Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Fick lite NK terapi igÄr

Skrivet av den 24 oktober, 2009 i Ditt och datt

Interiörer frÄn NK publicerade som exempel pÄ "det moderna varuhuset" i tidskriften Hela vÀrlden 1918.

Interiörer frÄn NK publicerade som exempel pÄ "det moderna varuhuset" i tidskriften Hela vÀrlden 1918.

Jag vet inte vad det Àr med det dÀr stÀllet men jag fÄr ett eget lugn nÀr jag kliver in dÀr. Det fÄr vara löningsfredag och staden kryllar, man trÀngs och det kÀnns allmÀnt galet pÄ stan.
Jag var Äterigen ute och letade efter den dÀr perfekta ljusstaken men den finns inte nÄgonstans i Stockholm i alla fall. Nu har jag nÀmligen luskammat hela stan och det tycks vara stört omöjligt att hitta nÄgot godtagbart. Fick förlaget att kolla pÄ loppisar. För min del kÀnns det lika svÄrt att hitta en loppis som en ljustake i stan.

Jag var alltsÄ varm och uppgiven igÄr nÀr jag klev in pÄ NK. Konstigt nog sÄ kÀnns det sÄ behagligt tryggt och hemma dÀr. Trots snorkiga butiksbitrÀden och andra missöden som Àgt rum dÀr sÄ ligger det nÄgot speciellt i luften pÄ NK. Ett mÄ bra stÀlle helt enkelt. Jag hittade inget av det jag skulle ha men massor jag vill ha. Jag kom pÄ mig sjÀlv att undrar varför jag överhuvudtaget handlar nÄgon annanstans och kom inte pÄ en enda bra anledning, det skulle vara att det Àr franska storlekar pÄ allt sÄ att bara sjÀlvsvÀltande kvinnor och tonÄrshoppor med för mycket i veckopeng kan handla dÀr. Men vad gnÀller jag för? Jag har ju varit tonÄrshoppan, och kanske Àr det en anledning tillsammans med NKs historia och arkitektur som gör att NK fÄtt en liten bit av mitt hjÀrta.

Ingen har tyckt till än