Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Mitt gamla liv fortsÀtter i nya banor

Skrivet av den 7 januari, 2009 i Den motvillige motionÀren

SĂ„ hĂ€r nĂ„gra dagar in pĂ„ det nya Ă„ret och helgerna över för de allra flesta sĂ„ börjar det dyka upp blogginlĂ€gg om olika former av sjĂ€lvförbĂ€ttring dĂ€r det ”Nya livet” ska börja. Ett par exempel Ă€r Camilla som har köpstop (mitt i REAn!), Charlotte ska börja leva nyttigt genom att ”go cold turkey” som amerikanarna skulle uttrycka det (De har dessutom sĂ€kert lite kall kalkon i kylen ifall det skulle bli för svĂ„rt att hĂ„lla sig till enbart morötter och celleri). Blir lite rĂ€dd nĂ€r jag lĂ€ser mitt tidigare inlĂ€gg och inser att Ă€ven jag ska jobba lite med att fĂ„ bort mitt daller, tur att jag inte skrev NÄR.

Ska jag vara Àrlig sÄ börjar mitt nya liv dagligen mer eller mindre, för ibland funkar det och ibland funkar det inte. Mitt rökstop tycks funka just nu i alla fall, sÄ det hoppas jag hÄller och jag kan fortsÀtta att kalla mig ickerökande rökare tills jag dör ( och dÄ förhoppningsvis inte av nÄgot rökrelaterat). TrÀningen funkar inte alls, eller jo cyklingen funkar sÄ lÄngt att jag lÀngtar efter cykelvÀder. Hoppet Àr alltsÄ inte ute trots att trÀngen inte Àr i full gÄng redan. Jag Àr dÄlig pÄ att börja ett helt nytt liv bums, verkligen dÄlig. Jag gÄr liksom och drar pÄ det tills jag hittar rÀtt vinkel, sen slÄr jag till med en liten förÀndring i taget. Jag tror jag ska kalla det för mental trÀning för det handlar oftast om att motivera mig till att jag kan och vill.

nyatider

FörÀndringen jag vill ta tillbaks just nu Àr att försöka Àta nyttigare genom att Àte mindre godis och snabbmat och istÀllet mer hemlagat. Det Àr lustigt för det Àr ju lÀttare att hÄlla nÀr man Àr ledig Àn nÀr jobbveckorna sucktar med en snabb burgare pÄ McD pÄ vÀgen hem. För visst Àr vÀl Ärsskiftet en lika bra tidpunkt som alla andra att börja tÀnka i nya banor?

3 har sagt sitt

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Mitt gamla liv fortsĂ€tter i nya banor”

 1. Det här sa Linda den 7 januari, 2009 klockan 21:25 1

  Det Ă€r vĂ€l precis den tiden pĂ„ Ă„ret som dom allra flesta vĂ€ljer att börja tĂ€nka i nya banor. Haha.. jag ska ju till exempel lĂ€ra mig spela elgitarr… jösses sĂ„ klurigt. Det Ă€r helt andra banor Ă€n vanlig akustisk. Visst – det gĂ„r fint att spela ackord som vanligt. Men jag vill ju lĂ€ra mig MER!

  Ja gud sĂ„ kul… Jag tror du gjorde helt rĂ€tt val. Fyller du inte Ă„r snart sĂ„ att du kan önska dig lektioner?
  Jag menar det Àr klart du SKA lÀra dig mer.
 2. Det här sa Linda den 7 januari, 2009 klockan 22:45 2

  Jag bestĂ€llde en bok nu ikvĂ€ll… sĂ„ jag ska kunna börja trĂ€na!

  En trÀningsbok?
  Yoga? vad vad? Nu Àr jag nyfiken!
 3. Det här sa Charlotte den 9 januari, 2009 klockan 14:57 3

  Jag drar nyalivet-grĂ€nsen vid selleri – aldrig att jag stoppar denna vevervĂ€rdiga grönsak i min mun. Det enda jag avskyr, förutom lever och minmajs. Men morötter och kalkon Ă€r helt Ok! 😀

  Va selleri som Àr sÄ mumsigt!
  Fast jag minns att jag inte heller gillade det bara för nÄgras Är sedan.