Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Sagan om när Askungen möter Snövit

Skrivet av den 3 december, 2007 i Pryllebb

Jag är allt utom en hemmets gudinna, jag får oftast panikstäda när jag ska ha besök. Inte så att det är direkt skitigt, mer så att ”någon” har slängt kläder på golvet och katthårsfabriken under sängen har stått och puffat ur sig små kattungar direkt efter det att jag farit runt som en riktig husmor med dammsugaren. De vita flufftussarna dyker upp bara sekunder efter det att dammsugaren ställts undan. Så varför ställa undan den överhuvudtaget? Antagligen för att dammsugare är jäkligt fula. I alla fall de allra flesta.

Ultra silencer Electrolux, limited edition

Electrolux har under åren både gjort mig asförbannad (Electrolux Ergorapido/byte av filter) men jag har varit väldigt nöjd med min Ultra silencer, till och med min mest hispiga katt har börjat förlikat sig med den då den inte dånar när jag utövar mina hushållskunskaper. Så tog de fram ”Snövit” (Ultra silencer Electrolux, limited edition) men i begränsad upplaga och sålunda betydligt dyrare också (Jag vet inte om jag är nöjd eller förbannad, vill ju ha men varför ska den vara extra dyr?) . Hur som helst så är ”hon” designad av Pia Wallén som lär ha inspirerats av ljudet som fick henne att tänka på ljudet av fallande snö. Jag kan dessutom se den lilla glimt av humor som syns i de orange detaljerna som symboliserar de orange pinnar som markerar vägkanten för vinterns vägröjare.

Den här Askungen drömmer vidare, inte om en bal på slottet men en skinande snövit skönhet.

13 har sagt sitt

13 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Sagan om när Askungen möter Snövit”

 1. Det här sa Carina den 3 december, 2007 klockan 21:05 1

  Här hemma står dammsugaren alltid framme!
  Stefan blir nog inte glad när han snudd på
  trillar öve den i hallen när han kommer hem.
  Älskar nämnligen att dammsuga 🙂

 2. Det här sa Cia den 4 december, 2007 klockan 8:46 2

  Här står den framme som ett orosmoln, inte för att jag tycker om den. Fast en snygg damsugare gör mig gladare än en ful. Det borde innebära att den skulle användas liiiiite mer.

 3. Det här sa Carina den 4 december, 2007 klockan 14:23 3

  Men ska man ha egen domän måste man vara
  betydligt mer kunnig i html än vad jag är!
  Blogg.se är enkelt och smidigt om man inte kan
  så mycket, lite småändringar fixar jag ju men
  inte några större grejer inte!
  Hoppas du har sluta bloa och mår bättre idag,
  skrutt att va risig!

 4. Det här sa Carina den 4 december, 2007 klockan 14:25 4

  Hehe, jo tänk för att jag fick det då!
  Fick dit en fårskalle efter mycket om och med ska du veta!
  Tips var man kan hitta såna småfigurer?

 5. Det här sa Cia den 4 december, 2007 klockan 15:30 5

  Du behöver inte kunna HTML för att ha egen domän och WP blogg, det finns webbhotell som sätter upp WordPress åt. Sen finns det massor med färdiga gratismallar. Som man kan ändra en del i utan att kunna HTML.
  Då vet man i alla fall att man inte blir förknippad med porr om man nu inte vil det 😉

 6. Det här sa Carina den 4 december, 2007 klockan 15:58 6

  Du ser vad lite jag kan om sånt här, pinsamt.
  Kan man titta på någon sida var det finns för
  olika mallar t ex?
  Är din gjort i wp?

 7. Det här sa Camilla den 4 december, 2007 klockan 16:59 7

  Min katt brydde sig inte heller om vår nya, tysta dammsugare. 🙂 Hon är väl i och för sig så uttröttad efter ständig rädsla för den otäcka kattluckan, att dammsugaren är totalt ofarlig i hennes värld numera. Stackarn…

  Men du, vad gullig du är om du skulle vilja hjälpa mig att göra en egen sida på en domän. Hrm… vad kostar en sån hjälp? (Förutom själva domänköpet såklart). Ska fundera lite, är mycket tacksam för ditt erbjudande och är helt stupsäker på att du i så fall skulle snickra ihop en dundersnygg sida åt mig. 😆

  Kram vännen!

 8. Det här sa Cia den 5 december, 2007 klockan 12:01 8

  Carina: här finns det lite templates, de ska dock vara widget ready för att funka bäst. och Jo jag har WP.
  http://themes.wordpress.net/
  http://www.freewpthemes.net/
  http://www.freewordpressthemes.com/
  http://wordpresstemplates.name/
  http://wpthemepark.com/themes
  http://www.wordpres.se/

 9. Det här sa diana den 5 december, 2007 klockan 13:19 9

  Dammsugare och dammsugning gör mig aggressiv. Någon terapeut som har lust att lägga en arbetsvecka på det? Har precis köpt en ny, påslös variant, som är riktigt cool. Visserligen låter den som Challenger i uppstarten, men… 😛

 10. Det här sa Cia den 5 december, 2007 klockan 14:17 10

  Påslöst är kanske bra, köpte fel påsar sist. Ultra silencer ska ha S-bag vilket ska vara såååå lätt att hitta, men nej fel blev det. Fast jag vill i alla fall ha den vita Ultra silencer. Snygg OCH tyst.

 11. Det här sa Carina den 5 december, 2007 klockan 14:17 11

  Cia du är då för go som hjälper mig och svarar
  på alla frågor. Får ta mig en funderare på detta
  med egen domän, känner mig inte tillräckligt
  varm i kläderna ännu! Men vem vet, även jag
  kanske lär mig en vacker dag…….men då lär det
  inte bli denna då det regnar från sidan till och med 🙁

 12. Det här sa Cia den 5 december, 2007 klockan 15:05 12

  Carina: Man lär sig bara genom att försöka. Den där om ”Friskt vågat… ” och jag är 100% säker på att du skulle klara av det galant.

 13. Det här sa MySecretWindow.se » Nöjd den 14 januari, 2008 klockan 0:23 13

  […] tagit det relativt lugnt i helgen, jagat katthår både på golv och kläder så snövit har fått jobba. M och jag käkade på Texas Longhorn i fredags, helt sjukt gott. Ikväll blev det […]