Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Cias Coca-Cola stek

Skrivet av den 4 mars, 2008 i Middagstipset

Med tanke pĂ„ föregĂ„ende inlĂ€gg, och om nĂ„gon dĂ„ undrar hur jag förstörde Ms första elvisp sĂ„ var det nĂ€r jag skulle laga min fantastiska Coca-Cola stek. Jag hade lĂ€nge förklarat för M att jag helt enkelt inte hör hemma i ett kök men att Coca-Cola stek var jag en hejare pĂ„. Kort kan jag berĂ€tta att jag tĂ€nkte reda sĂ„sen med vetemjöl vilket sĂ„ klart resulterade i klumpar. Smart som jag Ă€r sliter jag fram elvispen men glömmer att ta ur handvispen… drrrump-pang sĂ€ger det och sĂ„ har jag mördat en elvisp för första gĂ„ngen. Som tur Ă€r har mina kunskaper i köket förbĂ€ttrats rejĂ€lt sen den gĂ„ngen, dĂ€rmed inte sagt att inte fler köksredskap kommer att dödens dö för min hand i framtiden.

CokeCoca-Cola stek 
Bryn en rejÀl bit fransyska i en gryta.
NÀr steken sen har fÄtt en trevlig fÀrg, sÀnker du vÀrmen en aning och slÄr i:

tvÄ burkar 33 cl öl
tvÄ burkar 33 cl Coca-cola
2 st köttbuljongtÀrningar
8 svartpepparkorn
8 enbÀr
1 dl soya
2 st lökar i klyftor
(3 dl grÀdde, vÀntar du med tills köttet blivit klart)

(Se upp för det bubblar en hel del) PÄ med locket och lÄt det puttra en sÄ dÀr 40-45 minuter lite beroende pÄ storleken pÄ köttbiten sÄ klart.
Sila bort allt krafs ur spadet.
Blanda sedan grĂ€dden med ungefĂ€r lika delar av spadet, rör om ordentligt. SlĂ„ i resten av spadet och lĂ„t det sedan koka ihop till en förfĂ€rligt god sĂ„s. Servera med pressad potatis. Ähhh va fasiken slĂ€ng köttet och kĂ€ka bara potatis och sĂ„s! Det hĂ€r receptet mĂ„ste testas.

PS. Som ni ser ingÄr inte lÀngre mjöl i receptet.

7 har sagt sitt

7 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Cias Coca-Cola stek”

 1. Det här sa Carina den 5 mars, 2008 klockan 8:36 1

  Men detta lÀt dÄ spÀnnnade, vet ju sen förr att du
  har coca cola i din köttfÀrssÄs som jag Ànnu inte
  har testat……vĂ„gar inte 😳

  Carina: Det var det hĂ€r receptet som gav mig idĂ©n att anvĂ€nda Coca Cola i köttfĂ€rssĂ„sen. Men det hĂ€r MÅSTE du prova! FEGIS!!!
  .
 2. Det här sa Camilla den 5 mars, 2008 klockan 11:22 2

  Det lÄter precis som mitt recept pÄ porterstek, bara det att du tar coca-cola och jag tar Porter-öl. Gottigt! PotatisgratÀng Àr mumma till den.
  Kram!

  Camilla: Mitt recept har bÄde öl och Cola. Har ocksÄ gjort Porterstek men den sÄsen blir inte lika fyllig.
  .
 3. Det här sa Charlotte den 5 mars, 2008 klockan 17:11 3

  Hmmm…lite skeptisk Ă€r jag. Glassfloat med coca-cola Ă€r nĂ€stan det vĂ€rsta jag vet, men kanske kan lĂ€sk vara nĂ„got att blanda med mat i det hĂ€r sammanhanget. En chans i grytan kan det vĂ€l fĂ„. 😕

  Charlotte: Glassfloat med Coca cola ser dödligt ut med sin grÄaktiga skum men som sagt detta bör testas jag lovar!
  .
 4. Det här sa jessica den 14 april, 2008 klockan 20:13 4

  Hej!
  Sökte recept pÄ coca-cola kaka Ä hittade till din sida. SÄg att nÄgon hade nÀmnt ngt om att du brukar ha coca-cola i köttfÀrssÄsen!? Har du ngt recept som du har lust att skicka över? LÀt gott men annorlunda.
  Du kanske Àven har recept pÄ coca-cola kaka??

  Jessica: Nej min köttfĂ€rssĂ„s har jag aldrig lyckats skriva ner recepet pĂ„. SĂ„ den lĂ€r bli en vĂ€l bevarad hemlighet. Coca Cola kaka hittar du tonvis med recept pĂ„ om du söker pĂ„ engelska istĂ€llet “Coca-Cola cake”.
 5. Det här sa Kjell Hedström den 31 juli, 2010 klockan 12:02 5

  JÀttekul recept, har tidigare kört med bara coca-cola och soya i sÄsen (affÀren var stÀngd och porterölen slut) och det blev jÀttebra.

  För tvivlaren sĂ„ kan jag tillĂ€gga att sötheten i cola Ă€r nog ungefĂ€r lika mycket som i porteröl. Supergott ialla fall, ska testa ditt recept nu i eftermiddag för att se om det slĂ„r mitt 🙂

  Det Ă€r klart det gör ;-)… Försök bara övertyga mig om motsatsen!
 6. Det här sa Donald Hansen den 19 februari, 2012 klockan 19:51 6

  Har testat denna nu och kan sĂ€ga att den va inte sĂ„ jĂ€ttegod…Kanske har med vad för öl man skall ha till…..

  Kan dock rekommendera denna cola steken som Àr grymt god ^^
  1 benfri stek av nötkött (eller Ànnu hellre viltkött)
  1,5 lit coca-cola
  3 dl grÀdde
  En msk hel svart- och vitpeppar
  3 st lagerblad
  3 buljongtÀrningar (mörk oxbuljong)
  2 sockerbitar
  1,5 dl japansk soja
  0,5 dl vatten
  2 gula lökar i grova bitar
  4-6 hela vitlöksklyftor
  Samt Maizena

  LÀgg i steken i en lagom stor gryta. HÀll pÄ cola sÄ det tÀcker 3/4 av steken (brukar bli 1-2 liter cola) och hÀll i alla de andra ingredienserna utom grÀdden och vetemjölet!
  LÄt sjuda minst 2.5 timmar (3 om steken Àr fryst). VÀnd den efter halva koktiden.
  Tag upp den och sila kokspadet. Blanda lika delar spad med grÀdde och koka upp igen, red med Maizena till lagom tjocklek.
  Skiva köttet grovt,
  servera med colagrÀddsÄsen och valfri typ av potatis och gÀrna nÄt grönt till.

 7. Det här sa Cia den 25 februari, 2012 klockan 14:53 7

  OK ska nog testa din nĂ„gon gĂ„ng 🙂