Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Rått, blött och mysigt

Skrivet av den 16 november, 2008 i Svammel

Vaknade ganska sent idag klockan började närma sig 10 tror jag. Men jag var trött och ville kura under täcket samtidigt som jag inte ville sova bort hela dagen. Gosade lite med en kurrande pymp innan jag drog igång filmen ”Det som händer i Vegas” som var förvånade sevärd, kul med oväntat lyckade filmval.

Kikade ut och det snöade faktiskt idag även om det smälte innan det han lägga sig. Sen blev frågan om M och jag skulle köra Centralbadet eller Skansen.  Skansen vann trotts att det var rysligt rått och kallt ute. Vi skulle ju in på Skansken-akvariet i alla fall. Jag blev glatt överraskad för vi hade turen att ha en djurskötare som lurade ut lemurerna till oss med vindruvor. De kryllade överallt dessutom sitter de gärna på oss besökare.  Annars är det inte alls så troligt att man får träffa dessa små spjuvrar en råkall dag som den här. Alla djur vissade välvilligt upp sig nära glaset även om M tyckte att kungskobran kunde gå och dra något gammalt över sig. Ruggigt rena glasrutor hade de också vilket gjorde att till och med jag som inte har lika mycket emot ormar tyckte att det kändes som den skulle komma ut och provhugga oss. En hel del var nytt för mig, det var ju massor med år sedan senast. Piff och Puff jordekorrarna hade sin charm och även svartråttorna (Tror det var det och inte brunråttor jag vet fortfarande inte hur man ser skillnad.) Krokodilerna låg inte helt stilla som ruttnade trädstammar, en behagade röra sig lite , säkert bara för Ms och min skull. Det enda jag saknade var den elekriska ålen men va sjutton man kan inte få allt. Jag kan verkligen rekomendera akvariet en regnig kall söndag, vi var nästan själva där känndes det som.

Är lite sur på mig själv för att jag inte matade lemurerna med vindruvor när skötaren erbjöd det, att jag sedan fegade ur när det gällde att klappa ormen Snoddas eller spindeln Imse är jag inte lika sur för.

Det började mörkna när vi kom ut men vi begav oss i alla fall upp på Skansen för att se fler djur. Vi var ensamma vid inhägnaderna för björnar, sälar och uttrar så stack vi huvudet genom plasthängen och där satt de…Två jättestora ugglor… Bara en meter från mig. Det gick bra tills den vred på huvudet och stirrade på mig som om jag var en extremt smarrig skogsmus, då backade jag! Nu hade den råa kylan trängt in i både märg och ben och mina fossingar längtade hem till ett hett bad. Dessutom gick det inte längre att se något. Vi tog bussen hem och shoppade lite härligt varm och kryddig thaimat som vi slängde i oss innan vi kröp ner i det där badet och lät våra nerkylda kroppar långsamt komma tillbaks till livet. en ruggigt skön dag med andra ord.

3 har sagt sitt

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Rått, blött och mysigt”

 1. Det här sa Linda den 17 november, 2008 klockan 10:44 1

  Vi var ju på skansenakvriet i somras. Och då var det nog 20 år sen jag var där sist. Håller verkligen med om att det var en mysigt. Gillar även Aquaria. Där var vi superlänge när vi gjorde besöket.

  Ja, jösses vad mysigt att få ”flytta in”. Bus har besällt översovning nästa helg med. Dessutom har han beställt sushi på lördag så det ska vi väl kunna ordna. Och har vi tur så kommer väggen upp då också!

  Menar du att du hade romantiskt med rosor och hjärtan eller att vi har? För jag är inte den ”romantiska” typen när det gäller inredning. Mer strikt/rakt/stilrent.

  Mmm jag gillar ju blandningen på Skanske-akvariet att det är småapor blandat med havslevande varelser och sedan läbbiga spindlar.

  Nä ni har romantiskt med rosor på väggen (Tavlan) och hjärtan i fönstret (Ljusen). jag har själv alltid varit strikt men börjar mjukna, Vem vet vart det barkar hän om jag bara får någonstans att släppa ut inredningsmanin 😈 🙂 😀

 2. Det här sa Camilla den 17 november, 2008 klockan 13:58 2

  Vad mysigt det låter! Skansen är en höjdare. Vi ska till Sthlm om några veckor och jag har en liten dröm om att gå på julmarknaden på Skansen, där har jag varit ett år förut och det var mysigt. Nu då vi inte kan upprepa förra årets mysiga julmarknad på Tivoli.
  Inte för att jag är sån jul-älskare, men ändå…
  Nä, om man skulle jobba lite. Inspirationen och motivationen är på bottennivå i dag.
  Kram!

  Ja julmarknaden börjar den 29 november sa M igår. Det var rätt coolt att gå där i mörkret helt för oss själva dock. Uppe vid ”julmarknastorget” Hade de lyktor med ”Levande ljus” som vid närmare undersökning var elektriska. Det var supermysigt.
 3. Det här sa Linda den 17 november, 2008 klockan 14:37 3

  Haha… ja dom ja! Det kanske man också kan kalla romantik… då tänker jag mer på spetsar och torkade blommor, avskavda möbler och blommiga gardiner. 😉

  Jämför man med era lite mer porriga damer i vardags-sovrummet så är rosor och hjärtan romantiskt 😀 Vittmålade furuväggar känns också lite som vitahemsvarning. Absolut inget fel i det, jag skulle helt klart kunna tänka mig det sovrummet som varjedagssovrum. Så skulle jag i alla fall ha Liiiiite romantik i mitt liv 😉