Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Ny snabbmat uppfunnen

Skrivet av den 7 augusti, 2008 i Middagstipset

Ja sĂ„ har halvfabrikatens drottning varit i farten igen. NĂ„ja kanske inte sĂ„ mycket halvfabrikat den hĂ€r gĂ„ngen heller. Men ”fuskar” man med fĂ€rdiga kryddblandningar sĂ„ rĂ€knas det helt klart.

Hade som vanligt idétorka nÀr jag stog pÄ Konsum och kom pÄ att man kanske skulle Àta ocksÄ. DÄ stog den dÀr och sken pÄ hyllan. En ny kryddmix frÄn SantaMaria ett riktigt helgon i kryddvÀrlden.

Ryckte Ät mig en pÄse och en paprika och gick glatt hemmÄt, nu nÀr jag visste vad som skulle göras. NÀr jag kom hem tog jag fram den nÀstan bortglömda bulgurkartongen ur skafferiet och tillagade efter anvisningarna (dvs koka vatten typ). Under tiden tinade jag kyckling filéer och hackade paprikan.

Paprikan frÀste jag i pannan sÄ att den blev sÄ dÀr söt och god. Sen ner med kryddor och paprika i bulgurkastrullen (Jo jag vet att det stÄr cous cous pÄ kryddförpackningen, men man fÄr vÀl improvisera?).

Kycklingen stektes i bitar med kycklingkrydda (fÀrdiga blandningar Àr bra!) och sÄ i med lite chutney, soya och vatten. Under tiden hackade jag tomat. Kycklingen Äkte sedan ner i bulguren den med. Avslutade med de kalla tomaterna precis innan det var dags att serverea. Lite houmus och naturell matlagningsyoghurt fick bli sÄs till. Det kanske inte lÄter som snabbmat men det gick pÄ ett litet kick. TyvÀrr har jag inga bildbevis, jag bjuder istÀllet pÄ dagens klassika snabbmat med Ms tvist.

fullkornspasta, rÀkor och 3 msk pesto. Ms tvist pinjenötter och en liten skvÀtt citronsaft. DET mina vÀnner Àr riktigt Àkta snabbmat!

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Ny snabbmat uppfunnen”

 1. Det här sa ina den 7 augusti, 2008 klockan 22:31 1

  det Àr sÄ laddat hos dig nÀr du skriver, jag fÄr mÄnga tankar, sen glömmer bort dom. du skriver sÄ talande, man blir nÀstan hungrig och man hör ljudet frÄn köket osv. ursÀkta om du tycker att jag bablar för mkt, det Àr bara ett bevis pÄ att jag Àr trött. ska lÀgga mig snart. god natt!

  Jag har mina dagar, tack! Första dagen i gymnaset höll jag pĂ„ att svimma. Vi skulle skriva en snabbnovell och beskriva klassrummet. Sedan skulle vi lĂ€sa det inför klassen. NĂ€r jag lĂ€st klart slĂ€ngde sig min nya lĂ€rare upp högröd i ansiktet pekade pĂ„ mig och skrek… Du!…pekade pĂ„ mig… (Nu var jag nĂ€stan grĂ„tfĂ€rdig) …det dĂ€r var den bĂ€sta första novell jag hört, fortsatte han. Det var för att jag beskrivit dofter och lud och inte bara radat upp saker. Har lagt av mig i skrivandet och kĂ€nner att jag fortfarande skriver mer mĂ„lande pĂ„ engelska, men hoppas ju att nĂ„gra ska gilla att lĂ€sa det jag skriver.
 2. Det här sa Linda den 7 augusti, 2008 klockan 22:47 2

  LÀt ju gott.. ibland vill man verkligenatt maten ska gÄ fort att göra. Vi anvÀder ocksÄ halvfabrikat dÄ. Det Àr en bra uppfinning.

  Det var gott, var dÀrför jag tyckte det kunde fÄ en plats i rampljuset
  😉
 3. Det här sa Linda den 8 augusti, 2008 klockan 0:10 3

  Förresten, ang. Spiderwick. DVD-filmen gjord pĂ„ böckerna slĂ€pps den 13/8. Du kanske kan locka han att se den…Har inte sett den, men jag ska. Böckerna Ă€r jĂ€kligt spĂ€nnande för att vara barnböcker. IkvĂ€ll grillade paddtrollen en katt som dom smaskade i sig – medan barnen kikade. Huga… SĂ„ vi tog ett avsnitt ur en Bamsetidning för att ”lugna nerverna” lite innan Godnatt!

  Kan ju vara sĂ„ att han MÅSTE se filmen med mig sĂ„ att jag inte blir rĂ€dd och drömmer mardrömmar, grillad katt Ă€r nĂ€stan det vĂ€rsta jag kan tĂ€nka mig. Nu mĂ„ste jag nĂ€stan lĂ€sa Bamse jag med!
 4. Det här sa ina den 8 augusti, 2008 klockan 0:21 4

  tack för tipset med headern! mÄste avslöja att de Àr mina barn som hjÀlper mig med det tekniska nÀr det kör ihop för mig, och kör ihop, det gör det ofta hÀr, hahah!
  god natt!

  Ja men motgÄngar gör att man lÀr sig nÄgot nytt! TÀnk pÄ det nÀsta gÄng, för fy vad trist att gÄ igenom livet utan utmaningar som motiverar till stordÄd.
 5. Det här sa Camilla den 8 augusti, 2008 klockan 6:55 5

  Vad lĂ€tt och gott! Vi fuskade ocksĂ„ med fĂ€rdig kryddburk frĂ„n ICA med thai-kycklingstuk igĂ„r. Riktigt gott och lĂ€ttfixat dĂ„ man jobbat hela dagen och storhandlat efter jobbet dessutom… Ska ha den dĂ€r pĂ„sen i tankarna nĂ€sta gĂ„ng jag handlar.
  JĂ€klar vad du har bloggat jĂ€rnet i gĂ„r, synd att jag inte var inloggad och kunde svara – det mĂ„ste vara ensamt dĂ€r som sagt…
  Krams!

  UngefÀr som Mrs Chengs burkar? De brukar jag ha i skafferiet det tillsammans med kyckling och frysta wokgrönsaker och ris Àr helt perfekt snabbmat det med. Jo det blev nÄgra inlÀgg igÄr
  Kram tillbaks