Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Självhelare är man häxa då?

Skrivet av den 5 november, 2008 i Svammel

Jorå jag är inne i en period med lite mindre flyt kan man säga. Jag har åkt på akut ögonlocksinflammation även känt som vagel. Min ögonlock ser med andra ord ut som Quasimodo även känd som ringaren från Notre-Dame. Inte särskillt attraktivt kan jag meddela och rugigt plågsamt just den där den parkerat (inre vagel). Vageln är en inflammation som uppstår då en talgkörtel på ögonlockskanten blir infekterad av bakterier. Min han bli stor som en ärta och tryckte hårt på ögat så att jag inte visste hur jag skulle klara kvällen. Nu vet jag ju att det normalt försvinner av sig själv och med min sjukvårdsfobi ska det mycket mer till innan någon får rota i mitt öga. Men det gjorde bara mer och mer ont i själva ögat.

I rena ilskan och för att känna efter hur stor den blivit tryckte jag till och fatta nu läcker det ut äckel i ögat men trycket har släppt! Tjoho, hoppas jag botat mig själv och att den inte växer till sig över natten.

11 har sagt sitt

11 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Självhelare är man häxa då?”

 1. Det här sa Petra den 5 november, 2008 klockan 23:57 1

  Usch – jobbigt med ögongrejor! Har själv plågats av vagel ganska ofta…
  .

  Jag har haft det någon gång tidigare fast då värre än de här.
  Obehagligt i alla fall
 2. Det här sa Petra den 6 november, 2008 klockan 0:09 2

  Vi kanske skulle starta en sådan där freakshow= 😉
  .

  Ja du med spräcktläpp och jag med bulliga ögonlock.
  Fast mitt öga ser rätt normalt ut nu bara ömt under ögonlocken
 3. Det här sa Linda den 6 november, 2008 klockan 14:20 3

  Jag får jämt vaglar. Men jag brukar lokalisera dom medan dom är stora som sandkorn … och punktera dom med nageln. Jag VEEEET att man inte ska det. Men jag kan liksom inte låta bli att klämma/trycka/klösa på allehanda saker som finnar/rivsår/trasiga naglar/vaglar/ och gud vet vad. Och dessutom vet jag ju att dom försvinner av den behandlingen så…

  Jo klösa på finnar och sårskorpor är en specialite.
  Den stora vageln satt dock långt in under ögonlocket och inte vid kanten så den gick inte att förlokalisera. Jag har en till på samma öga i ögonvrån som är mindre den är säkert klösbar men jag ska låta bli om den inte blir större och börjar göra ont. Den jag tryckte till igår blev nämligen större i natt och så när jag skulle tvätta rent ögonfransarna i morse sprack den jäkeln av sig själv … Råäckligt ju!!!
 4. Det här sa Charlotte den 6 november, 2008 klockan 18:29 4

  Isch, lät inte kul alls. Vilken otur. Men vilket konstigt sammanträffande att vi både beskrivit oss som Quasimodo i dag – vad är oddsen? Krya på dig!

  Nä rätt äckligt.
  Aha du är också Quasimodo idag… det måste jag kolla…
 5. Det här sa Linda den 6 november, 2008 klockan 22:17 5

  Kom och hjälp till att måla i helgen så får du hjälpa till med pyntandet senare! (det finns sovplats på soffan! både hemma och i Gula huset!) 😉 😀

  vet du…jag är väldigt sugen på att hälsa på hos er. Men jag skulle vilja ha lite mer än en helg då jag inte gillar stress med att lämna bort kissar och stress till någon för att sedan stressa hem och inte fått vila ut på helgen. Skulle dessutom gilla att besöka er nu när myggorna vilar 😉 Är dessutom en djävel på att måla och pynta ;-)…Fast det är ju roligast att få pynta till sig själv .

  Ja du är sååå välkommen. På riktigt!

  Tack tack, hoppas jag kan ta det som en lite öppen inbjudan där jag kan bjuda in mig själv när det funkar!?
  .

  Självklart!

 6. Det här sa Camilla den 7 november, 2008 klockan 10:06 6

  Nä, men stackare! Hoppas du är bättre i dag – snyggare än Quasimodo vill man ju gärna vara. Och framför allt låter det ju jäkligt obehagligt.
  Kram och trevlig helg!

  Nja lite snyggare blir jag efter någon timme. Men precis när jag vaknar har jag ett smått mongolit öga.
  Tydligen är jag inte heller lika röd i ögat och inte smärtar det längre heller så det ljusnar i tunneln.
 7. Det här sa sara den 7 november, 2008 klockan 17:39 7

  ajajajdå, det lite inte alls kul.
  En vagel har man ju haft flera gånger som mindre.
  Hoppas allt blir bättre!

  Sara, projectstyle

 8. Det här sa Camilla den 7 november, 2008 klockan 19:26 8

  Jag har fått för mig sedan en lång tid att du påminner lite om Åsa Linderborg till utseendet:
  http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1303332

 9. Det här sa Carina den 8 november, 2008 klockan 18:13 9

  Nä men vad är detta……visste inte att de sprack så,
  trodde de förtvinade av sig själva och poff så är det sen
  borta bara!

  Lussebullar älskar jag, med saffran i såklart, här nere äter man
  vanliga vetebullar som kallas lussebullar!
  Singstar kommer jag att önska mig i julklapp eftersom det
  var bland de skojigaste och barnsligaste jag gjort i vuxen ålder 🙂

  Det är så det ska vara fast det går att dränera dem hos läkare om de är för besvärande, nu blev det äcklig självdränering.

  De är galna där nere 😉 Mmm väntar på ABBA Singstar och hoppas att trådlösa micar ska komma samtidigt. M och jag körde singstar i helgen … Shoppade massor med låtar i fyllan och villan. Dock ganaks ansat 240 spänn. Hua de är smarta de där speltillverkarna. Man knappar in Kontokortsnummret nykter och spelar på fyllan…

 10. Det här sa soffie den 8 november, 2008 klockan 18:44 10

  :mrgreen:
  Hoppas du får en mysig kväll!

  Kvällen vart supermysig!
  🙂
 11. Det här sa Linda den 8 november, 2008 klockan 19:44 11

  Ja du.. det går verkligen framåt.. nu har vi målat första varvet med riktig färg.. bild finns såklart. Och jag har en försiktig förhoppning om att sova redan nästa helg. men för att det ska funka är det verkligen INTE nåt som får strula… Men till första advent borde inte vara nåt problem – såvida vi inte blir sjuka eller nåt!

  Skål förresten. jag dricker rom och caribes. Mums!

  Ska kolla har haft mer eller mindre datorförbud den här helgen.
  Måste ”unplugg” 😉 Men jag får väl ta igen det i veckan.
  Jag och M tömde två vinare ochsen blev det grogg i kombination med singstar 😉