Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Förförisk doft

Skrivet av den 25 maj, 2009 i Svammel

Ja den finns här, men då balkongdörren är öppen överväldigas man inte av den. Doften av årets första liljekonvaljer. M plockade upp mig efter jobbet och så åkte vi ut i skogen för att leta. Den som söker han finner, och fast att andra funnit före oss stod de där. Myggen flockades som planen runt King Kong men vi plockade vidare irriterat viftandes. Ja M fick betala med några väl samlade bett som svullnade upp till riktiga elakingar. Min motvillige sambo är fantastisk, han offrar mycket för mig. Fast den här gången var det jag som fick betala med en krypande fästing. Som tur var fick min nojja mig att att panikslaget be M kolla för det kliade på andra sidan halsen… då upptäckte han en liten bad boy. Jag som dragit upp strumporna över jeansen så att jag så ut som en 75 årig cyklist på väg till Konsum och så kryper den omkruing på min hals… Brrr värre än huggormar är dessa vidriga små kryp. Men ohhh jag är redo att trotsa dem en gång till bara för en lite väldoftande bukett av skönhet. Så förföriska är de.

liljekonvaljer_2009

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Förförisk doft”

 1. Det här sa Linda den 26 maj, 2009 klockan 6:48 1

  Å så fina.. jag tror vi kommer får liljekonvaljer vid gula huset…

  Fästingar verkar vara otrevliga typer. Som tur är är dom ju YTTERST ovanliga här uppe.. men det dröjer säkert inte länge innan dom är vanliga även här! 🙁

  Om jag hade tomt skulle jag se till att jag fick liljekonvaljer (Finns att köpa för plantering). Nu är ju Bus så stor också att man kan tala om att de är galet giftiga.

  Fästingar är det vidrigaste som finns. De är bland de farligaste djur vi har dessutom. Ms huvudvärk härrör sig troligen från ett fästingbett där han fick Borelia.

 2. Det här sa C a m i l l a den 26 maj, 2009 klockan 8:24 2

  Å, vad ljuvligt! Jag såg ett gäng som började blomma ut då jag var ute och gick härom dagen, men inte så att jag gjorde mig tid till att plocka en bukett…

  Liljekonvaljer är en av de saker jag ser fram emot mest av allt på hela året. Lite som julafton för barn (och en hel del vuxna 😉 )
 3. Det här sa Linda den 26 maj, 2009 klockan 14:55 3

  Ja det är planterade jag menar.. det verkar vara fullt av dom i stenpartiet vid altanen… 🙂

  Sotis… VÄLDIGT sotis!
 4. Det här sa Charlotte den 29 maj, 2009 klockan 11:18 4

  Liljekonvaljer är mina absoluta favoritblommor, det är barndom, farfar, vår, sol, spring i benen…
  Men fy sjutton för fästingar, det är min absoluta hatinsekt. Tyvärr kommer min sambo från fästingnästet Blekinge och det är lika nervöst att åka dit varje sommar.
  På tal om mygg fick jag förresten en nyhet från Buttericks, ”Myggterror”, en liten manick man ska gömma i ett rum och som hörs som en irriterande mygga. Ska nog lotta ut den på bloggen nästa vecka, kommer inte på någon i min närhet jag vill terra på det viset just nu…

  HAHAHA den enda jag skulle terra då skulle vara mig själv och det är ju lite korkat.
  Ja jag går bara ut i spenaten för att jaga lillisar. Vet inte men utan dem blir det ingen riktig sommar. Förra året missade jag dem fick köpa en bukett i panik för 300 kronor som började gulna redan dagen därpå!

  Min ofrivillige sambo lider ju av kronisk huvudvärk som vi tror beror på ett fästingbett. Det har han haft i 4 år snart tror jag.