Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Hungrigt begÀr

Skrivet av den 15 oktober, 2008 i Svammel

JodÄ ibland slÄr det till som en slÀgga i skallen, det gÄr inte att skaka av sig. En nÀrmast desperat hunger som kÀnns omÀttlig. ReptilhjÀrnan gÄr igÄng och antagligen blir blicken disig och ofokuserad. Det Àr dÄ jag börjar fundera pÄ om det inte finns nÄgon hemlig substans i chokladen pÄ söder i alla fall. Nio gÄnger av tio beror detta fenomen troligen pÄ att jag ska ha mens tre dagar senare, charmigare Àn sÄ Àr det inte. Det begÀret brukar gÄ att kontrollera sÄ lÀnge jag inte ska trÀffa nÄgon, för jag kan blir rÀtt kinkig eller bitching nÀr begÀret ska tÀmjas.

Smet dock in pÄ chokladfabriken och shoppade en pÄse, dÀr Àr all underbar choklad snatterisÀker för den ligger och tindrar bakom glas. Sen stÄr man dÀr som man gjorde i de gamla godiskioskerna nÀr jag var liten, och pekar ut godbitarna med samma andakt som dÄ.
DÄ hade man 50 öre pÄ fikan och det gÀllde att fÄ det godaste man kunde för dem, nu har man kreditkortet i fickan men godiset kostar istÀllet 650kr/kg och dÄ Àr det klart att man vill vÀljer lika noggrant idag som dÄ.

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Hungrigt begĂ€r”

 1. Det här sa Camilla den 15 oktober, 2008 klockan 15:45 1

  Mmm! Jag har ÀndÄ fÄtt för mig att du Àr ganska nyttig och sund, sÄ de gÄnger du verkligen kÀnner för choklad Àr det bara att köpa och njuta!
  Jag kan ocksĂ„ bli sĂ„ dĂ€r galet sugen pĂ„ choklad… och Ben & Jerrysglass, men det Ă€r ju nĂ€stan som godis.
  Om 2 dagar kommer lillmissen hem. Gissa om jag lĂ€ngtar! 🙂 HĂ„ller med dig om att den röda var supercharmig, men det var en kille och jag vill helst ha en kattflicka.
  Kram och njut nu av lyxchokladen!
  Har du vÄgat cykla nÄgot mer efter vurpan sist?

  Nja jo jag har blivit vÀldigt duktig nÀr det gÀller att Àta sunt. Inte en dag för sent för jag har smackat pÄ mig en MASSA extrakilon för att jag inte orkade laga mat utan körde snabbmat varje dag.
  Men nu har jag inte dĂ„ligt samvete om jag tar nĂ„gra praliner varannan mĂ„nad. Förr kunde det slinka ner alldeles för mycket pĂ„ den fronten ocksĂ„. Vet inte men det kĂ€nns som om jag lĂ„Ă„Ă„Ă„ngsamt hĂ„ller pĂ„ att Ă€ndra mina gamla vanor. TĂ€nk dig sjĂ€lv… Jag hurtbullar ju faktiskt lite nĂ€r jag cyklar.
  Jag Ă€r 100 pĂ„ att du lĂ€ngtar. Min birmakillar har varit mycket lĂ€ttare att ha att göra med Ă€n min lilla ampra vrĂ„lapa till tjejkisse. Hon domderar om allt! Ge mig blöt mat. Jag ska ligga pĂ„ din axel, nej flytta inte pĂ„ mig det Ă€r inte din sĂ€ng det Ă€r MIN! SÅ hĂ„ller hon pĂ„. VĂ€rldens sötaste men oj vad hon tjatar.
  Jag njöt av lyxchokladen igÄr. Mmmmmmmmmmmmmmumsigt.
  KÀnner mig inte rÀdd för att cykla, men det blir bara pÄ helgerna Àn sÄ lÀnge sÄ Àn har jag inte hunnit med.
 2. Det här sa Charlotte den 15 oktober, 2008 klockan 17:06 2

  Jag kör lite stenĂ„lderskost just nu, och har bestĂ€mt att det med största sannolikhet fanns choklad pĂ„ stenĂ„ldern. Ett liv utan choklad Ă€r som… ett liv utan choklad. Grymt.

  Klart choklad fanns pÄ stenÄldern nÄgonstans pÄ nÄgon gren i alla fall;-)
  Om nĂ„gon bara kommit pĂ„ att testa bönan… du kan ju vara den som upptĂ€cker choklad!
 3. Det här sa Linda den 15 oktober, 2008 klockan 17:13 3

  Åh vilken hĂ€rlig affĂ€r.. sĂ„n finns inte hĂ€r… *avis*
  .

  Den Ă€r vĂ€rd ett besök nĂ€r du kommer ner 😉
  Bara ett kvarter frÄn lÀgenheten jag bor i just nu.
 4. Det här sa Carina den 15 oktober, 2008 klockan 18:13 4

  Aaah sÄn choklad Àr ju bara sÄ underbart god, njuter extra mycket ju finare den Àr faktiskt!
  Att ligga pĂ„ ”divanen” och proppa i sig choklad mĂ„ste vĂ€l Ă€ndĂ„ vara den optimala
  njutningen….okey, nĂ€stan dĂ„ 🙂

  Ja det ligger helt klart pĂ„ topp 5 😉
  .
 5. Det här sa Linda den 16 oktober, 2008 klockan 22:35 5

  NĂ„? Passade jag galet bra som MULLE? GarnhĂ„r har jag ocksĂ„ sett.. hĂ€r fick jag hoppa in helt oförberedd och ta det som fanns i mullepĂ„sen. Hade inte ens smink. Dom kunde erbjuda teatersmink, men dĂ„ hade jag ju blivit osminkad resten av dagen (nĂ€r jag skrubbat bort teatersminket) och det gick jag inte med pĂ„. Nu lĂ„nade jag ett lĂ€ppstift och rosade kinderna bara. Och ögonen dolde jag under peruken. SĂ„g knappt nĂ„t…

  Jo du Ă€r ett mellanting mellan Mulle & Mulla 😉
  JÀttesöt inte alls sÄ som jag minns Mulle men det gör ju absolut ingenting.
 6. Det här sa Charlotte den 17 oktober, 2008 klockan 11:16 6

  Nu Ă€r det tĂ€vling hos mig – vinn en rolig kvĂ€ll med Robin! Trevlig helg!