Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Snart är man VD på riktigt

Skrivet av den 7 augusti, 2008 i Webbdesign

Japp nu har första pappren för att få igång aktiebolaget kommit. Ska till banken imorgon och pyttsa in aktiekapitalet. 100 000 pix Puh! Så nu vill det till att det går bra. Jag kommer att jobba kvar på mitt vanliga jobb men jag blir aktieägare till 1000 aktier, VD och Styrelseordförande utan lön! 😉

M och jag har pillat ihop budget idag. Samt kollat upp redovisningen för den enskilda firman (Som ska få gå i graven när ABt är på plats). Hittade knasigheter i redovisningen från april!!! Det är så himla jobbigt med skatteverket för de ska ha in momsen kvartalsvis för enskillda firmor, det gör att man lusläser var tredje månad. Nåja, vi har inte så mycket siffror att bolla med.

Ja så jag får väl lägga ut en blänkare här också. Är det någon som vill ha webbhjälp så kan ni fråga. Vi fixar enkla saker som bloggar för kaffepengar men klarar av stora monsterprojekt med glans också. Referens kan till exempel vara Tommy Deogan som har jobbat så mycket med oss att det känns som vi nästan är samma företag. Fantastisk människa att jobba med föresten för man får extremt mycket tillbaks inte bara yrkesmässigt. Kanske dags att bjuda Tommy med fru på middag snart!?

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Snart är man VD på riktigt”

 1. Det här sa Daniel den 7 augusti, 2008 klockan 18:43 1

  Min sambo vill starta eget företag så här blev jag mycket intresserad. Kan det tänkas vara så att jag (eller sambon) får ställa några frågor via email i framtiden? Lycka till med företaget! 😀

  Klart att ni får ställa frågor, jag kan bara svara på hur vi har gjort vilket har funkat bra för oss. Min mejl har du i via inläggen i din blogg, det går bra att använda den.
 2. Det här sa Linda den 7 augusti, 2008 klockan 19:55 2

  Jösses.. då törs man ju snart inte knysta om det är nåt som inte funkar på sidan. Då kommer väl räkningen neddimandes i e-postlådan. haha…

  Heheh du får helt enkellt känna dig extra VIP. Vi får väl oroa oss mer för att du skickar en räkning för sveda och värk, försökskaniner har tack och lov (så vitt jag vet) inte automatisk rätt till ersättning!
 3. Det här sa Linda den 7 augusti, 2008 klockan 20:03 3

  Ang tävlingen– precis min tanke. Jag tävlar sällan. Nästa bara hos Charlotte.. men nu var jag ju tvungen.

  Ja jäklar, fräckt att sätta tumskruvar på en så där!
  😉
 4. Det här sa Carina den 7 augusti, 2008 klockan 20:19 4

  Men va roligt, Cia VD på visitkortet!
  Gäller att marknadsföra er nu då gissar jag,
  säker på att ni har vana på sånt här redan!
  Lycka till 🙂
  Kram Carina

  Vana och vana, jag jobbar som säljare på mitt ”riktiga” jobb. Men än så länge har vi faktiskt inte behövt sälja oss utan har fått tacka nej. Det ska det bli ändring på, nu står alla dörrar öppna för nu finns det personal i företaget också. Själv får jag fortsätta att jobba gratis ett tag till
 5. Det här sa Linnea den 8 augusti, 2008 klockan 19:48 5

  Hejsan! Jag är den nyfikna sambon som tillhör Daniel 🙂 Vilket typ av företag har du? själv har jag funderingar på butik och näthandel inom hantverksområdet.

  Aha! Tillhör? Jag trodde det var kvinnan som ägde mannen ;-). Jag har idag en enskilld firma vilket jag tycker har varit bra. Skulle fortsätta att ha det om det inte varit för att jag ska anställa, då vill jag inte stå som personligt ansvarit vilket jag blir i alla bolagsformer utom AB. Det är dessutom lätt att ”öva” på en enskilld firma och enklare bokföringsregler. Det som är viktigt att tänka på att du blir personligt betalningsansvarig och att det är viktigt att skilja på din personliga ekonomi och firmans, det lär visst många ha problem att få till. Att ha egen firma har visat sig vara enklare än jag trodde, var livrädd innan. Vi hittade en redovisningsbyrå som sköter det för pappersjoxet var det som skrämde mest. Det känns både bekvämt och så har man någon att ställa frågor till.
  Butik och näthandel innom Sverige enbart? Eller har du tänkt dig export också? För då blir det krångligare. Ett annat tips är att gå på föreläsning hos skatteverket, så att du förstår hur du räknar ut vilken skatt man ska betala etc. Visst det gör en eventuell redovisningsbyrå åt dig, MEN det kan ju vara bra att räkna lite själv innan du startar för att se om det är värt det.
 6. Det här sa Linnea den 8 augusti, 2008 klockan 20:49 6

  försäljningen kommer i första hand ske inom sverige, däremot blir det import av tyger och likande, försäljning utanför sverige blir det nog i ett andra steg, när jag ser om det fixar sig med mina idéer.

  ska på ett sådant möte med skatteverket i höst, samt ev ta en kurs av almi (är det nått att ha? tyckte att det verkade rätt ok när jag var på en av deras infoträffar).

  Ja när man handlar med andra länder ska man tänka på hur och var momsen ska betalas, men det är ju bara att ta reda på. Vi får till ex betalningar från USA och då bokförs det annorlunda. Men det löser du!

  Har ingen aning om Almi för det har jag inte gått, kanske är överkurs för så svårt att vara egen företagare är det inte även om det verkar mycket i början.