Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

En skofetishists bekÀnnelse

Skrivet av den 13 augusti, 2008 i Skor

Jag förvĂ„nas varje gĂ„ng det dyker upp en kvinna som inte Ă€lskar skor, men sanningen Ă€r nog att det finns rĂ€tt mĂ„nga som mest ser dem som nödvĂ€ndigt ont. Likförbaskat chockas jag svĂ„rt av den insikten varje gĂ„ng. Jag kĂ€nner faktiskt ocksÄ rĂ€tt mĂ„nga mĂ€n som reagerar extremt possitivt pĂ„ kvinnors skor. M Ă€r inte en av dessa mĂ€n, men det finns en skomodell som M förvĂ„nat beskrev för mig för att ha lagt mĂ€rke till den sĂ„ kanske finns det en yttepytteliten skofetishist i oss alla Ă€ven om den oftast Ă€r gömd. Jag vĂ€ljer att tro att det Ă€r sĂ„ 😉

Jag sjĂ€lv Ă€r nog skofetishist, eller stryk nog. Jag ÄR skofetishist. Jag gĂ„r igĂ„ng pĂ„ skor, bara att Ă€ga dem rĂ€cker ibland 😉 Knasigt men jag kan liksom inte hjĂ€lpa det. Lite pervo faktiskt men jag tycker genast att personer med snygga och vĂ€lvĂ„rdade skor blir intressantare som mĂ€nniskor. Och sĂ„ sĂ€ger man att det Ă€r insidan som rĂ€knas, och det Ă€r det naturligtvis i lĂ€ngden. Men det förutsĂ€tter ju att jag ska prata eller umgĂ„s med personen i frĂ„ga. Men jag tittar Ă€ven pĂ„ skor pĂ„ folk som gĂ„r pĂ„ stan, inte bara kvinnors skor utan sjĂ€lvklart Ă€ven mĂ€ns. MĂ€nnen blir lĂ€ckrare i snygga skor och kvinnorna avundas jag deras fynd. *skakar pĂ„ huvudet* Jag Ă€r en mycket sjuk mĂ€nniska. Fula skor kan gĂ„ tvĂ„ vĂ€gar, antingen Ă€r de sĂ„ fula att de Ă€r coola eller sĂ„ tycker jag bara synd om bĂ€raren

Å andra sidan gĂ„r jag igĂ„ng pĂ„ tekniska prylar ocksĂ„ men mer att jag blir lite glatt hög av att köpa och önska, eller inredningsprylar bĂ„de stora och smĂ„.
Fast skor har alltid haft en speciell plats i mitt hjÀrta. SÄ alla ni icke skofetishister
”Wake up and smell the roses” med Pradas blomispirerade klackar. Klassist och lekfullt.

SjĂ€lv sitter jag just nu med flippisar pĂ„ mig, föga glamouröst 😉 Och inget jag skulle reagera pĂ„ sjĂ€lv pĂ„ gatan. Det i sig kanske Ă€r den Ă€kta bekĂ€nnelsen?

11 har sagt sitt

11 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “En skofetishists bekĂ€nnelse”

 1. Det här sa Charlotte den 13 augusti, 2008 klockan 17:04 1

  Funderade faktiskt pĂ„ mitt förhĂ„llande till skor i helgen nĂ€r jag var pĂ„ shoppingrunda. Jag tycker det Ă€r svĂ„rt att köpa skor, Ă€r de snygga Ă€r de oftast för obekvĂ€ma sĂ„ jag vet att jag inte kommer att anvĂ€nda dem, eller sĂ„ Ă€r de bekvĂ€ma och sĂ„ fula att jag vet att jag inte kommer att anvĂ€nda dem heller… nĂ„got tips pĂ„ hur jag kommer ur denna skofĂ€lla?

