Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Hur kan jag? Frivilligt!

Skrivet av den 12 april, 2009 i Halvfabrikatens Drottning

Nu har ett visst mÄtt av finska gener dykt upp. För i Är bjöds det ingen Memma hos Ms mamma och dÄ vart det vÀrre Àn PMShormoner efter choklad. För er som inte vet sÄ Àr Memma en finsk pÄskdesert som nybakt ser ut som kladdkaka och upplagd som en bajsklutt, föga aptitligt alltsÄ.  Att det tagit mig 37 Är att lÀra mig Àta elÀndet Àr ocksÄ nÄgot som bör nÀmnas nu nÀr den smutsiga sanningen kommer fram. NÀmligen den att jag sjÀlvmant letade i varenda butik i nÀrheten, om sanningen ska fram nÀrmast i desperation. Det slutade med att jag tvingade M att köra mig utanför tullarna för att fÄ tag pÄ denna speciella delikatess.

memma

Ja nu Àr jag tillfredsstÀlld och ska ta en ordentlig funderare pÄ vad hÀnde egentligen, för jag kan fortfaranded inte fatta.
-Vad hÀnde egentligen?

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Hur kan jag? Frivilligt!”

 1. Det här sa C a m i l l a den 13 april, 2009 klockan 7:10 1

  Hm, jag har smakat ett par gĂ„nger – men gillar det inte sĂ„ överdrivet mycket. Det hade varit godare om det smakat choklad, men det smakar typ plommon/katrinplommon ju. Och sĂ„ gillar jag inte att grĂ€dden ska vara rinnande till.
  NÀ, tacka vet jag After Eightkaka till pÄsk.
  Kram!

  Ja det Àr bra konstigt, det smakar mysko men jag fick i alla fall ett galet sug.
  Din kaka lÀt förstÄs galet god den med. Eller nÀr den lÀt godare men det var tydligen inte det jag ville ha.
 2. Det här sa Linda den 13 april, 2009 klockan 20:26 2

  Har jag aldrig smakat.. vad smakar det egentligen?

  Det smakar konstigt, strÀvt maltigt.
  GrĂ€dden behövs för att slĂ€ta ut strĂ€vheten bĂ„de i konsistens och smak. Det Ă€r verkligen en smak man mĂ„ste ta till sig genom flera försök. Troligen dĂ€rför det inte slagit i resten av vĂ€rlden 😉
 3. Det här sa Anne den 14 april, 2009 klockan 13:42 3

  Jag tycker det Àr rÀtt Àckligt jag men grÀdde tycker jag om :). Pratar du finska??

  Nope jag Àr nog ganska ofinsk, förutom att jag lÀrt mig gilla memma ;-). Har slÀkt i Helsingforstrakten. Största delen i KyrkslÀttstrakten om det sÀger dig nÄgot. NÀr jag vÀxte upp pratade alla Svenska. FInska var julklappssprÄket som mina förÀldrar anvÀnde för att jag inte skulle förstÄ. M och Ms mamma pratar dock finska.
 4. Det här sa Amlon den 18 april, 2009 klockan 17:26 4

  Jag Àr sambo med en finne sÄ jag har blivit itvingad memma. Det ser gott ut, men det tycker jag inte att det Àr. FörstÄr att det tar mÄÄÄÄnga Är att lÀra sej Àta det. ;))

  Ja en jÀkla massa Är, men tydligen ger smaklökarna med sig.
  HĂ„ll ut!
 5. Det här sa Charlotte den 23 april, 2009 klockan 15:22 5

  Har sett det dĂ€r i vissa frysdiskar och avfĂ€rdat som ”mörkt mojs” – men det lĂ„ter som en spĂ€nnande matutmaning med en motstrĂ€vig rĂ€tt som man mĂ„ste kĂ€mpa i Ă„ravis för att lĂ€ra sig tycka om. Kanske börjar jag med memma nĂ€sta pĂ„sk. Med mycket grĂ€dde.

  Ja MYCKET grÀdde mÄste man ha.
  Klart du mĂ„ste anta matutmaningen 😉