Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Kan lÀgga konditor till meritlistan!

Skrivet av den 22 december, 2007 i Bakat & smaskigt

Chokladtryffelingredienser

Det började lite illa nÀr ingredienserna skulle inhandlas till tvÄ av recepten behövde vi nÀmligen rödkaramellfÀrg och den var slut över allt. Men nu ha M och jag skapat julklappar till vÄra mammor.  Det blev julpraliner som det ligger mycket tanke bakom. De ska sÄsmÄningom förpackas i skÄlar med celofan och vackra band runt. Tre varianter fixades, dajmtryfflar, hallontryfflar och apelsintryfflar. Vi började med dajmtryfflarna igÄr och sÄ puréade jag 300 gram hallon i en sil för att fÄ hallonpuré.

Dajmtryffel

RĂ€tt kladdigt blev det innan de var klara.

Hallontryffel

Till det hÀr receptet skulle det vara rödfÀrgat socker, men vi fick ju inte tag pÄ nÄgon fÀrg. M fick idén att vi skulle fÀrga det med hallon istÀllet. sagt och gjort 2dl socker och en matsked hallonpuré rördes ihop och torkade sedan i ugnen pÄ ca 50 grader. Blev tokbra!

Apelsintryffel

BesvÀrligt att kavla ut mandelmassan utan att den fastnade antingen pÄ kaveln eller skÀrbrÀda (Om nÄgon vet hur man lyckas kan den vÀl dela med sig!) Jag gjorde det i omgÄngar och pusslade ihop bitarna. Egentligen skulle Àven mandelmassan förgas med rödkaramellfÀrg. Penslade pÄ lite hallonpuré som nödlösning och tja det blev vÀl rÀtt OK det med. Apelsintryffeln blev favoriten smakmÀssigt, hallontryffeln utseendemÀssigt (Syns dÄligt pÄ den hÀr bilden hur fina de blev).

Nu ska de bara fÄ stelna ordentligt sÄ ska jag packa dem fint. Hoppas mammorna blir glada.

4 har sagt sitt

Tags: , , , ,

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Kan lĂ€gga konditor till meritlistan!”

 1. Det här sa Camilla den 22 december, 2007 klockan 22:47 1

  Vad det dĂ€r sĂ„g delikat ut dĂ„!!! Era mammor kommer att bli supernöjda. 🙂 Den dĂ€r apelsinchokladen frĂ„n Lindt Ă€r min absoluta favoritchoklad, sĂ„Ă„Ă„ god!
  HĂ€r Ă€r allt under kontroll. Jobbat, var in pĂ„ Make up Store och fixade paket frĂ„n tomten till mig. En ögonskugga, ett lĂ€ppstift och en kajal. =) Fixade Ă€ven ett par grejor till maken och en till min mamma, men NU Ă€r allt klart! 🙂 Skinkan har mannen griljerat och det luktade jul. Granen Ă€r klar, paketen fĂ€rdiga – ja nu kĂ€nns det faktiskt lite jul. 🙂
  I morgon kvÀll firar vi jul hÀr hos oss i och med att barnen ska till sin mamma pÄ julafton i Är.
  SnĂ€lla, snĂ€lla – kan du inte blogga över ett par praliner?
  K r A m!

 2. Det här sa Cia den 22 december, 2007 klockan 23:13 2

  camilla: Jag kan sĂ€ga att lindtcholkaden blev Ă€nnubĂ€ttre bearbetad… faktiskt oförskĂ€mt mycket bĂ€ttre. Det kallas visst förĂ€dling 😉
  FrÄn tomten till mig vet jag bara inte vad som dyker upp det ligger ju dÀr under granen och bara retas.

 3. Det här sa Linda den 22 december, 2007 klockan 23:36 3

  jösses sÄ ambitiöst. Vilket arbete. Det mÄste ha blivit toppensmaskigt!

 4. Det här sa Cia den 22 december, 2007 klockan 23:39 4

  Linda: Ohhh min mamma mÄ göra mig vansinnig 350 dagar om Äret, men jag Àlskar ju henne sÄ det Àr vÀrt allt pill i vÀrlden.
  Föresten vad ger man annars nÄgon som har allt?