Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Läkare med bacillskräck

Skrivet av den 21 november, 2008 i Svammel

Har haft tungt att andas en tid, ska jag vara ärlig så är det den starkaste motivationen till att ciggen fått stryka på foten. KOL-skräck! men nu har jag dessutom åkt på en förkylning som gjort att det känns som jag är på väg att kvävas. Jag är inte rädd för att dö men jag är rädd för att kvävas fy helt panikartat. Så jag ringde vårdcentralen och sköterskan bad mig skyndsamt att komma dit då hon tyckte jag lät besvärad till och med i telefon.

Min husläkare som jag träffat en gång tidigare är en mycket märklig person hon vill inte ta i hand håller ett avstånd på 1,5 meter. Hon tycker att prover är onödiga. Men hon tog i alla fall ett steg närmare tittade i min hals i två sekunder. Jag fick vända på mig och hon lyssnade på mina lungor i 5 hela andetag som var plågsamma att dra ner. På det drog hon slutsatsen att jag inte behöver oroa mig för mina lungor då de låter fantastiskt. Däremot så skulle jag få hjälp att öppna upp för andningen så jag har fått någon sorts kortisonskum som ska hjälpa om några dagar.

Hur som helst så känns det inte som om jag litar på hennes omdömme. Avståndet som passar mig som sjukvårdsrädd gör att det känns som om jag kunnat ge mig själv en bättre diagnos genom någon självdignossajt. Flämtar fortfarande efter luft. Kan man reklamera läkarbesök?

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Läkare med bacillskräck”

 1. Det här sa Linda den 23 november, 2008 klockan 18:27 1

  Det tycker jag man borde få göra. Det och tandläkarbesök. Men där får man vackert öppna börsen ytterligare en gång om man måste tillbaka och få nåt omgjort som inte höll—- mycket irriterande.
  Hoppas du kan börja andas normalt snart!

  M säger att man kan reklamera men det ska man göra på en gång. Han har visst gjort det när han besökte husläkaren. Det känns som de bara tar emot en för att täcka budgeten…
 2. Det här sa Camilla den 24 november, 2008 klockan 15:43 2

  Ja, läkaren kanske borde fundera på ett annat yrke… Men reklammation av läkarbesök är svårt, så fort man träffar läkaren och det blir en liten journalanteckning måste man betala.
  Trist att du inte mår bra, kanske är det blåsten och snön som gör att du blir sämre i luftrören, det är ju inget väder för astmatiker nu nej…
  Här har vi fått en halvmeter snö på några dagar nu. Det räcker verkligen!
  Kram och krya på dig!

  Jag grämer mig egentligen inte så mycket, jag röntgade ju handen här i våras där det hittade en vit fläck som vi väntar ut. Så skulle jag gå till en annan läkare nu så skulle det max kosta 30 kr, sen slår högkostnadsskyddet in. Funderar faktiskt nästan på att gå till någon annan bara för att jag känner mig otrygg. Ja här har vi inte en halvmeter men några dec har det nog kommit. Jag lider för jag skulle vilja ha balkongdörren öppen när jag sover, frisktluft har alltid kännts lättare att andas.