  Hitta en skotillverkare som passar din fot. Strunta i om de Àr oförskÀmt dyra. Köp dem i alla fall.
  För trivs foten för att de Àr gjorda med en lÀst som passar dig sÄ spelar t.ex. inte klackhöjd sÄ stor roll efter lite invÀnjning. Ha alltid nÄgot runt hÀlen som hÄller fast foten sÄ blir det bekvÀmare att gÄ.
  NÀr du hittat ditt mÀrke shoppa minst tre par och variera mellan dem sÄ kommer du ha skor som ser frÀsha ut lÀngre (De slits ju mindre och fÄr vila, skor gillar att vila nÀstan mer Àn jag gillar att sova).
  visst det gör ett hÄl i kassan just dÄ men dÄ slipper du ju bÄde köpa ett nytt par efter ett Är och dessutom slipper du fundera pÄ det dÄ du tycker det Àr svÄrt.

  SjÀlv har jag italiensklÀst med bred fot fram. Amreikanska skotillverkare har varit smarta och har ofta flera bredder Äp sina skor. GENIALT!

 2. Det här sa Carina den 13 augusti, 2008 klockan 18:07 2

  Skor ÄR skojigt och alldeles nödvĂ€ndigt med minst 30 par
  i garderoben…..tyckte jag en gĂ„ng i tiden alltsĂ„!
  Idag gÄr jag mer Àn gÀrna i ett par crocs utan att
  skĂ€mmas 🙂
  Beror pÄ att jag fÄtt sÀmre fötter och insett att jag
  Àr pÄ tok för lÄng för att gÄ i högklackat som jag förr
  vÀgrade inse!!

  Bara 30 par?… Jag tror jag har bloggat om det förut jag gjorde en utrensning pĂ„ sĂ€kert 30 par. Det skar i hjĂ€rtat och vissa har jag kommit pĂ„ att jag saknar.
  Crocs …nĂ€ dĂ€r gĂ„r min grĂ€ns. Flippisarna Ă€r sĂ„ lĂ„ngt jag kan strĂ€cka mig och dĂ„ ska de vara snygga.
  Mina fötter har blivit kÀnsliga, jag fÄr skavsÄr av allt nytt jag sÀtter pÄ mig. Morrr

  Man Àr ALDRIG för lÄng för höga klackar!

 3. Det här sa Cissi den 13 augusti, 2008 klockan 18:45 3

  Min man kallar mig Imelda Marco..
  🙄

  KÀnner att jag nog avundas din skogarderob! SÄ jag blir grön av avund troligen
  :mrgreen:
 4. Det här sa Linda den 13 augusti, 2008 klockan 19:35 4

  Skor Ă€r kul. jag gillar att shoppa skor. Skulle önska att man hade tid att anvĂ€nda mer fina skor Ă€n fotriktiga. Men jag brukar försöka fĂ„ lite glamor Ă€ven pĂ„ jobbet. Just nu har jag typ Birkenstock (fast ett annat mĂ€rke, kommer inte ihĂ„g vad det heter) med ”diamanter” och strasstenar över spĂ€nnet pĂ„ foten. DĂ„ blir man lite gladare Ă€ven av jobbskorna! Och mina gummistövlar mĂ„ste ocksĂ„ vara fina. Jag vill ha fĂ€rg/mönster sĂ„ man kĂ€nner att man faktisk KAN gĂ„ och handla Ă€ven om man kommer i stövlar direkt frĂ„n jobbet! Haha…

  Glammiga birkenstock har jag ocksĂ„ kollat pĂ„ 😉 Fast de faller inte under min fetish HAHAHA
  Jag har skrivit om ett par gummistövlar i ett tidigare inlĂ€gg under kategorin skor… Dem skulle jag vilja ha!
 5. Det här sa Carina den 13 augusti, 2008 klockan 19:41 5

  Kanske var det nÀr man fick se hur de med en tÄng klippte
  av fingrarna pĂ„ en man…….eller nĂ€r de pĂ„ ett ovanligt
  rĂ„tt sĂ€tt skar halsen av nĂ„gra……….

