Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Ergonomi

Skrivet av den 27 augusti, 2008 i Svammel

Idag var vi nĂ„gra stycken som smet ivĂ€g innan klockan slagit 17:00, vi skulle ivĂ€g till HÅG och prova ut ergonomiska stolar. NĂ„got jag verkligen behöver dĂ„ jag kĂ€nner av musarmsproblem pĂ„ jobbet vilket jag inte alls gör hemma. Det betyder ju att jag inte har direkt optimal arbetsstĂ€llning pĂ„ jobbet. Vi har höj och sĂ€nkbara bord och har fĂ„tt headsets sedan jag började vilket Ă€r bra. Nu var det rĂ€tt mĂ„nga stolar som var döende pĂ„ jobbet sĂ„ de slĂ€ngdes obarmhĂ€rtigt i kontainern pĂ„ stora slĂ€ngdagen (i fredags).

Capisco”Jela” som tidigare jobbat hos oss jobbar numer pĂ„ HÅG sĂ„ det blev ett besök dĂ€r. Kul att trĂ€ffa ”Jela” för hon Ă€r nog den som gĂ„tt vidare med annan karriĂ€r som jag verkligen saknat pĂ„ mitt jobb. Jag skrev visst att vi smet ivĂ€g… men vi jobbade i realiteten över, för klockan var 17:40 innan vi klappade igen efter stolprovning. Alla valde vi samma stol eftersom den passar bra med vĂ„ra stĂ„bord och har mĂ„nga möjligheter att anpassa sittstĂ€llningen variationsrikt under dagen.

Det blir nog lÀttare att möblera pÄ kontoret med en ny bÀttre stol Àn att skaffa mig en laptop och sÀng puffad med monstermassor av kuddar för att ge mig en arbetsplats som tar lite bÀttre hand om mig. Skulle sÀkert behöva armstöd pÄ skrivbordet ocksÄ, men man kan ju inte fÄ allt!? Eller?

HÅG Capisco 8107 Àr inspirerad av ryttarens dynamiska sittstĂ€llning. Stolen erbjuder stor variation i sittandet. AnvĂ€ndaren kan sitta normalt, sidlĂ€nges, bak-och-fram eller stĂ„ upp och vila mot sitsen. Stolens höjd kan stĂ€llas in frĂ„n lĂ„g Ă€nda upp till nĂ€stan stĂ„ende arbetsstĂ€llning och Ă€r lĂ€mplig för höjdjusterbara bord och andra höga arbetsytor. GungmotstĂ„ndet Ă€r justerbart”
Design: Peter Opsvik

3 har sagt sitt

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Ergonomi”

 1. Det här sa Linda den 27 augusti, 2008 klockan 22:25 1

  Jag tycker du skulle satsat pĂ„ sĂ€ngen och kuddarna.TĂ€nk sĂ„ praktiskt.Enkelt att ta en tupplur pĂ„ lunchen… haha..

  Coola stolar förresten. Den var sĂ€kert ”JĂ€ttebillig” 😯 Men man mĂ„ste ha bra stolar om man ska sitta mycket.


  Svar: Du kommer sĂ€kert fĂ„ hjĂ€lpa till! 😉


  Önskar jag kunde fĂ„tt sĂ€ngen och kuddarna 😉
  Vi fick dem nog faktiskt jÀttebilligt tack vare Jela, och att de Àr 2007 Ärs modell som varit lÄnestolar tidigare.
 2. Det här sa C a m i l l a den 28 augusti, 2008 klockan 8:23 2

  Oj, vilken spejsig stol. 😼
  Hoppas den blir bra!
  Kram!

  Ja lite spejasad Àr den, i alla fall till utseedet.
  Men den kÀndes jÀkligt bra ocksÄ, vilket ju Àr det viktigaste
 3. Det här sa diana den 29 augusti, 2008 klockan 22:13 3

  Snygg. En sÄdan vill jag ha. Vad kostar de?
  .

  Har ingen aning vad de kostar, sÀkert inte gratis.
  .