Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Funderingar om vardagen.

Skrivet av den 28 januari, 2010 i Ditt och datt

Var inne hos Irina och reflekterade över vad jag hÄller pÄ med pÄ dagarna, nÀr jag inte charmar kunder sÄ klart ;-).

Jag börjar med vad jag INTE gör men vill göra.  För Irina och jag delar passionen för att knacka kod och designa webbsidor. Jag har inte energi att slutföra min nya fina romantiska vintage_template. Ni vet den jag visade en liten glimt av för ett litet tag sedan nÀr juldesignen skulle ut. Jag fastnar allt för lÀtt i kodknackande och glömmer bort att det borde varit lÀggdags. SÄ jag har sjÀlvmant gett mig designförbud i veckorna. Jag menar den förbaskade klockan ringer ju klockan 06:30.

Önskar jag kunde jobba hemifrĂ„n nĂ„gra dagar i veckan. Det sparar in restid och ocksĂ„ fixa till sig tid. Har gjort det förr, gillar att sitta i morgonrock med en macka och fika bredvid. En del mĂ€nniskor har inte disciplin att jobba hemifrĂ„n men det har jag, tyvĂ€rr inte disciplin att sluta jobba i tid. Det skulle ge mig mer fritid att faktiskt orka med privata projekt ocksĂ„. NĂ„ja idag finns inte möjligheten, men drömma Ă€r tillĂ„tet.

Idag har suttit med en konsult för företagets nygamla webbbutik (Vi har med andra ord anvÀnt Zpider lösningen lÄngt innan jag började). För 5 Är sedan nÀr vi skulle uppdatera började dock bekymren de kunde inte levererar en fungerande produkt. Vi har alltsÄ en webbutik som Àr byggd i Frames!!! (Alla webnördar drar förfÀrat efter andan). NÄja den nya ska vara mer flexibel nu om de kan fÄ alla kopplingar och annat att funka.

Dessa ord yttrade konsulten nÀr han gick (Han anvÀnde en mycket uppgiven ton)
-Har vi Ästadkommit nÄgot idag? SÄ kÀndes det inte i början av dagen, dÄ ville jag bara gÄ hem. Jag kÀnde bara, nej det hÀr gÄr inte för jag kan inte det hÀr.
Jag i tröstande ton
– Jo men nu vet jag i alla fall vilka begrĂ€nsningar jag har nĂ€r jag administrerar, nĂ€r nĂ„gon chef fĂ„r en bright idĂ© om att de vill ha det pĂ„ nĂ„got annat sĂ€tt svarar jag bara att det gĂ„r inte för det Ă€r Zpider vi anvĂ€nder…
Konsulten med ett leende men med en röst som lÄter osÀker
-Nej men sÄ tycker du vÀl inte?!
Jag svarade inte, ville ju inte göra honom ledsen 🙂 Han Ă€r för övrigt supertrevlig.

Jag tyckte jag löste det mesta sjĂ€lv, fast jag hade nog inte kommit pĂ„ hur de tĂ€nkt sig att det ska fungera om jag inte suttit bredvid och sett hans misstag 😉

Nu ska jag inte kapa Zpider ellervĂ„r konsult helt, det Ă€r nog en superduperlösning för vanlig e-handel. Vi behöver för mycket special, vilket vi tydligen blev lovade skulle ingĂ„ vid införsĂ€ljningstillfĂ€llet. Ja sen sitter man i klistret 5 Ă„r senare…

Ja det Ă€r alltsĂ„ sĂ„nt jag hĂ„ller pĂ„ med pĂ„ dagarna, löser problem. Jag tror att min jobbeskrivning kunde summeras ganska kort och koncist…

Arbetsuppgifter: Allt ingen annan kan eller vill göra.

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Funderingar om vardagen.”

 1. Det här sa Irina den 28 januari, 2010 klockan 20:07 1

  I FRAMES?!!! MÄste hyperventilera i en papperspÄse.

  Jobbar man med sĂ„nt ingen annan kan eller vill göra, kan man utpressa dem pĂ„ pengar som ingen annan kan eller vill göra… Just a thought. 😉

  Jag visste att du skulle förstÄ.

  Jo dĂ„ det andra kĂ€nner jag till 😉

 2. Det här sa Camilla den 29 januari, 2010 klockan 10:11 2

  Jag förstÄr ingenting av det hÀr, bara att du verkar ha en utmanande och spÀnnande jobb och sÀkert har alldeles för dÄlig lön.
  Din vintagesida ser jag verkligen fram emot att fÄ bli lite avundsjuk över.
  Trevlig helg! HĂ€lsa M att vi har snö pĂ„ snart 1 meter hĂ€r…

  Nej just den hÀr delen av mitt jobb Àr frustrerande dÄ jag inte har möjlighet att pÄverka den tekniska lösningen pÄ problemet. Jag kan bara skrapa pÄ ytan. Lönen har du sÄ klart rÀtt om!

  Ja jag ser fram emot att fÄ den fÀrdig, men i helgen blir det 4+Ärs kalas (Inte mitt)
  M har passerat GÀvle ett par helger pÄ vÀg till Romme. Jag har varit för lut för att orka Äka med till GÀvle.