Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Hallon ris och ros

Skrivet av den 5 november, 2008 i Den motvillige motionÀren

Varför kan jag inte vara som alla andra och gilla vatten? Det ska visst vara gott men det vattnet har i alla fall inte jag hittat. M brukar vara pĂ„ mig om att jag dricker för lite, speciellt nĂ€r det Ă€r varmt. Jag glömmer nĂ€mligen bort att dricka ocksĂ„. Vill man dĂ„ hĂ„lla efter kalorierna lite sitter man i skiten om man inte gillar vatten. Jag Ă€r CocaColaholic eller snarare det kan jag lura i mig. Även BrĂ€mhults Hallon dryck funkar.

BRÄMHULTS HALLON NÄRINGSINNEHÅLL/100 g:

Energi 180 kJ/45 kcal
Protein <0,5 g
Kolhydrat 10 g
Fett <0,5 g

COCA COLA NÄRINGSVÄRDEL/100 ml:

Energi 180 kJ/42 kcal
Protein 0 g
Kolhydrater varav sockerarter 100% 10,6 g
Fett 0 g
Kostfiber 0 g
Natrium 0 g

FÀrskpressade hallon lÄter ju nyttigt men oj nej. InnehÄller vatten, krossade hallon (32%), druvjuice frÄn koncentrat (22%) och socker. 32+22=54. 100-54= 46. Det Àr alltsÄ 46% socker!!!! betydligt mer Àn det Àr hallon. NÀstan lika illa som en Coca Cola men det kÀnns ju mycket nyttigare med fÀrskpressad frukt. Usch vad man lurar sig sjÀlv. och smarrigt Àr det. Kan man inte lura i mig nÄgot annat sÄ funkar det. En nackdel Àr att bÄde M och jag köpt jÀst hallondryck utan passerat hÄllbarhetsdatum. Vad gör man Ät sÄnt? Ett antal liter (lÀs skitdyr vÀtska) har Äkt i soporna.

Vad dricker ni? Vatten sÄ klart!?


Jo jag vet att jag lĂ€ser innehĂ„llsförteckningen sĂ„ som djĂ€vulen lĂ€ser bibeln. För jag gissar att jag betalar tokmycket för vanligt vatten ocksĂ„ 😉 Men det stĂ„r inte hur mycket vatten respektive hur stor procent socker . VattenmĂ€ngden ska ju vara störst dĂ„ den stĂ„r först 🙂

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Hallon ris och ros”

 1. Det här sa Linda den 5 november, 2008 klockan 19:28 1

  Jepp.. vatten!!! Fast vĂ„rt vatten Ă„ker i sodastreamen först. Jag vill nĂ€mligen ha bubbelvatten. Och sen en pyttedutt med nĂ„n god FUN LIGHT sĂ„ fĂ„r man typ LOKA med smak. Till helgen Ă€r det dock Ă€kta bubblor… alltsĂ„ Ramlösa/Loka- bubblor! Det mĂ„ste man ju unna sig! haha… 😉

  Mmm det dĂ€r sodastreamtricket har jag ocksĂ„ funderat pĂ„… Just nu har jag dock en Ramlösaskogshallon i kylen men inte ens den fĂ„r jag i mig mer Ă€n yttepytte i taget . Jag Ă€r konstig!
 2. Det här sa Linda den 5 november, 2008 klockan 20:45 2

  Jadu.. hade tÀnkt göra nÄt gott med Pangasius. Troligen lite halvfusk med nÄn kryddmix som sweet-chili eller nÄt. Men Àndrade mig!

  Det var det dĂ€r du skrev om GOD… Jag blev nyfiken för fisk Ă€r sĂ„ himla svĂ„rt tycker jag
  😕
 3. Det här sa soffie den 5 november, 2008 klockan 21:15 3

  jag har druckit cocacola i sÄ mÄnga Är jag minns morgon lunch middag Ä helst lite till,i somras fick jag ett ryck att sluta och guuu va jag blev sjuk,vet ej om det var sockerberoendet eller koffeinet,dricker ej kaffe sÄ jag kunde ju ej fÄ koffeinbehovet dÀr.
  jag blev skakig och huvudvÀrk,illamÄende i ca 4-5dagar men efter en vecka hade jag gÄtt ner 1,5kg.
  Men iblansd saknar jag colan Ă„ dĂ„ köper jag en Ă„ njuter! 🙄
  ha en bra kvÀll :mrgreen:

  Tror inte jag ska ge mig pĂ„ bĂ„de rökningen och Coken samtidigt… men jo troligen kommer jag försöka Sodastreamtricket som Linda/Candygirl kör. För vatten som det Ă€r kommer inte pĂ„ frĂ„gan. Troligen fĂ„r jag börja köpa is ocksĂ„ 😉 Men den dagen den sorgen.

  Vad dricker du nu nÀr det inte Àr Coca Cola?

 4. Det här sa Mika den 5 november, 2008 klockan 22:55 4

  Ja vi fĂ„r hoppas att en del av dom dĂ€r 46% Ă€r vatten. 😉 Eftersom kolhydraterna ligger pĂ„ 10g skulle jag gissa att det Ă€r just 10% socker! Cocal-colan Ă€r onyttigare! Den ligger pĂ„ 10,6% 😛

  STOR skillnad ju! NOT… Fast hallon kanske Ă€r nyttigare Ă€n X7, det kan vi inte sĂ„ noga veta.
  🙂
 5. Det här sa Anna den 7 november, 2008 klockan 21:09 5

  Är sjĂ€lv oxĂ„ Cocoman men har dragit ner rejĂ€lt pĂ„ konsumtionen, det har sĂ€kert bidragit en del till viktminskning 10 kg pĂ„ ett Ă„r…Förra gĂ„ngen jag slutade gick jag ner 5 kg ! Men utan cola kan man inte leva sĂ„ jag har alltid hemma fast jag tar bara nĂ€r jag absolut mĂ„ste. Fast det blir desto mer kaffe och med det fler cig…
  Tycker du Àr skitduktig som slutat, hejaheja !!!

  Hua, kanske mĂ„ste skaffa en sodastream sĂ„ jag fĂ„r lite bubblor i vattnet sĂ„ KANSKE, KANSKE jag kan dricka mer vatten. Du har dock rĂ€tt i att utan COla kan man inte leva. Jag tror dock att jag fĂ„r köpa det nĂ€r det kniper… Min karaktĂ€r Ă€r nog för svag Ă€r jag rĂ€dd. Bytte dock frĂ„n en och halvlitersflaskorna till Burk och gav mig restriktioner pĂ„ burkarna. Det blev en minskning i alla fall.

  Ciggabstinensen sliter i min kropp och dessa receptorer hĂ„ller pĂ„ att gĂ„ brsĂ€rkargĂ„ng i skallen, Tryckte pĂ„ mig ett förstarkt PlĂ„ster igĂ„r kvĂ€ll och sen sov jag knappt 😉 Varför i hela vĂ€rlden började jag röka?