Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Stadens dofter gör mig lycklig

Skrivet av den 3 maj, 2010 i Ditt och datt

FÄglarna kvittrar och vÄren passerar och Àr pÄ vÀg mot försommar. Nu dyker nÄgot vÀntat men trots det ovÀntat upp. Dofter!

Som tidigare rökare har de aldrig varit sÄ markanta som nu, blommor som slÄr ut, grÀs och löv. Men det Àr inte de dofter som tilltalar mig mest. Jag kommer pÄ mig sjÀlv med att dra in lite extra nÀr jag kÀnner doften av blöt betong, fuktig jord, nylagd asfalt, damm som rivs upp av en gatusopare. NÀr jag kliver pÄ resterna av vinterns grus pÄ trottoaren njuter jag av ljudet av sten som gnids mot sten. jag kommer till och  med pÄ mig sjÀlv med att tycka avgaser Àr tilltalande nÀr de dyker upp ovÀntat och kort av en vindpust. Men Asfalt inte bara doftar gott det Àr vackert ocksÄ, framför allt nÀr den Àr nylagd och glittrande svart.

Jo jag vet att det antagligen Àr knÀppt och att vi mÀnniskor ska Àlska naturen mer Àn staden, men sÄ Àr det inte med mig. Sten har alltid gjort mig extra glad och jag har alltid drömt om att bo i dessa hÀrliga hÄrda hus. Redan som liten ville jag flytta in till stadens brus.

Jag Àr nog en tvÀttÀkta asfaltsblomma.

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Stadens dofter gör mig lycklig”

 1. Det här sa smĂ€m den 4 maj, 2010 klockan 12:27 1

  Jag gillar ocksÄ lukten av nylagd asfalt, det och bensinen nÀr man tankar.

  Ja, bensin och mackdofter har jag Àlskat sedan jag var liten. DÄ ville jag jobba pÄ mack nÀr jag blev stor.
 2. Det här sa Carina den 4 maj, 2010 klockan 15:13 2

  HĂ€r e en till asfaltsblomma 🙂
  I lördags regnade det och vet du att den doften fick mig att bli sĂ„ dĂ€r löjligt nostalgisk, sommar…..vĂ„t asfalt……tonĂ„ren!?
  Ja faktiskt var det en sÄn flashbacks om dök upp i huvudet konstigt nog!

  Bara Ă€ndĂ„, sĂ„g pĂ„ fejjan att du och Joacim i kommentaren under din har en gemensam vĂ€n!! Onödigt vetande men Joacim Ă€r Göteborgare sĂ„ lite konstigt Ă€r det allt 🙂

  Mmm det Ă€r hĂ€rliga dofter…

  Ja HĂ„kan, mitt ex. Han Ă€r ju Göteborgare… eller tja nu bor han en bra bit frĂ„n Gbg men för mig Ă€r han fortfarande Göteborgare

 3. Det här sa Linda den 4 maj, 2010 klockan 21:10 3

  jag trivs att bo i lĂ€genhet centralt. Fast pĂ„ liten ort. Skulle sĂ€kert trivas pĂ„ andra stĂ€llen ocksĂ„, men det kĂ€nns liksom lagom. Är dock uppvuxen pĂ„ landet och Ă€lskar att vara ute nĂ€r vĂ€dret Ă€r fint. sĂ„ lilla gula huset passade oss perfekt. DĂ„ fĂ„r vi liksom bĂ„de Ă€ta upp kakan men Ă€ndĂ„ ha den kvar…

  Mmm men jag skulle gĂ€rna ha ett landstĂ€lle lite nĂ€rmare Ă€n Finland. Bara jag fĂ„r snusa byggarbetsplats och stadssmuts i veckorna 😉
 4. Det här sa Irina den 5 maj, 2010 klockan 11:21 4

  Jag Ă€r ocksĂ„ en sĂ„n som inte vill vara borta frĂ„n stan för lĂ€nge. Att vara ute i naturen har sin charm men sen Ă€r det civilisationen som gĂ€ller. Klackarna mĂ„r bĂ€st av ett fast underlag. 🙂

  Ja jag hade redan rĂ€knat in dig till asfaltsblommorna, Ă€ven om jag inte var/Ă€r sĂ€ker pĂ„ doftpreferenser 😉
 5. Det här sa Maria den 5 maj, 2010 klockan 16:14 5

  Jag hĂ„ller nog allt med dig. Vi har en stor tomt och jag skulle inte bli ledsen om vi la asfalt i rabatterna för det luktar sĂ„ gott nĂ€r solen vĂ€rmer pĂ„ den och sedan sĂ„ skulle man ju slippa man rensa ogrĂ€selĂ€ndet. 😉

  Kram Maria

  *Skrattar* Ja det var en anorlunda tanke. SjÀlv skulle jag verkligen vilja ha en sten trÀdgÄrd mestadels med stenlagda partier. upphöjda blombÀÀddar pÄ sten etc.. SÄ kanske Àr vi inte sÄ lÄngt ifrÄn varandra.
 6. Det här sa Camilla den 6 maj, 2010 klockan 9:11 6

  Mmm, ljuvliga vĂ„r/försommar. Bromsa lite nu tack, sĂ„ att man hinner njuta innan det Ă€r september igen. 😉

  Nej inte bromsa förens det blivit lite varmare tack!!!

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?