Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Tiramisu ĂĄ la Cia

Skrivet av den 15 augusti, 2010 i Bakat & smaskigt

4 st Àggulor
4 msk strösocker
1 dl marsalvin
2 dl starkt kaffe helst espresso
500 g mascarpone
1 pkt savoiardikex
2 msk kakao
1 st kitchen aid

Ja nu har jag lagat tiramisu flera gÄnger och kommit fram till ett Àtbart recept. Börja med att fixa till kaffet sÄ att det hinner svalna, hÀll i marsalavinet direkt sÄ hjÀlper det till att kyla ner kaffet. Jag kom fram till att jag inte skulle göra mig besvÀret med tiramisu utan min kitchen aid för det Àr rÀtt jobbigt att vispa upp Àggulorna och sockret till vitt klet som liksom toppar sig . NÀr man vispat upp Àgg och sockerkrÀmen klickar man i mascarponen lite i taget pÄ lÄg hastighet. Sen tarm an hÀlften av Savoiardikexen och vÀnder dem snabbt i kaffe/vin blandningen. Kexen ska fortfarande vara spröda och nÀstan kÀnnas torra. Sen lÀgger man ett lager av kexen i formen och brer pÄ knappt hÀlften av mascarpone/Àggkletet. Jag pudrade sedan med kakao innan jag la pÄ en ny omgÄng med kaffedoppade kex. Slutligen spritsade jag toppar av mascarponefluff pÄ toppen av dess. Det gÄr sÄ klart att bara bre pÄ geggan men det blir snyggare med toppar och man Àter ju med ögonen ocksÄ sÀgs det. Slutligen ska man vÀnta MINST 5 timmar för tiramisun att mogna, kaffet letar sig in i kexen och allt binder ihop sig.
NÀr topparna blivit stela i kylen siktar jag över ett rejÀlt lager med kakao.

En har tyckt till än så länge

En har tyckt till när det gäller mina tankar om “Tiramisu ĂĄ la Cia”

  1. Det här sa Camilla den 19 augusti, 2010 klockan 9:22 1

    Men muums!
    Jag kan tyvĂ€rr inte göra den, för jag saknar den sista punkten pĂ„ din lista. Det duger inte med en vanlig Elektrolux köksmaskin? 😉

    Kanske funkar det, vĂ€rt att testa. Annars Ă€r det en bra anledning att skaffa en Kitchen Aid 😉