Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Lyckligt lottad med tvÄ

Skrivet av den 28 augusti, 2008 i Stockholm

Har lĂ„tit mig dras med, dvs ”Carried away” jag sĂ„g med andra ord SATC filmen. Utan att vara en filmförstörare kan jag sĂ€ga att den handlade om förlĂ„telse och vĂ€nner Ă€ven om det sĂ„klart fanns kĂ€rlek och förhĂ„llanden med.
Riktig vÀnskap som de fyra har Àr enligt mig extremt sÀllsynt. I nöden prövas vÀnnen heter det och det Àr sÄ sant. SjÀlv Àr jag extremt lyckligt lottad som har tvÄ Àkta vÀnner i M och A. A har varit min vÀn i 38 Är och den enda som fanns dÀr nÀr nöden var stor. M trÀffade jag efter det men vÄgar lÀgga mitt liv i pant pÄ att han Àr just en sÄn Àkta vÀn som ser bortom sig sjÀlv nÀr jag behöver honom.

A och jag testade pĂ„ SATC tjejernas liv under ett par Ă„r, samma fallgropar och samma hisnande bergodalbana genom ett antal förhĂ„llanden med, fotografer, gogopojkar, pendlande till Paris, svekfulla lögnare och en manlig hora. SjĂ€lvklart umgicks vi med lika fabulösa gayvĂ€nner som SATCarna. Till den mixen hörde ocksĂ„ ytterligare ett par kvinnliga bekanta som gjorde oss till fyra vilda kvinnor som upptĂ€ckte vĂ€rlden. KĂ€rleken till Stockholm för min del Ă€r nog lika stor som Carries Ă€r för New York och Ă€ven om jag Ă€n sĂ„ lĂ€nge inte spenderat samma summor som henne pĂ„ skor sĂ„ finns det helt klart paralleller. De slutar visserligen dĂ€r för det som gör mig lycklig Ă€r inte cocktails and dreams. Jag var bara en motvillig partypingla som visst hade galet skoj men som faktiskt kĂ€nner mig för gammal för ”dagen efter”. Jag vill ha ett lugnare liv och hoppas jag Ă€r pĂ„ vĂ€g mot det hela tiden.

Sen finns det de jag trodde var mina vĂ€nner men som tydligt svek och de har gjort mig till en sĂ€mre mĂ€nniska, dĂ„ jag inte för mitt liv kan förmĂ„ mig att förlĂ„ta dem. Det krĂ€vs en betydligt bĂ€ttre mĂ€nniska Ă€n jag för det. Å andra sidan har de heller aldrig vĂ„gat be mig om förlĂ„telse ansikte mot ansikte. Ytterligare en skillnad frĂ„n SACT-damerna.

Men just idag nÀr jag sitter hÀr sjÀlv i mörkret och skriver, kÀnner jag mig trots det lyckligt lottad som har fantastiska mÀnniskor i mitt liv.
MÄ jag vara en lika bra vÀn för dem!

8 har sagt sitt

8 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Lyckligt lottad med tvĂ„”

 1. Det här sa Linda den 29 augusti, 2008 klockan 0:04 1

  Bra att ha sĂ„na vĂ€nner… var rĂ€dd om dom – det tror jag du Ă€r. Jag har inga sĂ„na riktigt nĂ€ra vĂ€nner. Ingen som skulle gĂ„ över eld för min skull.. förutom maken dĂ„. Men det Ă€r ju lite annorlunda.

  Jag Àr rÀdd om dem efter bÀsta förmÄga.
  Det Àr svÄrt att veta nÀr man verkligen hittat en sÄn Àkta vÀn.
 2. Det här sa Linda den 29 augusti, 2008 klockan 0:04 2

  Cia: Ja visst har hon rĂ€tt.. men det Ă€r en ful tapet överklistrad pĂ„ luckorna… och bĂ€nken Ă€r blĂ„.. och det matchar inte rött golv…

  DÄ bestÀmmer jag nu utan nÄgra som helst bildbevis att ni bÄda hade rÀtt!
  😉
 3. Det här sa C a m i l l a den 29 augusti, 2008 klockan 8:44 3

  Ni sĂ„g ju precis ut som SATC-gĂ€nget! Totalt livsfarliga i NY. 😉
  Jag har aldrig haft ett sĂ„nt dĂ€r stort kompisgĂ€ng, jo – dĂ„ man var yngre och pĂ„ krogen mycket, men annars har det mest varit att man umgĂ„tts tvĂ„ och tvĂ„.
  Vi sÄg förresten Spiderwick i gÄr kvÀll. Maken och Felix tyckte den var jÀttebra, jag tyckte att den var sÄ dÀr och somnade en halvtimme i mitten nÄgonstans.
  Kram!