  hade jag nog förtrĂ€ngt eller nĂ„’t
  😉
 6. Det här sa Camilla den 14 augusti, 2008 klockan 7:20 6

  Jag Ă€r ingen skofetishist, Ă€ven om jag börjar uppskatta skor mer och mer, tycker t o m att det Ă€r trevligt att gĂ„ in i skoaffĂ€rer nu. Höststövlar bara Ă€lskar jag! 😆 Kan man vara fetishist med stövelinriktning? I sĂ„ fall Ă€r det jag.
  Ha en bra torsdag!
  Börjar du bli piggare nu, dÄ du jobbat nÄgra dagar?
  Jag var sĂ„ nĂ€ra ett lik man kan komma dĂ„ klockan ringde i morse, men nu sitter man hĂ€r pĂ„ kontoret och gĂ€spar i stĂ€llet. Snart helg…
  Kram!

  Visst kan man ha stövelinriktning som fetishist 😉
  Nja torsdagen började inte bra, hörde inte tvÄ av klockorna och den tredje vaknade jag av men vÀldigt sent.
 7. Det här sa Candygirl » Bröllopsdag den 14 augusti, 2008 klockan 8:43 7

  […] bröllopet var mycket lyckat. Mamma hade sytt min klĂ€nning som hade ett lĂ„ngt slĂ€p. (Och Cia – du som Ă€r skofetishist … kolla skorna som sticker fram under klĂ€nningen. Dom var (Ă€r) 12 cm höga. Och skitsköna! […]

 8. Det här sa c den 14 augusti, 2008 klockan 8:45 8

  SVAR: Hej! Kul att du hittat till min blogg, tack för kommentaren! Kul att ni oxÄ har C & M, Ä rÀtt lika Àr vi ÀndÄ. Vi Àlskar katter, vill ha men kan tyvÀrr inte. Reser för mycket, dÄ blir det lÀttare med hund som man kan ta med.

  Ha det bra

  Haha och vi tycker det Àr lÀttare med katter, de Àr lÀtare att lÀmna bort dÄ vi reser. Min mamma brukar ta dem. Hon skulle inte klara av eller orka med en hund som behöver gÄ ut.
 9. Det här sa Linda den 14 augusti, 2008 klockan 13:56 9

  Haha.. ja det Àr bred klack pÄ dom. Och perfekt passform för min fot. DÀrför har jag kvar dom, Àven om det inte Àr sÄ ofta man anvÀnder vita skor. inte jag i alla fall. men ett par gÄnger denna sommar, jenans, vitt linne och vita högklackade sandaletter. Perfekt. Sen blir jag ju lite nÀrmare maken i lÀngd ocksÄ!

  Bara en anledning till att faktiskt anvĂ€nda vitt. M reagerade nĂ€r jag mötte honom och hade vit shorts… Att jag anvĂ€nder vita klĂ€der hĂ€nder nĂ€stn inte. NĂ€r jag gifte mig skulle jag behövt 25 cm klack för att nĂ€rma mig maken. Nu hade jag inte det och se hur det gick 😉
 10. Det här sa Linda den 14 augusti, 2008 klockan 21:25 10

  Men Àr det inte samma man du trÀffar nu dÄ?
  Eller har jag missuppfattat nÄt? *kliar mig i huvudet och grubblar*

  Jo en smÀrre missuppfattning. Jag trÀffade M -99 nÄgon mÄnad efter att jag lÀmnade min man som jag trÀffade -88. Att jag lÀmnade min man berode dock inte pÄ skorna.
 11. Det här sa Charlotte den 15 augusti, 2008 klockan 10:54 11

  Stort tack för din insatta och goda skorÄd hos mig
  – en helt ny skovĂ€rld har öppnat sig för mig.

  Ja nÀr jag nu rÄkade ha lite svar att ge.
  Hoppas de kommer till anvÀndning.