Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

SL tidstjuvar

Skrivet av den 12 november, 2007 i Negativ

Ja sÄ har de gjort det igen!

Åkte tidigare till jobbet idag för jag kan verkligen inte gĂ„r fort utan att fĂ„ ett anfall som jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ Ă€r ganska lik ett astma-anfall. Strupen kĂ€nns som den snörs samman det blir svĂ„rt att andas och sedan kommer hostan som gör det omöjligt att dra efter andan.

 Jo dĂ„ kan man ge sig pĂ„ att halva blĂ„linjen stĂ„r stilla. FĂ„r vĂ€nta 15 minuter innan vi blir avkörda frĂ„n tĂ„get i Kungsan dĂ„ tĂ„get tas ur trafik. Sen fĂ„r vi vĂ€nta ytterligare pĂ„ information dĂ„ de hela tiden tycks tro att det blir kortvarigt. Sen fĂ„r vi veta att det satts in ersĂ€ttningsbussar frĂ„n T-centralen…

 Faaaaan jag stog ju vid Kungsan. var lika bra att börja gĂ„, duggade gjorde det ocksĂ„. det hela slutade med att jag istĂ€llet för att vara tidig kom 30 minuter för sent. 45 minuter Ă€r SL skyldig mig bara idag. M sa att 70% Ă€r nöjda med lokaltrafiken enligt dagens Aftonbladet … Vart och vilka frĂ„gar de dĂ„?

Utnytjade jag resegarantin dĂ„? Nope! skit fĂ„r vĂ€l skylla mig sjĂ€lv att jag inte tog taxi, samtidigt Ă€r det ju lite ”gambling” att göra det man vet ju inte om man verkligen fĂ„r tilbaks pengarna, inte ens om man ringer SL först.

 NĂ€ nu ska jag sova… Natti natti frĂ„n fröken-skitsur-pĂ„-SL

10 har sagt sitt

10 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “SL tidstjuvar”

 1. Det här sa Carina den 13 november, 2007 klockan 10:23 1

  Usch, full förstÄelse över din frustration!
  Samma sak hÀr med spÄrvagnar,
  man blir ju smÄtt hysterisk samtidigt
  som man vet att man inte kan pÄverka det
  minsta lilla, urk!! 🙁

 2. Det här sa Camilla den 13 november, 2007 klockan 11:19 2

  Usch och fy! Det kan inte ha varit bra för din förkylning att ut och gÄ ofrivilligt i regnet. Trött blir man! Jag Àr sÄÄÄ glad att jag slipper Äka kommunalt till jobbet, Àr sÄ bortskÀmd med lilla bilen som stÄr utanför huset och utanför jobbet och vÀntar pÄ mig i ur och skur.
  Kram!

 3. Det här sa Cia den 13 november, 2007 klockan 12:09 3

  Carina: Nej maktlös Àr vad man Àr.

  Camilla: Hmmm hĂ€r Ă€r det inte bĂ€ttre att ha bil… et h-vete att parkera nĂ€r man kommer hem pĂ„ kvĂ€llarna… (SĂ„lde bilen efter ett Ă„r i stan) Kostade betydligt mer Ă€n den smakade. med tullar parkering bensin och lĂ„n… och vĂ€rst av allt att hĂ„lla redan pĂ„ stĂ€dgator.

 4. Det här sa Camilla den 13 november, 2007 klockan 16:54 4

  Ja, det Àr inte lÀtt. Under min korta Stockholmsvistelse hade jag faktiskt bilen i garaget pÄ jobbet vid KS dygnet runt, för det var hopplöst att hitta parkering i Birkastan. Jag hade sÄ lyxigt dÄ att jag faktiskt kunde promenera till jobbet efter Torsgatan tror jag att den hette och raka vÀgen över bron till Karolinska. Tog 15-20 minuter.
  Kram!

 5. Det här sa Fian den 13 november, 2007 klockan 18:29 5

  jag Àr nöjd med kollektivtrafiken, vÄra bussar gick 2002 varje timme, idag gÄr dem var 10:e minut!

 6. Det här sa Fian den 13 november, 2007 klockan 18:30 6

  Din blogg Àr för övrigt inte instÀlld pÄ vintertid :/

 7. Det här sa Linda den 13 november, 2007 klockan 19:43 7

  Usch sĂ„ irriterande… tĂ€nk det gĂ„r nĂ€stan alltid fel nĂ€r man tror man Ă€r ute i god tid.

 8. Det här sa Cia den 13 november, 2007 klockan 23:39 8

  Fian: Ja dĂ„ Ă€r det sĂ€kert nĂ„gon som dig de frĂ„gat… Ingen pĂ„ min jobblinje för dĂ€r var varenda en skitsur ;-).
  Jag vĂ€xte för övrigt upp pĂ„ Ingarö… sĂ„ jag vet vad 1 timmestrafik innebĂ€r. VĂ€rmdö har vuxit till sig en hel del bara pĂ„ de senaste 10 Ă„ren. Flyttade ifrĂ„n Ingarö för gott 1999.
  Nej jag har inte brytt mig om att byta till vintertid.

  Linda: Du hajade 😉

 9. Det här sa Mr Servergubben den 14 november, 2007 klockan 5:16 9

  Nu Ă€r servern instĂ€lld pĂ„ vintertid…tjoohoo!

 10. Det här sa Cia den 14 november, 2007 klockan 11:02 10

  Ticke tack Mr Servergubben!! :hearts: 😡 :hearts: