Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Hurtbullar är inte bröd!

Skrivet av den 8 augusti, 2008 i Middagstipset

Får se om ni kan hålla reda på Hurtbullarna för många såna blir det i det här inlägget!

Hurtbulle 1  har jag vid något svagt tillfälle lovat att jag ska börja på vattengympa om jag får bo kvar. Har i alla fall sagt att jag ska mer än fundera på det. Det betyder så vitt jag kan se det att jag sagt något oövertänkt. Hurtbulle 2 har faktiskt så smått, om än ack så slångsamt börjat inspirera mig till eventuella stordåd. Mest genom att vi lagar hurtbullemat och har gjort det ganska genomgående. Det har börjat få mig att känna mig lite småduktig. Problemet blir att när jag börjar jobba igen går matlagandet tillbaks till mer sporadiskt lagande är jag rädd (På bilden ser ni dagens mat + efterrätt). Nåja vi får väl se om de med förenade krafter lyckas få mig inspirerad och motiverad. Så länge de inte tjatar kanske de lyckas bara genom egna meriter …
Heja Mig!

 • Hurtbulle 1 Började skriva om sin träning i sin blogg för säkert ett år sedan om inte mer. Den har inte slutat skriva och hurtbulla sig än.
 • Hurtbulle 2 Gör så för mig påtagliga framsteg och har börjat blogga om hurtbulleriet, allt bidrar till att låååångsamt motivera även mig.
 • Hurtbulle enligt Arla

Räk och gnocchipanna Tillagningstid 20 minuter

Ingredienser Antal portioner: 4
600 gram fullkorns gnocchi
200 gram sockerärtor
100 gram purjolök i fina skivor
1 st paprika i stavar
2 klyfta vitlök
2 msk margarin flytande, 80 % fett
1 tsk rosmarin
salt
0.5 dl ströbröd
50 gram babyspenat
400 gram räkor

Instruktioner
Koka gnocchin enligt instruktionen. Skölj den snabbt och lägg den åt sidan. Fräs sockerärtor, purjolök, paprika och pressad vitlök i hälften av margarinet. Krydda med rosmarin och salt. Lägg grönsakerna åt sidan. Stek gnocchin i resten av margarinet. Strö på ströbrödet. Avsluta med att röra ner grönsaker, babyspenat och räkor.

Källa: Viktklubb.se / Kristina Eriksson

3 har sagt sitt

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Hurtbullar är inte bröd!”

 1. Det här sa ina den 9 augusti, 2008 klockan 1:33 1

  hurtbulle! hahaha! har aldrig hört talas om men jag är inte förvånad, det är mkt jag inte hört talas om. nu är min dotter duktigare än jag, men du är duktigare än så:) om blogg t ex, fast nu är det bra, jag ska inte tjat mer om det. du skriver så roligt, man vill bara läsa. du strävar inte efter människor i blogg, träffar du för många på jobbet? jag börjar känna likadant igen. vad kan man göra? sov gott!:)

  Om du menar att jag inte skriver för att behaga utan skriver för min egenskull när du säger ”du strävar inte efter människor i blogg, träffar du för många på jobbet?” Så har du rätt, men faktiskt träffar jag inte så mycket människor i jobbet förutom mina arbetskamrater. Däremot pratar jag med väldigt många i telefon under en dag.
 2. Det här sa Cissi den 9 augusti, 2008 klockan 11:37 2

  Man kanske kan vara en hurbulle light?
  Lite lagom så där…

  Haha ja det vore något, fast Hurtbulle 2 påstår att light produkter bara är av ondo och borde gömmas i något mörkt hörn. Jag vill verkligen inte hamna i skammvrån 😉 !!! Han får helt enkelt lära sig att acceptera vissa lightprodukter, vilken bra idé!
 3. Det här sa Camilla den 9 augusti, 2008 klockan 16:24 3

  Hi hi… hurtbulle 1! Tack för den utmärkelsen!!! 😆
  Kram!
  Jag ger inte upp…

  Tror M är lika mycket hurtbulle numer om inte värre, men du var först om att blogga om det. Och jag tror att ni motiveras av helt olika saker 😉