Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Är varierade svordommar trevligare?

Skrivet av den 25 november, 2008 i Svammel

I går när jag stog och väntade på bussen stog det två tjejer och pratade med varandra. Den ena av dem hade dock ett problem, ja inte för att hon verkat märka det själv men varje mening som kom över hennes läppar innehöll ordet trevligt. det låter ju inte så farligt, men när man stått i 10 minuter och hört ordet trevligt så många gånger att man inte lägre kan hålla reda på dem känns det väldigt otrevligt.

Jag ska inte vara för hård för jag hade en period då allt var patetiskt vilket i sig var patetiskt. Idag var allt strålande, så till den milda grad att jag fick hejda mig för att fråga min förhoppningsvis nya kund hur många gånger jag sagt det. Hon försökte slänga ur sig ett antal synonymer vilket inte tyckes hjälpa mig det minsta, men det var väl trevligt?!

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Är varierade svordommar trevligare?”

 1. Det här sa soffie den 25 november, 2008 klockan 20:17 1

  😐
  trist med så såligt ordförråd,
  på mina ungdomars skola måste eleverna ha nollvision när det gäller att tänka sig för när det gäller fula ord och svordomar,de får anmärkningar om de använder de fula orden,
  tycker det verkar haft effekt för mina ungar varken svär eller använder könsord,
  den som svär här är tyvärr jag 😳
  mycket dåligt av mej men jag svär väl ur mej all skit jag ej kan göra på jobbet*fniss*
  ha en goo kväll

  Problemet här är väl att ”Trevligt” inte anses vara en svordom även om den igår användes som en.
  😕 😛
 2. Det här sa Linda den 25 november, 2008 klockan 21:34 2

  Jag fastnar i låtar… kan gå sjunga samma sång, om och om igen… hela dagen.utan att jag själv tänker på det. Tillslut brukar maken säga: ”byt spår”… hmmm…

  Hmmm jag brukar ha en liten snutt av en låt som går runt i skallen en hel dag eller mer. Så det där känner jag igen, tror dock att jag är ganska duktig på att inte plåga omgivningen allt för mycket med just det.
 3. Det här sa Camilla den 26 november, 2008 klockan 17:14 3

  Jag har en tendens att fastna på ”Ja, men gud ja”… hör själv att jag säger det för ofta… Förstår inte varför gud ska in i bilden där, men det är väl för att understryka att det är ett starkt ja… 😉
  Kram!

  Själv har jag inte sagt strålande en enda gång idag.
  🙂
 4. Det här sa soffie den 26 november, 2008 klockan 21:06 4

  gokväll
  .

  gokväll
  .
 5. Det här sa Carina den 26 november, 2008 klockan 22:13 5

  Som alla andra har även jag ord som jag stoppar in lite här och där utan att jag tänker på det,
  får höra att jag säger ”eller hur då” på de mest opassande stället…….enligt andra alltså 🙂

  Ja självklar enligt andra…
  Troligen överdriver de dessutom 😉
 6. Det här sa Carina den 26 november, 2008 klockan 22:23 6

  Håller tummar och tår för er att det går vägen med kontraktet så ni
  kan känna att det är ert hem i framtiden!

  Ja hoppas just tårna är det som gör att det går vägen 😉
  .