÄgot nytt att fylla hinkarna med. Nu intrÀffade det ett mirakel, min humle överlevde, till detta ska tillÀggas att jag har allt utom gröna fingrar jag har tidigare bara lyckats fÄ vissa tÄliga kaktusar att överleva mina övergrepp.
M och jag besökte VÀxtriket i helgen för att leta efter balkonglÄdor till honom och dÄ kröp den över mig vÀxtvÀrken. Det riktigt kliar i mina fingrar att fÄ ha en stadsdjungel tyvÀrr sÄ Àr ju inte mina fingrar riktigt lÀmpade för denna dröm dÄ de behandlar vÀxter grymmare Àn om de varit mördarsniglar. Mitt stora problem Àr att jag har en söderbalkong som blir sÄ het att det gÄr att steka Àgg pÄ mitt balkongbord och allt torkar utùŠ Tipps emotages tacksamtùŠ framför allt finns de nÄgon fiffig bevattningsatiralj jag kan sticka ner i mina hinkar?
Jag vill ha en djungel att njuta i inte en krÀvande vÀggtrÀdgÄrd som stÀller större krav Àn en trÀdgÄrd med grÀsmatta stor som en fotbollsplan. Hur Ästadkommer jag detta?
Jag tar och klurar till nÀsta Är dÄ kanske jag vet pÄ bÀttre rÄd!
Jaha sĂ„ var det dags för min första efti…

6:20 Dubbel vĂ€ckning! Jo jag ĂR morgontrött

7:20 Morgonfika med Nemo

8:20 Frunch införskaffas

9:20 Ut pÄ lagret med panikorder

10:20 Rökpaus …. Mmmm njutning… fast det ser inte lĂ€ckert ut.

11:20 HÄller koll pÄ dagen

12:20 Fyller pÄ med lite extra efter frunchmackan.

13:20 Ăverblick

14:20 Bytt skrivbord med chefen

15:20 Eftermiddagscigg
16:20 Upptagen

17:20 PÄ vÀg hem

18:20 LÄdmiddag, sÄ skönt att inte behöva laga mat

19:20 Chokladfabrikens hallonpraliner och en ”chickflick”

20:20 Tiden gÄr

21:20 Mörkret har börjat falla

22:20 KvÀllscigg

23:20 Ser pÄ TV med Nemo pÄ magen
 En rĂ€tt som uppfanns för flera Ă„r sedan och har legat i trĂ€da ett tag dĂ„ Blue Dragon hade frĂ€ckheten att sluta med SataysĂ„sen (ingen annan dög, de var mer som kryddat jordnötsmör och hua det passar inte mig) provade konkurenter ( se bild) men de var som sagt bara klet. Nu har Blue Dragon börjat sĂ€lja den igen… Hurra!
Sataykryddmixen för att krydda kycklingen med kommer frÄn Santa Maria
 Sataywraps
3 frysta kycklingfiléer
1 pÄse Santa Maria Sataykryddor (Halvfabrikat)
1 burk Blue Dragon SataysÄs (Halvfabrikat)
1 gul eventuellt röd paprika
2 tomater
1 burk keso
1 sexpack med vetetortillas (Halvfabrikat)
Tillredning
Halvtina kycklingfileerna sÄ att de Àr hÄrda men inte genomfrusna, det Àr mycket lÀttare att skÀra dem i supertunna skivor (SkÀr snett ner över filén sÄ fÄr du större skivor trotts att du skÀr dem tunna) . Blanda den torra kryddblandningen med en matsked olja och en matsked vatten. slÀng ner kycklingstrimlorna i blandningen och rör runt sÄ att de fÄr ett jÀmt lager kryddor pÄ sig. Nu till det lite pilliga men det Àr vÀrt besvÀret, stek kyckling strimlorna en och en pÄ medelhög vÀrme. Strimlorna lÀggs slÀtt mot pannan nÀr de blivit vita pÄ ovan sidan kan du vÀnda dem en snabbis.
Hacka paprika och tomat
VÀrm tortillabröden enligt instruktionen pÄ förpackningen.
 LÀgg pÄ kyckling, tomat, paprika, keso och Blue Dragon sataysÄs pÄ brödet. vik upp underkanten av brödet ochrulla sedan ihop den.
 Hoppas det smakar! Jag Àlskar det i alla fall.
Glömde bort Ms födelsedag (skĂ€ms)… men tĂ€nker inte göra om den tabben med H. SĂ„ nu lĂ€gger jag in en gratulationshĂ€lsning hĂ€r.
Puss & Kram!