Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Favoriträtt är inte fel!

Skrivet av den 5 maj, 2007 i Middagstipset

Hs KycklingHmmm vad är det för idiot som börjar laga mat klockan 21:40? Det kan ju bara vara halvfabrikatens drottning. 

Hade ju tinat kycklingfiléerna så det kändes som det skulle bli gjort. Får väl äta imorgon. Halvvägs in i matlagningen kom jag på att jag inte hade en fräsch vitlök och dessutom köpt för lite Crème fraiche. 10 minuter kvar till Konsum stänger… idiot idiot tänkte jag för mig själv när jag pilade ner till Konsum. Geggade ihop kladdet och in med kycklingen i ugnen… den här rätten doftar sjukt gott under tillagning, det är så att man blir hungrig bara av att tänka på doftångorna som sprider sig i lägenheten. Mitt i natten (nästan) var maten klar. Idiot idiot idiot tänkte jag åter igen för mig själv. Jag kunde ju inte ställa in en ugnshet form i kylen. Ut med den på balkongen för att svalna. Fick hålla koll på kissarna för de tyckte också att det doftade gudomligt. Äntligen fick jag plasta in formen och ställa den i kylen men nu står den i alla fall där klar och väntar bara på att jag ska koka ris till den imorgon.

Hs kyckling

1 Påse Västerbottensost (Halvfabrikat, nåja den är i alla fall riven 😉 )
1 paket rökt skinka i skivor (Halvfabrikat, ja du slipper ju röka den själv 😉 )
4-6 vitlöksklyftor
4-5 dl Crème fraiche
2 kyckling filéer

Tillagning:
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfastform och salta och peppra lite.  Finhacka skinkskivorna så smått det går, rör ihop det med Crème fraichen och Västerbottensosten samt massor med pressad vitlök (spara lite ost att ha på toppen). Häll smeten över kycklingen (smula över den sista osten). Peta in formen i ugnen i ca 40-45 minuter tills anrättningen fått gyllenbrunfärg och kycklingen är klar. Servera med ris och grönsaker.

Ohhh det blir med all säkerhet sås över, den passar utmärkt som pastasås dagen efter. Det är inte fel att få till två rätter av en.

En har tyckt till än så länge

En har tyckt till när det gäller mina tankar om “Favoriträtt är inte fel!”

  1. Det här sa Linda den 16 maj, 2008 klockan 22:20 1

    Det lät ju sjukt gott. men jag skulle nog välja färsk pasta till….
    *funderar* kycklingfiléer har vi ju alltid i frysen…

    Jag lovar sjukt gott var ordet sa Bill …
    ja sjuktgott var ordet sa Bull…