Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Vacker pingla i power suite… eller?

Skrivet av den 31 januari, 2008 i Ytligt

Jag skulle spacklat upp mig och dragit pÄ mig den kritstrecksrandiga power suiten i kombination med höga klackar. DÄ brukar de stÄ i givakt. Men det gjorde jag inte, ska det verkligen behövas? (Kom i sÀckiga jeans, lÄngÀrmad t-shirt och hÄret i slarvig tofs)

Har nĂ€mligen varit pĂ„ banken för mitt eget företags rĂ€kning. I gĂ„r kom jag 17:30 (De stĂ€nger 18:00) tog en nummerlapp vid ”kassa”, vĂ€ntade tĂ„lmodigt pĂ„ att det skulle bli klara med kunden före. NĂ€r klockan var 17:55 kommer en kvinna och lutar sig nochalant fram över disken och sĂ€ger ja och vad vill du? I snĂ€sig ton.

Jag förklarar mitt Ă€rende varpĂ„ hon snĂ€ser ja men det ska du ta med ”företag” om de inte smitit tidigare. Fast du kan ju inte komma med det fem i! Ilsken  gĂ„r jag dĂ€rifrĂ„n och funderar allvarligt pĂ„ att byta bank. (Sen kom jag hem och fick Ă€nnu tristare besked, sĂ„ jag kom av mig)

Vacker kvinna

Gick till banken idag igen. 17:30 ringer jag pĂ„ klockan vid ”företag”. Jag slipper vĂ€nta den hĂ€r gĂ„ngen. Upprepar mitt Ă€rende vilket de inte kan hjĂ€lpa mig med dĂ„ jag Ă€r vid ”fel” kontor! Va fan… Antingen Ă€r de vĂ€l Handelsbanken eller sĂ„ Ă€r de inte det, annars borde de ju heta Norrmalmstorgsbanken och KungtrĂ€dgĂ„rdsbanken!? Ja dĂ„ vill jag byta till ert kontor sĂ€ger jag. Ni har de öppettider jag vill sĂ„ jag vill vara kund hĂ€r istĂ€llet. FĂ„r rĂ„det att ringa det andra kontoret som han dock tror har stĂ€ngt. Han vill tydligen inte heller ha mig som kund pĂ„ just hans kontor. Morrr. Fast just nu har jag annat att ta i tu med, men de ligger risigt till!
NĂ€r jag var 15 Ă„r hĂ€nde en liknande sak pĂ„ NK… Min mamma hade hĂ€ngt undan en skitdyr kappa som hon ville att jag skulle prova. Som den tonĂ„ring jag var kom jag inlodandes i trĂ€ningsoverall (Mode pĂ„ 80-talet) gympadojor och hĂ„ret i en slarvig toffs. En snĂ€sig expedit försökte efter att har mönstrat mig uppifrĂ„n och ner att köra ivĂ€g mig för att jag rörde vid tĂ€nkabara inköp. DĂ„ dyker min mamma upp snofsig som den vĂ€rsta örstemalmskĂ€rringen. Tjitjing sĂ€ger det i expeditens ögon och hon glider snabbt fram till mamma som en liten vessla.

-Jag har hÀngt undan den dÀr kappan till min dotter!
-Jag vill inte ha den, jag handlar inte av otrevliga hÀxor! SÀger jag vÀnd mot expediten, vars axlar rasar ner och hon ser bestört ut.
Mamma som kan vara en mycket klok och förstĂ„ende mor fast hon Ă€r en… ehhh glöm det. Hon förstog i alla fall att nĂ„got inte stog rĂ€tt till och sĂ€ger.
– Nej dĂ„ ska vi inget ha!
VarpÄ vi tÄgar ut.

Ja sÄ kan det gÄ om man gÄr efter utsidan!

PÄ tal om utsidan sÄ fick jag reklam med rolig adressering som fick mina tjuriga lÀppar att försöka dra sig upp mot öronen igen. Nu vet jag, det krÀvs ingen power suite! Jag fÄr bekrÀftelse direkt hem i brevlÄdan!

11 har sagt sitt

11 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Vacker pingla i power suite… eller?”

 1. Det här sa Daniel den 31 januari, 2008 klockan 5:10 1

  Dags att byta bank var det ja….

 2. Det här sa Camilla den 31 januari, 2008 klockan 11:11 2

  Men herre gud! Ingenting verkar gĂ„ din vĂ€g just nu!!! Vad har du hamnat i för svacka? Tur att du fick lite rolig, uppmuntrande post dĂ„ du kom hem i alla fall. 🙂
  Helt rĂ€tt av dig att inte köpa kappan – förstĂ„r att kommentaren till hĂ€xan i kassan kĂ€ndes bra! 😛

 3. Det här sa Cia den 31 januari, 2008 klockan 13:42 3

  Daniel: Ja jag borde men jag har inte tid och ork att ta tag i det. Har varit nöjd med Handelsbanken i 30 Ă„r… Nu fĂ„r vi se.

  Camilla: Amerikanerna har ett uttryck ”Everything happens for a reason” SĂ„ vi fĂ„r vĂ€l se vad som kommer ut av det.
  Ja hÀxor ska fÄ veta vad de Àr!

 4. Det här sa Linda den 31 januari, 2008 klockan 18:23 4

  SĂ„ bra att hon inte fick sĂ€lja kappan. Det var rĂ€tt Ă„t henne! Haha…

  Byt bank, det skulle jag ha gjort!

 5. Det här sa Cia den 31 januari, 2008 klockan 18:39 5

  Linda: Jag har bytt bank en gĂ„ng tidigare. FrĂ„n Nordbanken nĂ€r de började ta ut avgifter för allt man sköter sjĂ€lv. Jag har pratat med ”mitt” bankkontor idag och de har lovat lösa det sĂ„ att jag slipper gĂ„ dit för mitt Ă€rende. De skickar hem pappren. Nu har jag skĂ€llt av mig en hel del sĂ„ de ska fĂ„ en chans.

 6. Det här sa Carina den 31 januari, 2008 klockan 19:11 6

  Man fÄr faktiskt gnÀlla, i alla fall jag för jag har
  kommit upp i kÀrringÄldern.
  Bara jag vill sÄ hittar jag saker att gnÀlla om varje
  dag men ibland vill jag skona er bloggare litegranna!
  Varför ska man gnÀlla/lida i tysthet?
  NÀÀ ut med skiten istÀllet!
  Kramkram Carina

 7. Det här sa Cia den 31 januari, 2008 klockan 19:16 7

  Carina: Hahahah ja jag har nog ocksÄ uppnÄtt kÀrringÄlder! Men nu nÀr ni sagt OK till gnÀll fÄr ni skylla er sjÀlva. *flinar stort*

 8. Det här sa Charlotte den 1 februari, 2008 klockan 16:17 8

  Att gnĂ€lla av sig med jĂ€mna mellanrum Ă€r faktiskt vetenskapligt bevisat bra för hĂ€lsan – sĂ„ det sĂ„. Hoppas du fĂ„r en trevlig helg!

 9. Det här sa Cia den 2 februari, 2008 klockan 11:53 9

  Charlotte: DÄ borde jag mÄ riktigt bra!

 10. Det här sa diana den 2 februari, 2008 klockan 12:06 10

  Ha! Skönt nÀr man kan knÀppa snorkfröknar pÄ nÀsan.

 11. Det här sa Cia den 2 februari, 2008 klockan 16:35 11

  Diana: Ja sÄ skönt att fÄ vara snorkig tillbaks. För jag Àr sÀker pÄ att min nÀsa var riktagd rakt upp i vÀdret.