Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Högt eller lågt? Vart finns mellanvarianten?

Skrivet av den 31 juli, 2007 i Skor

*skrattar* Jag läste just ett underbart blogginlägg. Johnny är transperson som jag upplever skriver ur ett kvinnligt perspektiv. Lite svårt att veta och reagera på utan att eventuellt trampa omkring på någons(Johnnys) tår i mina sylvassa klackar. I det här fallet är det i alla fall inte meningen. Och ja jag vet att det finns män som drömmer om att bli trampade på ;-).

Håller med Johnny om EN sak det finns för få snygga mellanklackar typ 7 cm. De är optimala att vardagsgå i… I övrigt så tycker jag själv att väldig få kvinnor verkligen passar i låga klackar, yngre tjerer fixar det oftast. Sen finns det få kvinnor som verkligen INTE kan GÅ i höga klackar *skrattar*
De behöver verkligen den där mellan stilleten. Det är ju så trist att de mellanklackar som finns då helt plötsligt ska vara grova och okvinnliga.

Jag känner mig vackrast med hög klack för att jag är liten rund och har breda anklar, sträcker ut benen och får dessutom snyggare hållning av någon outgrundlig anledning. Trots att jag älskar mina klackar och går runt med dem på kullersten och ute i skogen så ve den man som råkar uttala meningen:
-Kvinnor ska ha högklackat tycker jag!
Jag har tvingat män att gå med högklackat själva för en sådan kommentar, det lär dem att kvinnor går i de skor de trivs i. Högt eller lågt, valet är hennes…

*Sen efterlyser jag i alla fall fler snygga 7cm

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Högt eller lågt? Vart finns mellanvarianten?”

 1. Det här sa Johnny Scharonne den 31 juli, 2007 klockan 15:22 1

  ”De behöver verkligen den där mellan stilleten. Det är ju så trist att de mellanklackar som finns då helt plötsligt ska vara grova och okvinnliga.”

  Genom den meningen säger du ju automatiskt att en äkta kvinna ska gå i smala klackar. Om grova klackar är okvinnliga och därmed är något negativt för kvinnor att bära. Du är mer heteronormativ än du tror. Varför tror du att män inte trivs i att gå i höga klackar? För att de inte är vana? Bör inte de också vänja sig, tycker du?

  Själv efterlyser jag klackar i höjden 5 cm.

 2. Det här sa Cia den 31 juli, 2007 klockan 16:19 2

  Johnny: *ler* Jag har förstått från din blogg att du gärna neggar och drar slutsatser bara för diskusionens skull. Jag hänger på 😉 .

  Din första slutsats var att jag tycker en äkta kvinna ska gå i smala klackar. JA Jag tycker det är mycket kvinnligare med en stillet! En grov men högre klack är kvinnligare än lågskor osv. MEN Jag tycker att var och en ska gå i vad det själva väljer och inte bry sig om vad jag tycker. Jag ventilerar bara min åsikt. En låg klack gör inte henne till mindre kvinna… bara mindre kvinnlig.

  Sen må jag vara ”heteronormativ” eller inte, Jag har aldrig funderat på det då det INTE är något som ständigt finns i mina tankar. Jag är hetero och ser saker från mitt perspektiv. Har gayvänner och ser inget konstigt i att de ser saker ur deras perspektiv, Jag förväntar mig att bli bemött som hetero och jag bemöter den som är gay som gay etc.

  Varför ska allt krånglas till och göras så speciellt? Jag tycker helt enkelt att det inte behövs etiketter på allt och alla som människor. Men för mig finns fortfarande könsbetekningarna manligt och kvinnligt och det finns attribut jag assosierar med dem oavsätt om de används av en hetero, trans, gay … you name it (Så de ettiketterna väljer jag att behålla).

  Jag känner minst en man som trivs i för honom höga klackar och jag uppmuntrar honom att gå i dem, även om han inte känner sig bekväm med dem offentligt. Han kan ju ha dem hemma i så fall. Sålunda drog du ytterligare en slutsats om mig som var felaktig. Han blir då en man med kvinnliga attribut på sig. I mitt personliga ideala förhållande så borde mannen veta hur det kvinnliga han attraheras av hos mig är att bära. Sen råkar jag inte tycka att det är attraktivt på honom då jag vill ha en traditionellt ”manlig” man 😉 MEN där jag bestämmer vilka skor han ska bära *skrattar*

  Funderar på om det är heteronormativt av dig att bli arg över skor för kvinnor, får man göra skillnad på skor och skor?

 3. Det här sa Johnny Scharonne den 31 juli, 2007 klockan 16:49 3

  ”Funderar på om det är heteronormativt av dig att bli arg över skor för kvinnor, får man göra skillnad på skor och skor?”

  Jag gör skillnad på skor för män och kvinnor för det finns nästan INGET företag som gör unisexskor. Varför är det så, tror du?

 4. Det här sa Cia den 31 juli, 2007 klockan 17:01 4

  VANs? ser jag som Unisex t.ex.

  Men jag tror att det beror på att majoriteten av oss ser på utseenden på skor som antingen manliga och kvinnliga.

  Men ska man hårddra det så kanske är det bara tillgången på storlekar som avgör. Sålunda skulle alla skor kunna ses som unisex bara de fanns i rätt storlek och jag har i alla fall sett många traditionellt ”kvinnliga skor” i stora storlekar så de får väl anses var unisex då?! 🙂

 5. Det här sa Cissi den 2 augusti, 2007 klockan 12:13 5

  Haha! Jo jag minns programmet, men jag tänkte inte på deras namn =) kul kul

  Fin sida du har förresten. Ha det så bra! 😉