Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Ingen barnfilm!

Skrivet av den 27 augusti, 2008 i Svammel

Kollade Spiderwick cronicles igÄr kvÀll. Tja jag har sett bÀttre filmer men vÀldig mÄnga sÀmre ocksÄ. Jag gillar ju fantasy och dÄ Àven barnfantasy som jag nog skulle kalla den hÀr filmen.

Jag har sjÀlv lite flippad fantasi och det finns de som tycker att jag skulle vara vÀldigt lÀmpad att skriva barnböcker trots att jag inte har nÄgra egna. I min fantasi finns det allsköns oknytt och och andra fantasivarelser. I sjÀlen Àr jag nog vÀldigt barnslig men pÄ ett mer lugnt och sansat sÀtt. Som barn var jag tjejen som satt och pysslade eller blÀddrade i böcker i lugn och ro. Kanske var det sÄ jag utvecklade min livliga fantasi?!

Men tillbaka till Spiderwick, missta er inte för det Ă€r absolut inte en barnfilm. Tror att den kan ge rĂ€tt rejĂ€la mardrömmar, fast sjĂ€lv sov jag som ett barn 😉

8 har sagt sitt

8 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Ingen barnfilm!”

 1. Det här sa Linda den 27 augusti, 2008 klockan 14:09 1

  Jag sa ju det.. bus fÄr INTE se den. Tyckte ocksÄ filmen var helt ok, men nog sÄ komprimerad.
  .

  Ja det Ă€r förfĂ€rligt vad filmer mĂ„ste komprimeras. Å andra sidan sĂ„ tar det ju oftas lĂ€ngre tid att lĂ€sa en bok Ă€n de 90 minuter det tar att se en film. Nu har jag inte sett illustrationerna i böckerna men det kĂ€nns som om det var ganska vĂ€lgjorda fantasy-rollfigurer.
 2. Det här sa Charlotte den 27 augusti, 2008 klockan 14:30 2

  Den filmen ligger pĂ„ min ”vill se”-lista. Gillar ocksĂ„ fantasy och lite spooky sagostĂ€mning, Tim Burton Ă€r favoriten. Och pĂ„ tal om oknytt, lĂ€rde mig ett nytt ord precis. Elementarvarelser, undermĂ€nskliga varelser dit tydligen tomtar rĂ€knas. Har bestĂ€llt ett jobb om en tjej som ser tomtar ute i skogen. Det du! 🙂

  Ja med tanke pĂ„ hur min fantasi skenar ivĂ€g sĂ„ kan man undra om jag inte har lite ”tomtar pĂ„ loftet”
  🙂 Nya ord Ă€r kul, Elementarvarelser… Smakar pĂ„ det.
 3. Det här sa C a m i l l a den 27 augusti, 2008 klockan 15:42 3

  Kanske nĂ„got att ta hem. Nu dĂ„ man Ă€r sjuk och Ă€mlig… Den sĂ„g helt okej ut pĂ„ din trailer. Jag har fortfarande alla Harry Potter att se ocksĂ„. Är dĂ„lig pĂ„ att titta pĂ„ film helt enkelt…
  Kram!

  Ja den krĂ€ver inte mer hjĂ€rnkapacitet Ă€n man orkar med nĂ€r man Ă€r sjuk 😉
  För nÀr man Àr sjuk ska man passa pÄ och hinna ikapp filmkikandet.
 4. Det här sa Linda den 27 augusti, 2008 klockan 16:03 4

  Nu finns det bilder.. och det var inte *sĂ„nt* tandgodis jag menade.. haha… Ja, du ser sjĂ€lv!
  .

  Men sĂ„nt tandgodis hade ochsĂ„ varit perfekt 😉
  Fast oj vad söta (pÄ mer Àn ett sÀtt) era smÄ monster blev!
 5. Det här sa C a m i l l a den 27 augusti, 2008 klockan 20:24 5

  Herre gud vad du har rest mĂ€nniska! Hur mĂ„nga lĂ€nder blev det? Det ser ju ut som 50% av vĂ€rlden…
  .

  Nja jag rĂ„kar bara ha varit i stora lĂ€nder 😉
  Det blev inte alls sÄ mÄnga har jag för mig
 6. Det här sa Carina den 27 augusti, 2008 klockan 21:07 6

  Usch jag ska ta tag i min vikt SNART!!!
  Har under sommaren stoppat i mig pÄ tok för mycket
  onyttigheter som det ska bli stopp för snart,
  men kanske mest beror det pÄ att jag inte rör pÄ mig!
  SĂ„ jĂ€kla pinsamt sĂ„ jag saknar ord………..

  Skrattar… men mig behöver du inte sakna ord… Jag har nog slappat betydligt mer och vĂ€rre Ă€n du. SĂ„ ta du det bara lugnt. Jag tror dock inte pĂ„ din idĂ© om GI etc. HĂ„ller nog inte i lĂ€ngden. BĂ€ttre att skaffa bra och nyttiga vanor som kan hĂ„lla hela livet 😉
 7. Det här sa Bergodalvana den 29 augusti, 2008 klockan 10:00 7

  SÄg den i helgen och blev helt fÀngslad. Kommer hamna bland mina favoriter. Helt underbar var den. Finner inga ord!
  .

  Jo, fast jag ska nog lÀsa böckerna, kÀnns som om det saknades lite, Àven om jag gillde den jag med.
  .
 8. Det här sa diana den 29 augusti, 2008 klockan 22:12 8

  Har sett den och tyckte den var okej 😉
  .

  Ja man fÄr inte vara allt för petig med sÄna filmer, dÄ skulle jag sÄgat alla Harry P filmer.
  sÄ Okej Àr en bra beskrivning, okej och sevÀrd.