Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Feta däck?

Skrivet av den 31 augusti, 2008 i Den motvillige motionären

Feta däck på en bil är ju coolt, men finns det någon som kan lite om val av cykel? jag är ju en lat donna som liksom vill men inte kommer igång med de fysiska aktiviteterna. Svår motiverad eftersom jag alltid får ont i lederna när jag lyckas ta mig i kragen. Då bortser vi från skavsåren från helvetet som också tycks vara obligatoriska

Men så blev jag kär i en cykel! Kan man bli det? Tydligen… för jag kände lust att cykla bara för att den kändes både sportig och kvinnlig. Men det är en Mountainbike och den har ju lite feta däck. Är det helt hopplöst tungt att cykla på den? Jag vill absolut INTE ha en racer utan en cykel som funkar överallt på grusvägar och knöligt underlag men även på asfalt. Sen ska den väga så lite som möjligt för jag lär få släpa den 5 trappor upp och ner varje gång jag ska cykla (Mitt hus är begåvat med en minihiss!). Kolfiber hade ju varit trevligt 😉 Men 40 000 för en cykel är att ta i lite väl med tanke på att det finns en risk att den inte luftas så ofta som jag önskar. Samtidigt skulle jag ju kunna välja en vanlig damjonne. Men jag tror det är lite som med köksknivar, det blir roligare om man har bra verktyg. Den jag blev förälskad i kostar en fjärdedel av det, men 10 000 är ju en hel TV! 😉

Så frågan kvarstår är fett bra på en cykel eller ska det vara fitt and slim?


Uppdatering:
M är väldigt bra supporter han erbjöd sig att köpa ett 10ggrs träningskort för djupvattenträning till mig och om jag gick alla tio ggr skulle han köpa drömcykeln a 10 000pix till mig. Jag sa nej! För det är för mycket pengar för att han ska få köpa den.
Fattar ni dessutom hur dåligt jag skulle må om jag såg cykeln stå där och inte kom iväg på den?
Nej hua den pressen blev lite för hög. Men ett verkligt fint erbjudande var det.

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Feta däck?”

 1. Det här sa Mika den 31 augusti, 2008 klockan 18:27 1

  Nu du! Nu snodde du mitt inlägg. Om jag är en rubriktjyv så är du en inläggstjuv! Bra funderningar trots allt. Jag har funderat på samma saker. Hoppas att vi får svar!

  Ja men jag snodde inte din cykel!
  Mmm varför finns det så dåligt med info på nätet om vilken cykel man ska välja?
 2. Det här sa Linda den 31 augusti, 2008 klockan 19:25 2

  Jag har en mountinbike… med feta däck. Den har rullat mååååånga mil. Och går fort…Jag cyklar som om jag stulit den . . Jag gillar den skarpt. Funkar fint inne i samhället, jag bränner över trotoarkanter lätt som en plätt (hmm är det därför jag knäck hjulaxlarna måntro??) Den funkar på asfalt och grus. Och har varit toppenbra även med en bus därbak.(även om det helt klart är lättare att cykla utom honom och cykelsitsen! Tur han vuxit ur den nu!) Om den går tungt? Tja.. tycker jag inte i alla fall.

  När jag köper ny cykel lär det bli en liknande… FAst det lär väl inte bli på några år till hoppas jag. jag hade nämligen in den på rejäl service nu innan hösten, så jag har i princip en ny cykel igen. Fast det är min gamla från -93

  Ohhh TACK! Jag hade nämligen tappat sugen lite när jag och M diskuterade feta däck och tungt att cykla. Nu vet varken jag eller M särskillt mycket om att välja cykel så jag har bett att han ska fråga sin PT Monika som är cykelhurtbulle. Det finns väldigt dåligt med info och väldigt få damcyklar att välja mellan också. men din kommentar här lyfte upp mig lite på banan igen.
 3. Det här sa Camilla den 31 augusti, 2008 klockan 19:33 3

  Hoppas du sitter nu, så att du svimmar. Din hurtbulle nr 1 äger inte ens en cykel… Hatar att cykla, det är bara uppförsbackar och motvind…
  Men så klart du ska ha en cykel om du blev kär i en. Man kan bli kär i allt materiellt, jag lovar! Du är normalt!

  Hoppas du sitter nu, så att du inte svimmar. Motvilligmotionär nr 1 har nämligen tyckt att det är rätt trevligt att cykla en gång i tiden. men sen hamnade jag ute bland gupp och krafs och cyklen bara slog för den hade ingen fjädring alls. var en riktig kärringcykel. Så jag tyckte bara att det var hemskt. Sen sålde jag eländet. Nu blev jag lite inspirerad igen.
 4. Det här sa M den 1 september, 2008 klockan 13:53 4

  Det där med bara uppförsbackar är en myt. Lyssna inte på Camilla! (No offense, Camilla 😉 ) Enligt min GPS så går det nästan jämt upp. Fast motvinden kan jag hålla med om. Det är förj*vligt när det blåser motvind oavsett vilket håll man cyklar åt. TV4vadret.se har bra väderprognoser så man kan välja tillfällen då det inte blåser 😉
  Heja C heja!

  Ja heja mig! Just nu kör jag airbike!
  😉
 5. Det här sa diana den 6 september, 2008 klockan 16:22 5

  Jag tycker feta cyklar är fräsigast 😉
  .

  Ja visst är det något speciellt med dem!
  .