Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Hemmafru eller Hemmaman?

Skrivet av den 15 juni, 2008 i Svammel

mona_lisa_smile_poster.jpgKollar halvt om halvt pÄ Monalisas leende- Filmen handlar om konstlÀraren pÄ den konservativa flickskolan Wellesley College. Hon vill öppna ögonen pÄ de unga kvinnor hon undervisar i konsthistoria för andra val livet Àn att formas till hemmafru. Arroganta unga mÀn vÀntar runt hörnet pÄ vÀluppfostrade slavinnor. Hua det var sÄ det skulle vara dÄ. Jag kan charmas av den stil som rÄdde pÄ 50-talet, men att fostras till att enbart ta hand om en man och inte ha egna ambitioner tilltalar mig inte alls. Vet att min syrra i USA drömmer om att vara hemmafru 60 Är senare. SjÀlv skulle jag vilja driva min egen firma, och om nÄgon vill vara hemmaman och ekonomin tillÀt kan jag tÀnka mig det om det Àr hans önskan. Filmen Àr vÀl egentligen ingen höjdare och en typisk chick flick men den fick mig i alla fall att funder pÄ hur det kunde vara att leva dÄ. Tack och lov att jag föddes under ett senare Ärtionde!

mona_lisa_smile.jpg

PS Ser inte alls ner pÄ dem som skulle vilja vara hemmafruar. Men att formas till det utan att egentligen ha andra val bara för att man Àr kvinna tycker jag Àr vansinne.

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Hemmafru eller Hemmaman?”

 1. Det här sa Carina den 16 juni, 2008 klockan 20:32 1

  SjÀlv Àlskar jag 50-talet men precis som du Àr det stilen och miljön
  jag tycker sÄ mycket om!
  Att vara hemmafru…nja, dĂ„ ska jag ha en hel massa hobbies
  att ”odla” dĂ„ för att klara av det!
  Kram Carina

  Ja 50-talet var rĂ€tt coolt i mĂ„ngt och mycket, Visst skulle jag kunna sköta stĂ€dning etc pĂ„ dagarna men nĂ€r kvĂ€llen kom och ”bĂ„da” Ă€r hemma gĂ€ller lika vilkor dvs man hjĂ€lps Ă„t med matlagning. DĂ„ skulle det vara OK… Inte som dĂ„ dĂ€r hemmafrun fortsatte att arbeta hela kvĂ€llen ocksĂ„. Medans gubben slĂ€ngde upp benen och klev i tofflorna frugan kom med och sedan fastnade framför TVn. Hemmafrun dĂ„ hade ingen egen tid till t.ex. hibbies.
 2. Det här sa Linda den 16 juni, 2008 klockan 22:22 2

  Tack för dom ”gubbarna”. Jag upptĂ€ckte dom i morse pĂ„ jobbet. Hemma hade jag inte kollat datorn. SĂ„ jag loggade in och kollade mailen dĂ€r… haha… som vanligt supersnabbt gensvar. Tack! Det Ă€r sĂ„Ă„Ă„ kul. jag Ă€r sĂ„Ă„Ă„ nöjd med min ”flytt”.

  Det var ju en sÄn enkel sak.
  Trevligt att det Ă€r sĂ„Ă„Ă„ enkelt att göra dig nöjd 🙂
 3. Det här sa Erik den 16 juni, 2008 klockan 22:26 3

  😆
  Ja dĂ€r har du nog helt rĂ€tt…
  KÀnde bara som sagt för ett stiliserat objekt i nÄgorlunda nÀrbild.
  Gillar bilar, sĂ„ varför inte en bil! 😉

  Ja det blir ju helt klart mer personligt och roligt.
  Man slipper besökare som kommenterar ”ikea”.

  KonstnÀrsÄdran i full fart
  VÀntar pÄ nÀsta kreation
 4. Det här sa Ina den 16 juni, 2008 klockan 23:04 4

  Din kommentar resulterade i lite bilder förstĂ„s 😉

  Kollade in direkt,
  förstÄs!!!
 5. Det här sa Linn den 17 juni, 2008 klockan 9:25 5

  Hej! Tack sĂ„ hemskt mycket för dina tips! Jag hade tĂ€nkt skaffa kattungar till vĂ„ren och behĂ„lla en av dem. SĂ„ katten kommer inte behöva vara ensam allt för lĂ€nge till! Och angĂ„ende produktplacering sĂ„ tror jag redan att serierna gör ett bra jobb….
  Mvh

  Hade ocksÄ tÀnkt ta en kull pÄ Prinsessan Olympia men hon vart sÄ liten att vi inte vill avla vidare pÄ henne.
  VeterinÀren tyckte det var ett klokt beslut. Har massor med tips för vÀluppfostrade kissar. Mina klöser inte pÄ möbler, gÄr inte utanför tröskeln fast dörren Àr öppen etc.
 6. Det här sa Camilla den 17 juni, 2008 klockan 11:42 6

  Jag som tycker att jag sett allt med Julia Roberts, men den filmen mĂ„ste jag ha missat. Är den sevĂ€rd eller var den bara sĂ„ dĂ€r… ?
  Ha en fin tisdag! HĂ€r har solen kommit tillbaka igen. 😎

  Tja jag tycker den Ă€r ganska vacker men den Ă€r en kvinnlig version av döda poeters sĂ€llskap. En typisk tjejfilm Ă€r det, tycker helt klart du kan se den bara för att 50-talet som skildras i klĂ€der etc Ă€r rĂ€tt coolt 😉