Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Vassaste kniven i lådan

Skrivet av den 12 april, 2009 i Den motvillige motionären,Pryllebb

Jodå det blir roligare att laga mat med vassa knivar, detsamma gäller cyklar. Jag lovar! Idag var M och jag ute och trampade igen. Jag hade pulsmätaren på mig och toppade rätt många gånger. Nu betyder det som sagt inte så mycket när man är otränad som jag. Vi kan jämföra med M som kunnat cykla cirklar runt mig. Nåja tur jag inte tävlar mot den cykelfånen! 😉

Men jag tyckte det var så skönt att cykla fast jag fick mjölksyrekänningar och spykänslor att jag började planera tjejtramp och andra galenskaper. OK så jag håller 10 km i timmen med vilopauser men det är hårklyveri, det är jävligt kul att cykla. Vem hade anat? Så nu ska jag ha en cykel till, en Contessa Speedster.

Bild: Scott

Bild: Scott

M skrattar och säger att jag nog ska ta det lite lugnt och kanske ta mig runt min mil utan att stanna. Va fan! Ska han komma och vara sansad nu? Jag hejar minsann alltid på honom med käcka KÖP! KÖP!

Att jag vill ha en snabbare väghoj fast jag för närvarande bromsar hela tiden hör inte till saken. Det går väl över? att jag redan har en sjujävlans cykel spelar väl heller ingen roll? Den är ju för rundorna på grus och ruttna cykelvägar. Jag ska ju cykla ut till Ingarö i sommar också då MÅSTE jag ha en racer 😉

Att M nu inte tycker att jag är den vassaste kniven i lådan som ska tjacka ny cykel efter 6 rundor på mitt första köp spelar ingen roll. Den är snygg, den är het och den gör mig oslagbar i köket på vägen.

8 har sagt sitt

8 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Vassaste kniven i lådan”

 1. Det här sa Petra den 12 april, 2009 klockan 21:48 1

  Va, kan man göra saker tillsammans sådär utan att det blir en tävling? Hur gör man då?
  Jag vill också ha en ny cykel. Den andra framkallar traumatiska minnen.

  Ja se till att den ena börjar cykelträna på hög nivå ett par år innan den andra, sen är det fullkomligt omöjligt att tävla. Tips tvinga sambon att börja. Hänger du inte med sedan kan du alltid skylla på att han har fler års försprång i sin träning.

  Ja du får sluta upp med att vara fattig student, sälj sambon på gatan. Om någon nu skulle vilja ha honom. Eller bli berömd konstnär. Bli helst berömd för något bra och inte för att du är en jävel på att spela galen. De bra grejerna är de som ger kosing i slutänden. Kör en riktig ”guilt trip” på föräldrarna om att du verkligen kommer dö vid midsommar utan en vettig cykel, det där godisförsöket var ju bara halvhjärtat!

  Finns det föresten läbbiga bildbevis på dina traumatiska minnen? Sprucken läpp var det va?

 2. Det här sa Bia den 13 april, 2009 klockan 7:41 2

  God morgon!
  Så klart du ska ha en racer! Jag gillade att cykla tills jag köpte
  en otroligt tungtrampad ”maskin”, tyvärr ”råkade” jag glömma den
  när vi flyttade så nu blir jag tvungen att skaffa mig en ny… 😉

  Jag vill inte råka glömma min som jag har nu för jag gillar den verkligen.
  Men en kompis kan den väl få ha?
 3. Det här sa Carina den 13 april, 2009 klockan 8:30 3

  Klart du ska ha en ny hoj, du verkar ju vara heltänd på detta med cycklingen,
  go for it girl!
  SJälv brukar jag min kanske 3-4 ggr per säsong vilket väl säger det mesta om vad jag tycker om det! 😐

  Jodå det finns lyxhustrur även 2009, har en bästa vän här i Gävle som varit det i ca 20 år nu, sen hon träffade sin nuvarande man Tomas!

  De har inga problem i äktenskapet?
  Jag är beredd att ta över honom 😉
 4. Det här sa Stefan den 13 april, 2009 klockan 16:40 4

  Materialare till materialare, klart du ska ha en till, det känns bra i hallen när man har fler det ser snyggar ut. Var ska du hänga den kommer den att dingla under balkongen?????????????!

  Men vaddå?
  Jag har ju cykelalkov 😉
 5. Det här sa soffiepropp den 13 april, 2009 klockan 18:44 5

  å va den verkar bra klart du ska ha den om du vill,
  själv har jag en rishög å jag behöver verkligen en ny men nu ska jag betala resan så det blir ingen ny cykel för mej denna säsong heller,
  kram :mrgreen:

  Ja semester är ett av Ms argument till att jag inte ska köpa den nu 😉
  Tyvärr är Ms argument berättigade.
 6. Det här sa Linda den 13 april, 2009 klockan 20:27 6

  Klart du behöver en racerhoj…

  Jo men jag behöver nog ett par semesterresor OCKSÅ!!!
  M föreslog att om jag fortfarande vill ha den i höst så gör jag som med cykel nr ett. Köper den på rea.
 7. Det här sa Anne den 14 april, 2009 klockan 13:45 7

  Å, du vill ha en racer.Jag har en Skeppshult.Riktig tant hoj för lugna cykelturer i skogen.Inte mycket att kämpa med i tävlingar.Men den duger till rekreation av knät.
  Klart din cykel känner sig ensam och vill ha en vän. =)
  Kram.
  Pst..japps, vi hörde till kalvarna i norra Uppland.

  Jag hade en tanthoj men den var verkligen inte lika härlig att cykla på som på min nya Scott Contessa 10 som jag köpte i höstas. Tänker inte heller börja tävla men det är så mycket roligare med riktigt bra cykel. Jag har haft problem med mina knän i 15 år. Kände även av dem när jag cyklade på min gamla damcykel men det har funkat så galet bra med Contressan att jag känner att jag börjar bli cykelbiten så då vill jag även ha en racer.
 8. Det här sa Linda den 14 april, 2009 klockan 14:06 8

  Ja, men vi får ju kompensation för den helgdag vi missar i år pga att nationaldagen infaller en helg.. vi får plocka ut en anna ledig dag – innan årskiftet – med full lön! nice

  Synd att mina chefer inte läser min blogg!!!
  Fast vi har ju ganska generösa arbetstider etc så jag ska nog inte klaga.