Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Gyllene höst på väg

Skrivet av den 31 augusti, 2008 i Svammel

Krig i Sthlm? Nu har det bangat på hur länge som helst, det bara ekar mellan väggarna. Det tycks finnas något att braka på för i det närmaste varje helg. Undrar vad det nu var för festligheter? Eller var det sommaren som fick en avskedssalut? (Jag partar alltså om fyrverkerier). När M och jag åkte till hans mamma igår såg vi de första gula löven och snart börjar det att skifta till rött som på den här gamla bilden. Jag saknar redan sommaren, vart tog brittsommaren vägen? Jag vill inte att värmen ska vara borta än. Men visst blir det vackert med höstfärger och levande ljus (Om jag löser katt vs levandeljusproblemet). För om det inte vore så himmelens kallt och blött skulle jag nog verkligen älska hösten för att den är så vacker.

Så kanske var det en salut för att välkomna hösten, och inte ett dystert farväl till sommaren?

9 har sagt sitt

9 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Gyllene höst på väg”

 1. Det här sa Linda den 1 september, 2008 klockan 12:04 1

  Brrr… det var 4 grader när jag cyklade iväg (på mina breda däck) tjugo i sex i morse. Och på sina håll såg man att det varit frost under natten… Jösses vilken tidig höst. Får väl hoppas att den blir lååååång så vi slipper snön så länge som möjligt.

  Hua… Breda däck är nog bra när det blir halt. Frost brrrr. Jag hoppas det blir samma vinter som förra året, då hade vi bara några dagar snö. Det var som en lång mörk höst istället.
 2. Det här sa Linda den 1 september, 2008 klockan 16:15 2

  Jag ska sätta vinterdäck när det är dags för det föret! Har ramlat några gånger så det kan nog vara en rätt klok grej att fixa!
  .

  Finns det vinterdäck också?
  .
 3. Det här sa Petra den 1 september, 2008 klockan 18:45 3

  Åh, jag gillar verkligen hösten och det gör mig inget om den är lite ruggig. Desto större anledning att sjunka ner i ett varmt, väldoftande bad!
  .

  Mmm förstår vad du menar, men jobbigare att kliva ur den varma mysiga sängen på morgonen 🙂
  Men jo hösten har sin charm.
 4. Det här sa Cissi den 1 september, 2008 klockan 20:22 4

  Jag gillar hösten! Vackra färger ute och mysigt inne. Ännu kan det komma varma dagar i massor (håller tummarna!)
  .

  Ja varm höst är riktigt mumma. Regniga gråa höstdagar behöver man inte heller skämmas för att man drar ner persiennerna och parkerar sig med PS3 eller lappen. Nu är det tillåtet utan att klassas som vampyr
 5. Det här sa Carina den 2 september, 2008 klockan 5:47 5

  Känns som om hösten är här redan men jag känner nog
  att det är okey faktiskt efter den fina semestern vi har haft i år!
  Höstmys inomhus med tända ljus är ju aldrig fel 🙂

  Nja höst är OK men kylan njaejjj den går jag inte riktigt med på.
  .
 6. Det här sa C a m i l l a den 3 september, 2008 klockan 10:10 6

  Oj, är det så mycket gula löv? Det har inte jag sett… kanske har tunnelseende?
  Ska ut och promenera i dag (stavgång 60 minuter, hänger du med???) och då ska jag kika hur långt hösten kommit här hos oss.
  Jag gillar den första hösten, men inte sedan framåt oktober/november då det bara är kallt och kala träd som står och fryser.
  Kram!

  Nej men en del gulnande björkar har allt dykt upp.
  Hahah Nämnde jag att det var under stavgången jag fick skavsåren från helvetet? Mina stavar finns någonstans på vinden, troligen under en massa bråte för att jag ska slippa se dem!
 7. Det här sa M i n d i den 3 september, 2008 klockan 10:36 7

  Nä men jisses… jag hinner ALDRIG med. Samma visa vart år! Jag har liksom inte hunnit fatta att det är vår, sommar osv förrens det är höst! Och så där rullar det på hela tiden. Jobbigt! 😯

  Kramis
  M I N D I

  Nej vem hinner egentligen med? Inte jag i alla fall. Thomas Ledin visste vad han sjöng om. Konstigt det där med att tiden går fortare och fortare ju äldre man blir dessutom, finns det någon vettig förklaring på eskalerande tid?
 8. Det här sa Charlotte den 3 september, 2008 klockan 17:34 8

  Visst minns jag pojken med guldbyxorna… om du råkar uppfinna ett par liknande brallor så vill jag gärna beställa ett par. Tack på förhand. 😉

  Snacka om att det skulle bli inflation. Men beställningen är noterad 😉
  .
 9. Det här sa Linda den 3 september, 2008 klockan 21:13 9

  Fast jag är lite fundersam över dina kissar och levande ljus.. Katter brukar ju vara RÄDDA för eld.. inte söka sig till den och riskera riva ned ljusen???

  Våra kissar är inte rädda för eld men väl för vatten. De stucker gärna dit nosen och kollar in ljus, när de upptäcker att det är hett vänder de och drar svansen över ljuset så lyktor är det enda säkra. Jag vet inte om de är ovanligt korkade eller att de aldrig upplevt något farligt.