Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Feta dÀck?

Skrivet av den 31 augusti, 2008 i Den motvillige motionÀren

Feta dÀck pÄ en bil Àr ju coolt, men finns det nÄgon som kan lite om val av cykel? jag Àr ju en lat donna som liksom vill men inte kommer igÄng med de fysiska aktiviteterna. SvÄr motiverad eftersom jag alltid fÄr ont i lederna nÀr jag lyckas ta mig i kragen. DÄ bortser vi frÄn skavsÄren frÄn helvetet som ocksÄ tycks vara obligatoriska

Men sĂ„ blev jag kĂ€r i en cykel! Kan man bli det? Tydligen… för jag kĂ€nde lust att cykla bara för att den kĂ€ndes bĂ„de sportig och kvinnlig. Men det Ă€r en Mountainbike och den har ju lite feta dĂ€ck. Är det helt hopplöst tungt att cykla pĂ„ den? Jag vill absolut INTE ha en racer utan en cykel som funkar överallt pĂ„ grusvĂ€gar och knöligt underlag men Ă€ven pĂ„ asfalt. Sen ska den vĂ€ga sĂ„ lite som möjligt för jag lĂ€r fĂ„ slĂ€pa den 5 trappor upp och ner varje gĂ„ng jag ska cykla (Mitt hus Ă€r begĂ„vat med en minihiss!). Kolfiber hade ju varit trevligt 😉 Men 40 000 för en cykel Ă€r att ta i lite vĂ€l med tanke pĂ„ att det finns en risk att den inte luftas sĂ„ ofta som jag önskar. Samtidigt skulle jag ju kunna vĂ€lja en vanlig damjonne. Men jag tror det Ă€r lite som med köksknivar, det blir roligare om man har bra verktyg. Den jag blev förĂ€lskad i kostar en fjĂ€rdedel av det, men 10 000 Ă€r ju en hel TV! 😉

SÄ frÄgan kvarstÄr Àr fett bra pÄ en cykel eller ska det vara fitt and slim?


Uppdatering:
M Àr vÀldigt bra supporter han erbjöd sig att köpa ett 10ggrs trÀningskort för djupvattentrÀning till mig och om jag gick alla tio ggr skulle han köpa drömcykeln a 10 000pix till mig. Jag sa nej! För det Àr för mycket pengar för att han ska fÄ köpa den.
Fattar ni dessutom hur dÄligt jag skulle mÄ om jag sÄg cykeln stÄ dÀr och inte kom ivÀg pÄ den?
Nej hua den pressen blev lite för hög. Men ett verkligt fint erbjudande var det.

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Feta dĂ€ck?”

 1. Det här sa Mika den 31 augusti, 2008 klockan 18:27 1

  Nu du! Nu snodde du mitt inlÀgg. Om jag Àr en rubriktjyv sÄ Àr du en inlÀggstjuv! Bra funderningar trots allt. Jag har funderat pÄ samma saker. Hoppas att vi fÄr svar!

  Ja men jag snodde inte din cykel!
  Mmm varför finns det sÄ dÄligt med info pÄ nÀtet om vilken cykel man ska vÀlja?
 2. Det här sa Linda den 31 augusti, 2008 klockan 19:25 2

  Jag har en mountinbike… med feta dĂ€ck. Den har rullat mĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„nga mil. Och gĂ„r fort…Jag cyklar som om jag stulit den . . Jag gillar den skarpt. Funkar fint inne i samhĂ€llet, jag brĂ€nner över trotoarkanter lĂ€tt som en plĂ€tt (hmm Ă€r det dĂ€rför jag knĂ€ck hjulaxlarna mĂ„ntro??) Den funkar pĂ„ asfalt och grus. Och har varit toppenbra Ă€ven med en bus dĂ€rbak.(Ă€ven om det helt klart Ă€r lĂ€ttare att cykla utom honom och cykelsitsen! Tur han vuxit ur den nu!) Om den gĂ„r tungt? Tja.. tycker jag inte i alla fall.

  NĂ€r jag köper ny cykel lĂ€r det bli en liknande… FAst det lĂ€r vĂ€l inte bli pĂ„ nĂ„gra Ă„r till hoppas jag. jag hade nĂ€mligen in den pĂ„ rejĂ€l service nu innan hösten, sĂ„ jag har i princip en ny cykel igen. Fast det Ă€r min gamla frĂ„n -93

  Ohhh TACK! Jag hade nÀmligen tappat sugen lite nÀr jag och M diskuterade feta dÀck och tungt att cykla. Nu vet varken jag eller M sÀrskillt mycket om att vÀlja cykel sÄ jag har bett att han ska frÄga sin PT Monika som Àr cykelhurtbulle. Det finns vÀldigt dÄligt med info och vÀldigt fÄ damcyklar att vÀlja mellan ocksÄ. men din kommentar hÀr lyfte upp mig lite pÄ banan igen.
 3. Det här sa Camilla den 31 augusti, 2008 klockan 19:33 3

  Hoppas du sitter nu, sĂ„ att du svimmar. Din hurtbulle nr 1 Ă€ger inte ens en cykel… Hatar att cykla, det Ă€r bara uppförsbackar och motvind…
  Men sÄ klart du ska ha en cykel om du blev kÀr i en. Man kan bli kÀr i allt materiellt, jag lovar! Du Àr normalt!

  Hoppas du sitter nu, sÄ att du inte svimmar. MotvilligmotionÀr nr 1 har nÀmligen tyckt att det Àr rÀtt trevligt att cykla en gÄng i tiden. men sen hamnade jag ute bland gupp och krafs och cyklen bara slog för den hade ingen fjÀdring alls. var en riktig kÀrringcykel. SÄ jag tyckte bara att det var hemskt. Sen sÄlde jag elÀndet. Nu blev jag lite inspirerad igen.
 4. Det här sa M den 1 september, 2008 klockan 13:53 4

  Det dĂ€r med bara uppförsbackar Ă€r en myt. Lyssna inte pĂ„ Camilla! (No offense, Camilla 😉 ) Enligt min GPS sĂ„ gĂ„r det nĂ€stan jĂ€mt upp. Fast motvinden kan jag hĂ„lla med om. Det Ă€r förj*vligt nĂ€r det blĂ„ser motvind oavsett vilket hĂ„ll man cyklar Ă„t. TV4vadret.se har bra vĂ€derprognoser sĂ„ man kan vĂ€lja tillfĂ€llen dĂ„ det inte blĂ„ser 😉
  Heja C heja!

  Ja heja mig! Just nu kör jag airbike!
  😉
 5. Det här sa diana den 6 september, 2008 klockan 16:22 5

  Jag tycker feta cyklar Ă€r frĂ€sigast 😉
  .

  Ja visst Àr det nÄgot speciellt med dem!
  .

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?