Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Bakom glaset

Skrivet av den 5 december, 2007 i Svammel

Jag behöver en försÀkrad fönsterputsare eller eventuellt fasadklÀttrare med fönsterputsningserfarenhet (Vilket ord!). Jag har ovanligt stora fönster för att vara till en vanlig lÀgenhet om de gÄtt liiite lÀngre ner hade varit stora som skyltfönster.

Nu skulle vara hĂ€rligt med fönster man ser ut genom 😉 sĂ„ hĂ€r till jul och allt. NĂ€ sĂ„ illa Ă€r det kanske inte i alla fall. FĂ„gelskiten som satt dĂ€r nĂ€r M och jag flyttade in Ă€r ju borta. Det Ă€r nĂ€mligen inte sĂ„ lĂ€tt att tvĂ€tta dessa rutor placerade 5 trappor upp om man inte kan hĂ€nga pĂ„ fasaden. För de Ă€r i det nĂ€rmaste omöjliga att stĂ€nga om man vĂ€l fĂ„tt upp dem och försöker frĂ„n insidan, fönstret i köket tror jag ramlar ut om jag öppnar det. Gamla hus Ă€r charmiga!

Det kommer för och nackdelar med sÄ stora fönster. Det Àr ju trevligt att fÄ in mycket ljus pÄ vintern, men pÄ sommaren Àr persiennerna nere pÄ dagarna och uppe pÄ nÀtterna för min etta blir mer som en ugn om solen fÄr gassa som den vill.

Fick jag vÀlja nu nÀr det Àr dags att byta ut rutorna skulle jag vÀlja Pilkington. Dagsljus bryter ner smutsen och regn spolar bort den, dessutom har glaset en belÀggning som hjÀlper till att hÄlla det svalt inomhus utan att förstöra utsikten. VÀrsta KinderÀgget, det tar ju hand om minst tre önskningar i en. Synd att min vÀrd inte ser livet genom samma glas.

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Bakom glaset”

 1. Det här sa diana den 5 december, 2007 klockan 13:16 1

  SÄnt glas vill jag ocksÄ ha.
  Jag var sĂ„ himlans entusiastisk att jag glömde lĂ€sa bruksanvisningen 😕

 2. Det här sa Carina den 5 december, 2007 klockan 13:21 2

  Samma hĂ€r, pĂ„ övervĂ€ningen ser fönstren ut som…..ja…skit!
  Men de Ă€r sĂ„na gamla dubbla som öppnas UTÅT!!
  Vad betyder det…..att man ska stĂ„ pĂ„ stege eller.
  NÀr vi bodde i stan bodde vi i ett höghus och med höjdskrÀck i blodet leker inte livet de ggr det Àr dags vill jag lova!
  HÀr regnar det frÄn sidan idag sÄ att se ut genom ett fönster Àr
  omöjligt Àven om de varit rena och fina!

 3. Det här sa Cia den 5 december, 2007 klockan 14:10 3

  Diana: SĂ„ manligt… att inte lĂ€sa bruksen 😉

  Carina: Jag förstog vÀl att jag inte var ensam om problemet.

 4. Det här sa Camilla den 5 december, 2007 klockan 16:01 4

  TrrrrrrrrrrrrrĂ„kigt att putsa fönster. Skulle gĂ€rna ”leja bort” den sysslan.
  Kram pÄ dig!

 5. Det här sa Cia den 5 december, 2007 klockan 16:59 5

  Camilla: Jag kommer att leja bort den sysslan….