  Ja vi var nog vĂ€ldigt lika SATC-gĂ€nget Fast Vi var livsfarliga i STHLM 😉
  Bra beskrivning med kompisgĂ€ng, I det gĂ€nget hade jag sedan en vĂ€n. Det finns liksom graderingar. Vi skiljde oss samtidigt vilket resulterade i att vi helt plötsligt var singlar i 30 Ă„rs Ă„ldern och helt livsfarliga 😉
  Har du sett SATC filmen dÄ?
 4. Det här sa Bergodalvana den 29 augusti, 2008 klockan 9:58 4

  Filmen var fantastisk men slutet var alldeles för sockersött och lyckligt. DÀr förstördes allt för min del.
  .

  Askungen som kliver i glasskon… vem har inte lĂ€st den sagan 100ggr?
  Jag hade inte vÀntat mig nÄgot annat, skulle nog blivit tjurig om det gÄtt pÄ annat vis.
 5. Det här sa C a m i l l a den 29 augusti, 2008 klockan 12:00 5

  Jo, jag glömde frÄga om inte du ocksÄ blev kÀr och fick ha-begÀr till Carries silvriga Apple-laptop?
  Kram!

  Nope jag reagerar inte pĂ„ Mac. Inte för att de Ă€r dĂ„lig utan för att nĂ€r jag bygger hemsidor sĂ„ Ă€r det bĂ€ttre att se hur det funkar pĂ„ PC först. Men visst Ă€r deras mini lappar super snygga. Önskar nĂ„gon kunde fixa en lika bra OCH snygg PC-lapp
 6. Det här sa Charlotte den 29 augusti, 2008 klockan 14:19 6

  Vill se den snart!
  Och som av en hÀndelse kan du vinna en biokvÀll hos mig!
  Titta gÀrna in hos mig och tÀvla om gratis biobiljetter för tvÄ + snacks! Ha en trevlig helg!

  Ett mysigt pris.
  Har fĂ„tt avin om att ”hemliga paketet Ă€r hĂ€r” men har inte hĂ€mtat ut det Ă€n.
 7. Det här sa C a m i l l a den 29 augusti, 2008 klockan 21:37 7

  Ja, jag sĂ„g den pĂ„ en ledig dag hĂ€r hemma för ett par veckor sedan. Den var jĂ€ttebra tyckte jag, men hĂ„ller med Bergodalvana hĂ€r uppe att slutet var lite för sockersött, men den var ju bra och mysig! DĂ€remot har jag inte kommit ivĂ€g pĂ„ ”Mamma Mia” Ă€n, men nĂ€sta vecka ska jag nog se den (pĂ„ bio till och med) med min mamma.
  Jag har ocksÄ haft lite svÄrt för Mac, men sedan jag köpte iPod Nano (som jag Àlskar!) och Àven skulle kunna tÀnka mig en iPhone (fast alla sÀger att den Àr sÄ dÄlig) skulle jag gÀrna kunna tÀnka mig ett sÄnt dÀr silvrigt Àpple i lap-topp ocksÄ, men tror inte att jag skulle fixa att jobba med den, har aldrig jobbat i Mac-miljö nÄgonsin.
  Surr surr!
  Hoppas du har en go kvĂ€ll. Vi har nyss tittat pĂ„ ”Surfs up”. Kanske nĂ„got för dig med barnasinnet i behĂ„ll? Den var rĂ€tt söt.

  Jag hade inte tÀnkt se den. Var rÀdd att den skulle förstöra slutet av TV-serien som var skön för den lÀmande lite hÀngade i luften trots att den hade lyckligt slut. Jag gillade de sockersöta slutet det var ju askungen som klev i skorna.
  Alla utesÀljare + höjdarna pÄ jobbet fÄr Iphone nu. Ska se vad de sÀger.
  Mac miljö Àr inte svÄrare Àn PC, mÄnga tycker det Àr lÀttare. Bara lite omstÀllning.
 8. Det här sa ina den 30 augusti, 2008 klockan 0:36 8

  jag kan ju inte lĂ„ta bli, sĂ„ trött men nyfiken och envis och vĂ€nkĂ€r som jag Ă€r, kan inte lĂ„ta bli att ta en titt in hos dig! har lĂ€st lite men ska fortsĂ€tta imorrn! jag behöver er, bloggare! kram!:) 😳

  Titta in hur mycket du vill!
  .