Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Stadens dofter gör mig lycklig

Skrivet av den 3 maj, 2010 i Ditt och datt

Fåglarna kvittrar och våren passerar och är på väg mot försommar. Nu dyker något väntat men trots det oväntat upp. Dofter!

Som tidigare rökare har de aldrig varit så markanta som nu, blommor som slår ut, gräs och löv. Men det är inte de dofter som tilltalar mig mest. Jag kommer på mig själv med att dra in lite extra när jag känner doften av blöt betong, fuktig jord, nylagd asfalt, damm som rivs upp av en gatusopare. När jag kliver på resterna av vinterns grus på trottoaren njuter jag av ljudet av sten som gnids mot sten. jag kommer till och  med på mig själv med att tycka avgaser är tilltalande när de dyker upp oväntat och kort av en vindpust. Men Asfalt inte bara doftar gott det är vackert också, framför allt när den är nylagd och glittrande svart.

Jo jag vet att det antagligen är knäppt och att vi människor ska älska naturen mer än staden, men så är det inte med mig. Sten har alltid gjort mig extra glad och jag har alltid drömt om att bo i dessa härliga hårda hus. Redan som liten ville jag flytta in till stadens brus.

Jag är nog en tvättäkta asfaltsblomma.

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Stadens dofter gör mig lycklig”

 1. Det här sa smäm den 4 maj, 2010 klockan 12:27 1

  Jag gillar också lukten av nylagd asfalt, det och bensinen när man tankar.

  Ja, bensin och mackdofter har jag älskat sedan jag var liten. Då ville jag jobba på mack när jag blev stor.
 2. Det här sa Carina den 4 maj, 2010 klockan 15:13 2

  Här e en till asfaltsblomma 🙂
  I lördags regnade det och vet du att den doften fick mig att bli så där löjligt nostalgisk, sommar…..våt asfalt……tonåren!?
  Ja faktiskt var det en sån flashbacks om dök upp i huvudet konstigt nog!

  Bara ändå, såg på fejjan att du och Joacim i kommentaren under din har en gemensam vän!! Onödigt vetande men Joacim är Göteborgare så lite konstigt är det allt 🙂

  Mmm det är härliga dofter…

  Ja Håkan, mitt ex. Han är ju Göteborgare… eller tja nu bor han en bra bit från Gbg men för mig är han fortfarande Göteborgare

 3. Det här sa Linda den 4 maj, 2010 klockan 21:10 3

  jag trivs att bo i lägenhet centralt. Fast på liten ort. Skulle säkert trivas på andra ställen också, men det känns liksom lagom. Är dock uppvuxen på landet och älskar att vara ute när vädret är fint. så lilla gula huset passade oss perfekt. Då får vi liksom både äta upp kakan men ändå ha den kvar…

  Mmm men jag skulle gärna ha ett landställe lite närmare än Finland. Bara jag får snusa byggarbetsplats och stadssmuts i veckorna 😉
 4. Det här sa Irina den 5 maj, 2010 klockan 11:21 4

  Jag är också en sån som inte vill vara borta från stan för länge. Att vara ute i naturen har sin charm men sen är det civilisationen som gäller. Klackarna mår bäst av ett fast underlag. 🙂

  Ja jag hade redan räknat in dig till asfaltsblommorna, även om jag inte var/är säker på doftpreferenser 😉
 5. Det här sa Maria den 5 maj, 2010 klockan 16:14 5

  Jag håller nog allt med dig. Vi har en stor tomt och jag skulle inte bli ledsen om vi la asfalt i rabatterna för det luktar så gott när solen värmer på den och sedan så skulle man ju slippa man rensa ogräseländet. 😉

  Kram Maria

  *Skrattar* Ja det var en anorlunda tanke. Själv skulle jag verkligen vilja ha en sten trädgård mestadels med stenlagda partier. upphöjda blombääddar på sten etc.. Så kanske är vi inte så långt ifrån varandra.
 6. Det här sa Camilla den 6 maj, 2010 klockan 9:11 6

  Mmm, ljuvliga vår/försommar. Bromsa lite nu tack, så att man hinner njuta innan det är september igen. 😉

  Nej inte bromsa förens det blivit lite varmare tack!!!