Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Blödig

Skrivet av den 4 september, 2008 i Svammel

Lipar ibland till Extreme Home makeover. Har svÄrt nÀr missestackana ska vaccineras, de smÄ liven mÄste ju ha en hemsk nÄl i sig! Ja en riktig mes Àr vad jag Àr ibland. Sen har jag andra dagar nÀr jag Àr sÄ blödig att jag mÄr illa. DÄ har jag nÀsblod, eller som jag brukar kalla det nÀsmens. Vad annat kan det heta nÀr tvÄ tamponghalvor sticker ut ur bÄda nÀsborrarna. Har nÀmligen haft ett par sÄna dagar nu.

Är ni för blödiga för att lĂ€sa om sĂ„nt ska ni nog inte lĂ€sa vidare.

Det Àr fascinerande med blod, nÀmligen för att har man det nÄgon annanstans Àn i blodomloppet hittar det pÄ fanstyg. Insidan av min nÀsa kÀnns just nu som om nÄgon rispat den med trasiga rakblad. NÀr blod koagulerar blir det nÀmligen vasst! Vem kom pÄ den usla idén? Stannar det kvar i kroppen dvs man fÄr ner det i magen börjar det irritera och kroppen vill absolut inte ha det kvar (Har Àven haft spontanblödningar i buken och det gör sÄ in i h-vete ont). man skulle kunna tro att kroppen skulle bli glad av att fÄ behÄlla det lilla man trots allt har. Men nej, gapar och skriker om att det ska bort Àr vad den gör. Kanske vore livet enklare om man var Alien med grön syra i stÀllet! NÄgon som vet vart man kan fÄ sig en syratranfusion?

 

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Blödig”

 1. Det här sa Carina den 5 september, 2008 klockan 5:19 1

  NÀr jag var yngre blödde jag ofta nÀsblof men numera hÀnder
  det aldrig faktiskt.
  Klart det blöder om jag slÄr i nÀsan men annars hÀnder
  det inte.
  Usch jag minns att det kunde hÄlla pÄ i flera timmar nÀr
  det vĂ€l börjat 🙁

  För mig har det blivit vÀrre med Ären, nÀr jag var yngre hade jag kanske en störtblödning eller tvÄ per Är. De varhÀftiga men slutade efter nÄgra timmar. Nu sÀtter det igÄng och slutar ibland inte utan medicin.
 2. Det här sa Camilla den 5 september, 2008 klockan 7:10 2

  NÀ, stackare! Vad jobbigt! SjÀlv har jag aldrig blött nÀsblod, men det verkar Àckligt.
  Krya pÄ dig nu, hoppas du fÄr en fin helg utan ond nÀsa.
  Kram!

  Ja det Àr rÀtt ofrÀsht i alla fall.
  .
 3. Det här sa Charlotte den 5 september, 2008 klockan 14:17 3

  Hej och hĂ„, nu börjar det snurra i huvudet… tĂ„l inte ens se pĂ„ CSI.
  HjÀrtligt vÀlkommen till mig pÄ charlotte.nu och tÀvla om hjÀrtan. Trevlig helg!

  Ja blod och hjÀrtan passar ju ihop i alla fall
  😉
 4. Det här sa ina den 5 september, 2008 klockan 22:35 4

  oj, inte ska man fĂ„ uppleva sĂ„dant ocksĂ„! jag visste inte sĂ„ mkt om sĂ„dan sjukdom. om nĂ€sblod visste jag, det hade min bĂ€sta vĂ€ninna i Lettland ocksĂ„. kan man inte göra nĂ„got? det kan ju inte handla om nĂ„got annat Ă€n om Ă€mnesstruktur eller hur det nu heter. vi Ă€r sĂ„ sĂ„rbara, vi mĂ€nniskor! man förstĂ„r att du pratar om saker som kommer att hĂ€nda i framtiden, kanske 🙂
  hur som helst Ă€r du nominerad hos mig, redan igĂ„r, men jag orkade inte lĂ€nka och tipsa, sĂ„ jag gör det ikvĂ€ll istĂ€llet. krya pĂ„ dig, det gĂ„r ju över ocksĂ„?! 😐 ➡ 🙂

  Ohhh tack sĂ„ mycket för nomineringen!!! Jag har dock inte hunnit med att ens blogga sjĂ€lv. Har suttit och jobbat de senaste 24 timmarna med en sovpaus pĂ„ 4 timmar. SĂ„ just den hĂ€r gĂ„ngen nominerar jag inga. Jag har redan gjort den nomineringen för nĂ„gon mĂ„nad sedan. De tenderar ju att gĂ„r runt 😉

  men jag tackar och bockar sÄ fint!

 5. Det här sa diana den 6 september, 2008 klockan 16:23 5

  Tips: Doppa tampongerna i matolja först. Funkar skitbra.

  Funkar inte alls pga nedsatt sugförmÄga. NÀr jag sÀger nÀsmens sÄ Àr det ur en blödarsjuks perspektiv. Jag brukar trycka dit dem och sedan mata dem med flytande Cyklokapron för att fÄ stop pÄ skiten. Men alla tips tas i alla fall emot tacksamt, rÀtt vad det Àr kommer nÄgot revelutionerande!
 6. Det här sa Cissi den 6 september, 2008 klockan 20:47 6

  Jaha, nu blir jag yr i huvudet! Tillhör nĂ€mligen den kategori av mĂ€nniskor som svimmar bara nĂ„gon talar om sĂ„r och blod.. 🙄
  NÀr dottern var liten och behövde sy nÄgonstans satt mamma jÀmte britsen hos farbror doktorn med huvudet mellan knÀna och bedyrade att det inte var nÄgot att vara rÀdd för!!
  Bra förebild? Inte! 🙄

  Heheh jag Àr paniskt nÄlrÀdd, och dÄ snackar vi fobi! De har fÄtt söva mig flera ggr bara för att fÄ dit dropp. Men har övat nÀr jag varit hos veterinÀren med kissarna och varit med. Blir lite lÀtt vimmelkantig bara av att titta.