Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Parmalax med spenatsås á la Linda

Skrivet av den 10 augusti, 2008 i Middagstipset

Jag efterlyste ju fiskrecept igår och fick napp direkt!

Jag och M la in receptet i i aftonbladets viktklubb och så fick vi uträknat hur många kalorier vi förväntas förbruka för att få äta det smarriga 😉 . Linda hade även föreslagit ugnspotatis men för enkelhetens skull beslutade jag mig för att använda koktpotatis för mitt andra räknealternativ. I dag lagade vi pasta varianten då potatisen på ICA var urtrist.  I princip så är det alltså samma recept du ser nedan, men med antingen pasta eller potatis (så vill du gå ner blir det potatis vill du bara hålla vikten så funkar även pastan). Galet enkelt att laga är det, i alla fall när man slipper skala potatis. Gör man potatisklyftor i ugn slipper man ju skala då med. Tackar och bockar för det receptet och förväntar mig så klart fler 😛 (Naturligtvis även från andra än Linda!

Parmalax med pasta och spenatsås,
4portioner   
 
Parmalax med potatis och spenatsås,
4 portioner     

 1 portion = 559 kcal
 

400 gram

lax

80 gram

Parmaskinka

225 gram

spenat fryst

2 dl

crème fraiche 15 %

280 gram

pasta fullkorn, okokt

1 tsk

muskot

1 tsk

salt

1 tsk

peppar

1 krm

socker

Instruktioner

Börja med att sätta på ugnen på ca 200 grader.

Skär laxen i bitar – aningen större än fiskpinnar som du sedan saltar och pepprar och sen lindar in i en skiva god parmaskinka. Ställ in laxen i ugnen i ca 15 min (Laxen ska bli färdig och skinkan aningen knaprig).

Koka upp pasta vatten och tillaga pastan enligt anvisningar på paketet.

Lägg spenaten i en kastrull och krydda med salt, peppar och riven muscot och en gnutta socker. När spenaten tinat och vattnet kokat bort häller du på en burk lätt creme fraische och låter det bli varmt.

 1 portion = 467 kcal
 

400 gram

lax

80 gram

Parmaskinka

225 gram

spenat fryst

2 dl

crème fraiche 15 % 

700 gram

potatis kokt

1 tsk

muskot

1 tsk

salt

1 tsk

peppar

1 krm

socker

Instruktioner

Börja med att sätta på ugnen på ca 200 grader.

Skala och koka potatisen

Under tiden skär du laxen i bitar – aningen större än fiskpinnar som du sedan saltar och pepprar och sen lindar in i en skiva god parmaskinka. Ställ in laxen i ugnen i ca 15 min (Laxen ska bli färdig och skinkan aningen knaprig).

Lägg spenaten i en kastrull och krydda med salt, peppar och riven muscot och en gnutta socker. När spenaten tinat och vattnet kokat bort häller du på en burk lätt creme fraische och låter det bli varmt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Parmalax med spenatsås á la Linda”

  1. Det här sa soffie den 10 augusti, 2008 klockan 18:14 1

    🙂
    hejhopp vilken trevlig blogg du har:O)

    hej hopp själv 😉
    Jag gör så gott jag kan!
  2. Det här sa Linda den 10 augusti, 2008 klockan 18:50 2

    Så bra att det smakade. 🙂

    Jag har ett till supersnabbt och enkelt recept på fisk. Men räknar man kcal och fettmängd är jag rädd för att man överskrider.. tror jag.. eller jag vet inte…jag är inte så bra på sånt….

    Ja alltså ett bra recept går ofta att modifiera också.
    Vi kan ju alltid lägga in det på viktklubb. Tanken med viktklubb är att man ska kunna äta ”riktig/vanlig” mat. Så det gäller att samla på sig recept som både funkar att lag, smakar gott och inte dryper av onyttigheter.
  3. Det här sa Linda den 10 augusti, 2008 klockan 19:50 3

    Ok… en snabb fiskrätt som ofta äts till vardags, när det är lite småstressigt, men man ändå vill ha i sig lite fisk är:

    Pestofisken. (nåt för halvfabrikatens drottning.. haha…)

    Ta två fileer av Pangasius. Tina.
    Blanda samman denna mix: http://www.findus.se/produkter/sok.asp?sok=pesto&x=0&y=0 från Findus enligt anvisningarna (men vi brukar ta mindre smör än vad det står. Tror det står 50g, men det behöver man inte.
    Smeta över fiskfiléerna. In i ugnen.
    Servera. Här blir det oftast grön eller röd tagilatelle. Men det funkar med kokt potatis, mos eller vad man vill. Vi har tagit vad som funnits hemma.
    Och självklart en GIGANTISK sallad!

    Ohhh tack ska se om jag kan få in den i viktklubb. Det är alltid svårt innan man lagat och ser exakta mått på allt. Låter inte helt galet.

    Jag har en rätt till dig också, lite utbyte måste du ju få!
    jag återkommer med den, pillar med så många saker på en gång nu.

  4. Det här sa C a m i l l a den 10 augusti, 2008 klockan 22:05 4

    Mmm, det där måste jag prova! Lämpligt nog har jag ett paket portionslax i frysen, men ingen spenat. Får handla det vid nästa besök på ICA.
    Gott, nyttigt och järnrikt. 🙂

    hurbullemat så det står härliga till. men man får inte glömma bort att man kan äta för lite också, då går ju kroppeländet i i svältmode och börjar spara på sig. Vi tyckte det skulle passat bra med grovriven morot med citronsaft på som tillbehör.

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?