Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Högerklicksskydd fullkomligt förhatligt

Skrivet av den 8 februari, 2010 i Ditt och datt,Webbdesign

My tog upp ett ämne på sin blogg som ligger mig så varmt om hjärtat att jag helt enkelt MÅSTE adressera ämnet själv. My vil kunna högerklicka för att kunna öppna i en ny flik. Ivrigt hejar jag på henne med ett – Jag med!!! Vill ni ha illustation på vad som menas med det kan ni kika in hos henne.

Jag har ytterligare en anledning till varför man inte FÅR sätta högerklicksskydd. Då funkar nämligen inte stavningskontrollen i FF. Vilket för mig som knapprar iväg mina kommentarer i 110 och därför behöver all hjälp jag kan få. Speciellt som jag är tangentbordsdyslexiker och allt som oftast skriver ajg= jag och dubbeelfelar med dubbelslag där de inte ska vara. Att fixa texten med en snabbt klick med musen är en gudagåva.

Gudagåva

My nämner skärmdumpar/”printscreena” som ett sätt att plocka bilder. Om man nu vill göra det finns det dessutom enklare sätt än så. Man behöver bara köra drag & drop.

Drag & drop

Mys blogg har fått agera modell när jag skapade mina skärmdumpar för övrigt.

PS… Jag tycker evinerligt illa om när man inte kan klistra in text. speciellt om en lång länk skulle kunna illustrera inlägget eller om man vill citera något. FY FAN!

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Högerklicksskydd fullkomligt förhatligt”

 1. Det här sa Josefine den 8 februari, 2010 klockan 21:52 1

  Fullkomligt medhåll.

  Ja vi är nog många som har såna aversioner
 2. Det här sa Linda den 8 februari, 2010 klockan 22:44 2

  Ja hur irriterande är inte det…

  Det borde förbjudas
 3. Det här sa LILIJA.COM den 8 februari, 2010 klockan 22:54 3

  Ja, det är bra! Spread the word :mrgreen:

  Ja man borde kunna blocka såna sajter med hjälp av browsern 😈
 4. Det här sa froidan den 9 februari, 2010 klockan 0:05 4

  Bra att fler skriver om det! Även om man kan trycka på scrollen mm. för att öppna en ny flik så är det endå sjukt jobbigt med bloggar som har högerklicksskydd! Det är ju liksom onödigt, vill man sno bilder/text så går det ju endå, trotts ”skyddet” liksom!

  Scrollen funkar inte på min mus, och om jag bara surfar vill jag inte sitta med handen på Ctrl.
  Helt klart värt att jaga upp sig över.

  Precis spärrar är bara ett otyg. Morrar. Vi tycks i alla fall vara överens. Ingen som sagt att den tycker det är bra…

 5. Det här sa Irina den 9 februari, 2010 klockan 11:44 5

  Instämmer helt. Vill någon ha ens bilder finns det inget riktigt skydd. Och det finns jättebra program, t. ex. SnagIt, som gör det möjligt att lägga beslag på allt från bilder och video till en fullång webbsida (SnagIt rullar ner automatiskt). Vid behov kan man tom. kopiera hela webbsajter.

  PS. Cia, den nya bloggdesignen är to die for! Ska försöka låta bli att plagiera. 😉

  OK De som verkligen vill ta ens bilder är sällan så insatta. Det brukar vara människor som inte har så stor koll på copyrightlagar och de har inte så stor koll på tekniska finesser heller. Medan de som kan vet att de inte får och låter bli. Jag har ju ”stulit” av dig, skönt att jag fick OK ;-). Det måste betyda att jag inte har koll på tekniska finesser enligt mitt resonemang ovan 😐

  Tack så mycket, jag är väldigt nöjd själv… Tycker om att trivas när jag är på min egen blogg. Det händer ibland att jag har tröttnat på designen innan den är klar. Plagiera på, du kan ju alltid skriva vem du inspirerats av om det blir allt för likt.