Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Julstök & Julgranspiff

Skrivet av den 22 december, 2009 i Ditt och datt

julstok

Jag drog ivÀg vid 11-tiden i morse pÄ jakt efter julgransbelysning som ska spöa min knepiga slinga. Dessutom Àr alltid julgransbelysningen för kort. Det var fantastiskt vÀder och solen sken sÄ sÄ klart tog jag med mig kameran men jag har inte laddat batteriet sedan semestern sÄ det blev en dÄlig bild (Som ni sÄ klart slipper). Sen rÀnde jag runt hela stan i min jakt i 6 timmar. Men dÄ vart hela granen omstylad. Den Àr i Är vit och silverfÀrgad. Mot tidigare Ärs vinröd, brons och guldfÀrger. NÀr jag kom hem med allt roligt inslaget i prasselpapper ville Nicke definitivt hjÀlpa till. Köpte Àven en Mistel som hÀngdes upp helt pÄklÀdd. Jag ville inte pilla sÄ att nÄgra bÀr ramlade av. VIll inte ha nÄgra förgiftade kissar.

gran_i_morker

julgran_2009

ljusfjĂ€risJa sĂ„ hĂ€r blev granen som fick 3 stjĂ€rnslingor frĂ„n Granit (Min supersmarta ofrivillige sambo tog en svĂ€ng till Clas Ohlson och köpte fjĂ€rkontroll sĂ„ nu gĂ„r det lĂ€tt att tĂ€nda och slĂ€cka alla slingorna trots att uttaget Ă€r bakom granen.) Sen köpte jag en himla massa vita och silverfĂ€rgade kulor pĂ„ In och finn. Avslutningsvis blev det kristalldruvor och toppstjĂ€rna pĂ„ Åhlens. Jag sĂ€ger bara det. Bilden gör inte granen rĂ€ttvisa. Julgransmattan Ă€r lika gammal som jag och Ă€r inte alls lika stylad som granen men vissa traditioner mĂ„ste man hĂ„lla hĂ„rt i.

3 har sagt sitt

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Julstök & Julgranspiff”

 1. Det här sa Linda den 22 december, 2009 klockan 22:23 1

  Åh sĂ„ vacker den blev… verkligen.

  Jag hĂ€ngde ocksĂ„ upp misteln idag. Min var dock inte inpackad alls… Ă€r bĂ€ren giftiga? Det visste inte jag. Inte för att nĂ„n av oss tĂ€nkte Ă€ta upp dom, men…

  Ja verkligen en kanongran i Ă„r. Jag Ă€r glad att den var sĂ„ stor sĂ„ att ”pumlorna” inte tog över 😉
  Jo misteln Àr giftig som de flesta julvÀxter

  ja titta sÄ tjusigt. Ett praktexemplar.

  Hopplöst att försöka visa i bild bara 😐

  Ja granar Ă€r verkligen inte lĂ€tta att fota. Med blixt blir dom för ljusa. Utan för mörka. Och Ă€ven om jag skulle idas gĂ„ ned i garaget och i bilens bagage och hĂ€mta stativet för att kunna ta en bild UTAN blixt men med lĂ„ng tid sĂ„ blir fotot Ă€ndĂ„ crappigt – det Ă€r nĂ€mligen hundratals med dvd-filmer i bokhyllan bakom. Inte sĂ„ stilfullt nĂ€r man kollar pĂ„ bilden sen. Funderar allvarlig att spĂ€nna upp ett lakan över bokhyllan bara för att fota en bra bild. Men det kĂ€nns pĂ„ nĂ„t sĂ€tt lite overkill. haha…

  BÄda bilderna Àr fotade den ena med och den andra utan taklampan pÄ. Jag anvÀnde en dörrpost att hÄlla kameran stilla emot.
 2. Det här sa Carina den 23 december, 2009 klockan 8:44 2

  Just precis sÄ dÀr ska en gran se ut, superfin verkligen!
  SÄna lampfjÀrrer Àr kanoners, har sÄna hÀr hemma ocksÄ!

  Ja jag blev verkligen nöjd med Ärets gran. Ja lampfjÀrisar var verkligen kanon. Nu tÀnder och slÀcker jag utebelysningen med den ocksÄ vilket Àr suverÀnt.
 3. Det här sa C a m i l l a den 23 december, 2009 klockan 9:00 3

  Du ska dĂ„ alltid vara vĂ€rst…. *hrm*
  Fin gran sĂ€ger jag lite surt… 😉

  Hahah jag gör det inte med flit, jag lovar. Vill ju bara ha fint.