Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Hur byter man termostat?

Skrivet av den 3 november, 2009 i Ditt och datt

Jag har sÄ svÄrt för vintern, speciellt mörkret. Sedan kissarnas intÄg har jag ju inte fÄtt elda ljus ifred heller, vilket var nÄgot jag verkligen Àlskade med höst och vinter tidigare. Just nu Àr det inte bara mörkret som lÄngsamt driver mig till vansinne utan Àven vÀxlingen mellan vÀrme och kyla. IgÄr frös jag hela vÀgen in i mÀrgen nÀr jag kom hem. Försökte övertala M om att det hÀr var det optimala tillfÀllet att hÄlla om mig sÄ att jag kunde stjÀla lite vÀrme. Sen vaknar jag pÄ morgonen och har sparkat av mig tÀcket för att jag tydligen hÄller pÄ att brinna upp. Ja sedan kliver jag utanför porten och jackan kÀnns aningen tunn, skyndar mig bort till tunnelbanan dÀr jag lÄngsamt kokas igen inklÀmd i en het vagn. Byter vid T-centralen till en Ànnu hetare vagn. Sliter för att Ätminstone fÄ ut halva kroppen ur jackan vilket fÄr min temp att stiga sÀkert en halv grad. Kommer fram till Sumpan, det blÄser lÀtt och nu kÀnns jackan lite tunn igen. Glider in pÄ jobbet hinner inte sÀtta mig förens jag kÀnner hur det börjar klia vid hÄrfÀstet, ni vet sÄ dÀr som det gör nÀr man Àr för varm strax innan man börjar svettas. Drar igÄng bordsflÀckten, den surrar bakom mig just nu. Hoppas verkligen jag slipper nackspÀrr.

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Hur byter man termostat?”

 1. Det här sa Linda den 3 november, 2009 klockan 21:08 1

  Hmm.. fast med en hel hög snoriga ungar runt om kring en sĂ„ spritar jag gĂ€rna mig – och barnen – mĂ„nga gĂ„nger per dag!

  SvĂ„r pĂ„ spriten med andra ord 😉
 2. Det här sa Carina den 4 november, 2009 klockan 7:51 2

  Du det dÀr kÀnner jag igen, hatar stickningarna i hÄrbotten som du beskriver,
  blir ocksÄ sÄn innan jag svettas som en förvarning om vad som komma skall!
  NĂ€r jag Ă€r sjĂ€lv i veckorna sover jag med öppet fönster Ă€nnu 🙂

  Hahaha jag har öppen balkongdörr Äret runt.
  Jag mÄste fÄ in frisk luft nÀr jag sover, sÄ har det alltid varit.
 3. Det här sa Linda den 4 november, 2009 klockan 17:26 3

  Ja vi Àr vÀrsta spritmissbrukarna.. hela bunten!

  Skamligt…vilka förskolelĂ€rare….
 4. Det här sa Carina den 5 november, 2009 klockan 7:26 4

  Smakade & luktade helt underbart juligt 🙂

  Mmmm om en mĂ„nad 😉
 5. Det här sa smĂ€m den 5 november, 2009 klockan 14:21 5

  hehe, jag förstÄr inte vart du hittar dina varma tillfÀllen. jag fryser mest jÀmt pÄ vintern. hade gÀrna haft en braskamin som höll mig varm.

  Dessa tillfĂ€llen finns tyvĂ€rr inom mig… Jag tror det Ă€r för att ajg har extra issolering (LĂ€s inte Ă€r smal utan ganska kramgo som det kallas)
 6. Det här sa Linda den 5 november, 2009 klockan 22:51 6

  Har ocksĂ„ haft en knasig vecka… skönt att det Ă€r fredag imorgon. Vi drar till gula. och jag tar datorn med den hĂ€r helgen.

  Ska dricka vin med tjejerna pĂ„ jobbet imorgon… och sedan ut och dansa… Dricka lite vin ska jag vĂ€l klara i alla fall!? 😉