Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Tvåsamhet kräver kreativitet

Skrivet av den 17 februari, 2009 i Hemma hos

Tänk vad mycket intressantare mitt liv blev så fort min ofrivillige sambo var tillbaks. Så länge det inte innebär konflikter är det ju galet positivt när saker blir intressantare.

Petra bloggade om sambons otajmade vilja att städa. Tja hos mig och M handlar det inte om ovilja utan bara lite olika syn på städning. Hon gav för övrigt en ny mening åt ytstädning det kan nämligen även kallas bimbostädning = Putsar på ytan istället för att ta tag i de stora problemen.

Jag ~ Gömt pedant: Swish allt åker ut ur garderober och lådor så att det ser ut som en tromb gått igenom hela hemmet. Sen kan man torka och feja för att sedan ställa/lägga tillbaks allt i koordinerad ordning. När det sedan är ordning hela vägen och golven är skinande rena och allt är tillbaks på sin plats är det städat. Nu kan det ta flera dagar att uppnå detta resultat men städar man så städar man.
Följd: Förfall… jo det är lite grus i hallen och katthår i hörnen har man otur en smula i köket också, men det har ingen dött av eller?

M ~Ytpedant: Det kryper i kroppen om han trampar på en smula eller det ligger ett par katthårstussar i hörnen det kan göra M i det närmaste rabiat. Därför jagar han runt med Snövit så ofta det går, om det fortfarande är lite stökigt i skåp och lådor när han är klar spelar inte lika stor roll. Det är viktigast hur det ser ut.
Följd: Inga små dammråttor yr runt i rummet men det är inte helt säkert att man hittar det man söker.

Eftersom det här är min blogg och jag får vara hur subjektiv som helst säger jag bara Ytstädning är fusk! Jag löste Ms problem med en smula eller två betydlig kreativare. Det kan absolut inte anses vara fusk 😉

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Tvåsamhet kräver kreativitet”

 1. Det här sa Moolin.se den 17 februari, 2009 klockan 16:07 1

  Jag håller med dig!! Jag är precis som du! 🙄 Tyvärr är inte Ludde något utav alternativen.

  Han tycker om att bygga kojor av bråte. 😡

  Blir kojorna mysiga i alla fall?
  Hur får du fart på honom? Blåslampa?
 2. Det här sa Linda den 17 februari, 2009 klockan 16:12 2

  Huga.. jag avskyr när det är sand och smulor på golvet… och dammråttor… *ryser*. Men däremot kan jag samla prylar på skåp/byråer/bord utan att bry mig nämnvärt… inte förrän det ser kaosartat ut!Då måste jag röja även där!

  Konversation lite fritt återgiven efter att jag läst upp ditt svar:
  M: – Jag ska gifta mig med Linda!
  Jag men hon är ju redan gift!
  M: Ja ja inget varar för evigt, fast de verkar väldigt kära och stabila. Kanske ska vi inte gifta oss endå.

  M sa också….
  Skrev du att jag faktiskt berömde dig igår?
  Jag städade nämligen medans jag lagade mat så att disken skulle vara borta och allt rent förutom tallrikarna när vi var klara. Jag hade visst även käckt klämt ur mig ”-Clean as you go!” och sett nöjd ut.

 3. Det här sa Petra den 17 februari, 2009 klockan 16:53 3

  Men tänk så bra ni kompletterar varandra. Faktiskt. Två ytstädare bäddar för röriga skåp och saker under sängen. Två Cia-pedanter har städade skåp men vadar till och från i grus upp till knäna.

  Jo vi är ruggigt bra tillsammans fast vi kan egentligen inte leva tillsammans.
  Samtidigt vet jag inte hur jag ska tolka Ms kompis S som påstår att jag och M lever i någon sorts symbios.
 4. Det här sa Carina den 17 februari, 2009 klockan 18:52 4

  Hmm jag är nog något mitt i mellan er båda men Stefans syn på städ passar inte in någonstanns, han saknar den nämnligen!
  Han har alltså inget behov alls av att ha ordning runt omkring sig,
  kan bara tänka mig hur han har det i lyan nere i Gbg, gräsligt förmodligen!

  Hua… det låter läskigare än några smulor…
  Besök honom inte
 5. Det här sa Linda den 17 februari, 2009 klockan 20:50 5

  haha… inte varje dag man får ett ”nästan frieri” av någon.

  Jag ojade mig över en liiiten dammråtta idag. I sovrummet.. huuu… – har nämligen inte orkat ta mig ur sängen för att dammsuga idag. Och ve och fasa – det var smulor i köket! Avskyr.. jag går nästan alltid barfota och då känner man ALLA smulor. Det är såå skönt att bo på tredje våningen (utan hiss) för då hinner den mesta sanden bli kvar ute i trappuset. När vi bodde på nedersta våningen fick jag dammsuga sand flera gånger per dag!

  Fast ut ur städskåpet kom dammsugaren i alla fal, trots min avsaknad av ork – dock inte för att jaga råttor och smulor (det SKA jag orka imorgon) utan för att suga upp hår 😯 Jag friserade bus, han var så långhårig – passade på medans jag var ”drogad” av värktabletter.

  Nä Ms ”bästis” har närstanfriat till M. Problemet var att ingen av dem är gay 😉

  Jag får väl köpa tofflor till dig också 😉

  Vad fin Bus måste bli, tillklippt av drogad mamma. Vilken bra kvällstidningsrubrik