Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Glögg som medicin…

Skrivet av den 6 november, 2007 i Svammel

OK Vem har smittat mig ??? För den ska fÄ igen !!!
Muttrar jag hÀmdlystet mellan hostattackerna. Har blivit toksjuk, om man bortser frÄn mina sjukhusvistelser sÄ har jag nog inte varit sÄ hÀr dÄlig sedan jag hade infuensan för 10 Är sedan.

 Ynklig och liten blir jag ocksĂ„, ska jag vara Ă€rlig sĂ„ beter jag mig som en klischĂ©-man. Lite pinsamt att erkĂ€nna det, fast Ă„ andra sidan ÄR jag precis sĂ„ sjuk som jag lĂ„ter.

Blossa lÀttglöggHar knappt nÄgon röst och det liksom vÀser i halsen som snörpssamman nÀr jag försöker prata lite med kissarana (För övrigt de enda som vÄgar hÄlla mig sÀllskap och inte jobbar). Snorar vÀrre Àn ett dagisbarn, hostar Àckligt slem sÄ att jag fÄr krÀkattacker och dÀckar efter nÄgra timmar i vaket tillstÄnd.

Jag Àr sjukvÄrdsrÀdd vilket gör att jag undviker att gÄ till lÀkaren utan hoppas alltid pÄ sjÀlvlÀkning men fick bita ihop igÄr. Var sÄ mosig att jag bara inte höll mig uppe pÄ jobbet. Fick en tid pÄ vÄrdcentralen. Slocknade nÀstan i vÀntrummet,  kÀnde att jag nog sÄg ut som en halvt neddrÄgad knarkare dÀr jag satt hopsjunken med glansiga ögon och antagligen pratade ganska osammanhÀngande vid tilltal. KÀnde riktigt hur trög jag var, min tankeförmÄga kanske Àr starkt förknippad med kosistensen pÄ mitt snor? Fast det skulle ju betyda att jag inte kunde tÀnka alls i friskt tillstÄnd, sÄ vi fÄr hoppas att sÄ inte Àr fallet.

Ligger nu nedbĂ€ddad och  dricker glögg för att lindra min svidiga hals 😉   (Förutom antibiotika och hostmedicin som jag fick recept pĂ„ igĂ„r) Visserligen alkoholfri Blossa…men det Ă€r nĂ€stan lika bra som mammas hemgjorda varma saft jag drack som liten… lite mer kryddor bara

7 har sagt sitt

7 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Glögg som medicin…”

 1. Det här sa Camilla den 6 november, 2007 klockan 18:28 1

  Hm, dĂ„ hade kent-bandet fel i sin Kent-namnteori… 😕
  Jag tror mer pĂ„ whiskey Ă€n lĂ€ttglögg…
  Kram!

 2. Det här sa Cia den 6 november, 2007 klockan 18:39 2

  Whiskey och antibiotika ska vara en usel kombination har jag hört… Eller vĂ€ldigt bra för att man blir sĂ„ rolig 😀 . Fast dĂ„ lĂ€r jag ta död pĂ„ antibiotikan och inte pĂ„ baciluskerna. 🙁

 3. Det här sa Hanneles jul den 6 november, 2007 klockan 23:15 3

  Det var inte bra, Àt kiwifrukt och vila.

 4. Det här sa Cia den 7 november, 2007 klockan 13:46 4

  hannele: Kiwi…hmmm jo kanske Ă€r bra :yes:
  Vilar gör jag definitivt, har inget val somnar liksom nÀstan motvilligt :yawn: :yawn:

 5. Det här sa Carina den 8 november, 2007 klockan 10:46 5

  NÀÀ Cia detta gÄr inte!
  Byt ut den alkoholfria glöggen mot en
  redig whiskey istÀllet!
  Iallafall om det ska vara i medicinskt syfte,
  ”eldar” bort onda bacilurer!
  Krya pÄ dig hÀlsar Carina

 6. Det här sa diana den 8 november, 2007 klockan 14:54 6

  NÀÀ, stackare. Krya pĂ„ dig. Har tvĂ„ av manskön liggande platt hemma, sĂ„ det Ă€r lite synd om mig med. Och sen blir jag sĂ€kert smittad, lagom tills de Ă€r tillbaka pĂ„ sina respektive dagsverken och dĂ„ fĂ„r jag ligga hĂ€r alldeles…alldeles sjuk, utan omsorger. ;-( Snyft, fĂ„r nog jobba lite pĂ„ det dĂ€r med att inte ta ut allting i förskott.

 7. Det här sa Cia den 8 november, 2007 klockan 15:11 7

  Carina: Whiskey…. NĂ€ fy bubblan…. det Ă€r ju vĂ€rre Ă€n hostmedicin och flytande penicilin blandat… KOmmer inte pĂ„ frĂ„gan… Och Glöggen gör i alla fall den verkan jag Ă€r ute efter… mildrar i halsen 😉

  Diana: Hehehe Jag Ă€r ocksĂ„ expert pĂ„ att ta ut saker i förskott i tanken… pĂ„de gott :flower: och ont 👿 dock.