Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

NĂ€tknarkare

Skrivet av den 9 mars, 2008 i Webbdesign

DialoganIbland undrar jag om jag Ă€r arbetsnarkoman eller om det Ă€r nĂ„got allvarligare fel pĂ„ mig. DĂ„ jag alltid ska hĂ„lla pĂ„ att pilla med en massa siter hela tiden. ”Net junkie” kanske Ă€r mer beskrivande. Nu Ă€r det ett ganska OK beroende speciellt nĂ€r man ser det i relation till det jag faktiskt har arbetat med. Senaste veckan har jag nĂ€mligen gjort om Tommy Deogans site Dialogan till blogg. Tommy har tagit sig igenom och förbi betydligt tyngre saker Ă€n nĂ€tberoende och jobbar idag brottsförebyggande.

ScandateDet har Àven blivit ytterligare en sajt till Tommy men den har det knÄpats pÄ betydligt lÀngre nÀmligen Scandate.se. Den sjösattes vid Ärsskiftet, men Àr ett stÀndigt pÄgÄende projekt bestÄende av mÄnga smÄ projekt dÄ det finns önskningar om nya funktioner hela tiden. Dessutom har det letats buggar, de har ju förmÄgan att visa sig först nÀr en sida börjar fÄ trafik. Ett rÀtt tungt jobb, men fÄ mÀnniskor kan fÄ en att kÀnna sig sÄ uppskattad som Tommy.

M och jag har Àven kikat pÄ ett korttidskontrakt till M vid RÄsunda. Vilket rÄtthÄl! Dessutom var vi dÀr 14:00 pÄ bostadsförmedlingens utsatta tid. NÀr vi ringer pÄ dörren skramlar det och hostas bakom dörren som sedan öppnas försiktigt. En sömdrucken man kikar förvÄnat pÄ oss som om vi var jehovas vittnen eller nÄgot.

-Hej vi Àr hÀr för att kolla pÄ lÀgenheten!
-Vad e klockan?
-Den Ă€r tvĂ„… men du kan fĂ„ nĂ„gra minuter om du behöver fixa till lite… (Han hade behövt en vecka, minst!)
Mannen stÀnger dörren och det rasslar lite dÀrinne. Ett par minuter senare har det samlats fler spekulanter utanför dörren. NÀr mannen sedan öppnar för att slÀppa in oss ser han chockad ut
-Hur mÄnga Àr ni? (Som om vi alla skulle bo i ettan pÄ 44kvm tillsammans)
– Inte vet jag, svarar jag (Jag hade dock lust att svara att vi Ă€r familjen Taikon och vi flyttar in i morgon!)
Det lĂ„g klĂ€der och skrĂ€p överallt och gammal mat och disk tĂ€ckte köket (Inget hade börjat stinka Ă€n dock) Badrummet vet jag inte nĂ€r det blev rengjort senast. En avlĂ„ng mörk och hemsk lĂ€genhet var det. Lite skit gĂ„r det ju att göra nĂ„got Ă„t men inte planering och ljus. M blir kvar dĂ€r han Ă€r tills nĂ„got aningen mer attraktivt dyker upp. Jag tror för övrigt att mannen som ”visade” lĂ€genheten bor dĂ€r i andrahand och inte vill att nĂ„gon ska vilja ha den, för hur kan man annars visa upp en lĂ€genhet i ett sĂ„nt förfĂ€rligt skick? M kommenterade att han skulle platsa i TV4as ny program ”rent hus” och det har han nog rĂ€tt i.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 har sagt sitt

Tags: , , , , , ,

7 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “NĂ€tknarkare”

 1. Det här sa Carina den 10 mars, 2008 klockan 7:24 1

  Men fyyyy, Àven om det gÄr att stÀda sÄ har jag
  dÄ ingen lust att stÀda annas skit.
  Usch vad jobbigt för dig att vara i den sitsen du Àr
  vad det gÀller bostadsfrÄgan!
  Ge inte upp och ta första bÀsta!
  Kramkram Carina

 2. Det här sa Cia den 10 mars, 2008 klockan 9:51 2

  Det Ă€r klart att hyrresvĂ€rden gör grovstĂ€dningen… men vet att nĂ€r jag flyttade in i lĂ€genheten jag bor i nu sĂ„ skrubbade jag badrummet i dagar och det har blivit ommĂ„lat (DĂ„ mĂ„lar man i alla fall bort eventuell kvarvarande skit. Fast lĂ€genheten vi kollade pĂ„ nu var inte till mig utan till M. Risken finns ju dock att jag hamnar hemma hos M ett tag sĂ„…

 3. Det här sa MissyElliot den 10 mars, 2008 klockan 10:49 3

  Pinsamt att ens ha mage att visa upp en sÄdan lÀgenhet. Vill han inte bli av med den eller?

  :-/

 4. Det här sa MissyElliot den 10 mars, 2008 klockan 13:41 4

  Ja, bli av med klĂ€derna Ă€r ju inte hela vĂ€rlden egentligen, men principen att ta andras grejer, det Ă€r det jag blir sĂ„ himla lack över. Men det Ă€r ju Ă€n vĂ€rre att bli av med en cykel, dĂ„ fĂ„r ju benen anstrĂ€nga sig desto mer….
  🙄

 5. Det här sa Cia den 10 mars, 2008 klockan 14:17 5

  MissyElliot: Jag tror inte han vill bli av med den. Jo förstÄr att det Àr principen, tÀnkte bara att det kunde göra det mindre irriterande om du förestÀllde dig en vÀldigt frusen utslagen mÀnniska som inte kan köpa egna grejer och som mÄr i alla fall fysiskt bÀttre . Fast som sagt det Àr irriterande och man tar det personligt att bli av med nÄgot genom stöld.

 6. Det här sa millan den 10 mars, 2008 klockan 21:16 6

  😆 fattar inte att man inte skĂ€ms!

 7. Det här sa Cia den 10 mars, 2008 klockan 21:56 7

  Millan: Det finns alla sorter, ingen tvekan om det!

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?