Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Sommarsemester = Höstsemester

Skrivet av den 1 juli, 2015 i Resor

Äntligen Ă€r Sommarsemestern bokad, eller nja det blir höstsemester sĂ„ jag fĂ„r snĂ€llt jobba hela sommaren. Men det Ă€r det vĂ€rt, sommaren kommer kĂ€nnas lĂ€ngre och dessutom blev det en drömresa! Jag har velat se New Orleans och Ă€ta mat frĂ„n den Amerikanska södern. Jag och M kommer Ă€ven att trĂ€ffa delar av min USA-familj, dĂ„ syrorna och mamma nu bor i Birmingham, AL.

02C26539_nola_small

New Orleans klarade sig frÄn att förstöras i inbördeskriget tack vare att nordstaterna ockuperade staden tidigt. SÄ dÀrför finns det bÄde ny modern storstad och de gamla viktorianska husen och de gamla tegelhusen med sina lÀngsgÄende balkonger med gjutjÀrnsrÀcken. New Orleans lÀr visst veta hur man flirtar med alla.

FörvĂ€ntar mig god mat speciellt frĂ„n Cajun och det Creolska köket. Jag vet inte om det Ă€r sĂ€song för krĂ€ftor nĂ€r vi Ă€r dĂ€r men hoppas pĂ„ en riktig ”Crawfish boil”. En riktig god Gumbo skulle sitta fint. Det har jag bara fĂ„tt i Florida hos min familj tidigare. Nu blev resan lite kortare Ă€n vi först tĂ€nkt. SĂ„ vi kommer inte bila ner genom Appalachiabergen dĂ€r vi annars helt sĂ€kert hade kĂ€kat ”buttermilk biscuits” och” sausage gravy” till frukost. Hoppas pĂ„ en tur med en ”air-boat” genom nĂ„got stinkande LouisianatrĂ€sk dĂ€r den spanska mossan hĂ€nger frĂ„n de annars nĂ€stan bladlösa trĂ€den. Kanske passerar vi nĂ„gon liten ”redneck” stuga pĂ„ pĂ„lar nĂ€r det brĂ€nns moonshine/hembrĂ€nt och alligatorerna vaktar. Besök pĂ„ nĂ„gon plantage, en tur pĂ„ Mississippi med skovelbĂ„t, vandra i trĂ€dgĂ„rdsdistriktet med sina gamla viktorianska hus (Kanske vinka till Sandra Bullock), Kolla in de annorlunda ovanjord begravningsplatserna.

nola_small

RÀknar Àven med att bli helt nedsnöad av florsocker frÄn Beniges pÄ Café du Monde. Kanske lyssna pÄ Jazz vilket jag nog inte skulle göra annars, men Pluttens riktiga namn Àr ju faktiskt Stachmo. Ohhh troligen har det dykt up flera stora tillfÀlliga Halloweenbutiker som jag kan totalt ruinera mig i.
Kan höra M protestera nĂ€r jag shoppar som en galning. 🙂

Puhhh frÄgan Àr kommer tvÄ veckor att rÀcka?

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Sommarsemester = Höstsemester”

 1. Det här sa Linda / CandyGirl den 2 juli, 2015 klockan 21:00 1

  LĂ„ter underbart bra.. jag vill ocksĂ„ ha nĂ„t att se fram emot och planera. Men vi kan inte boka nĂ„t – har bara kunnat boka av… törs inte ens boka ned till er över halloween innan vi vet vad som hĂ€nder…

 2. Det här sa Cia den 2 juli, 2015 klockan 23:04 2

  Det förstÄr jag. Tack och lov brukar ni ha fantastiska somrar uppe i norr!

 3. Det här sa Linda / CandyGirl den 3 juli, 2015 klockan 10:04 3

  fast i Ă„r verkar det tveksamt… idag verkar det ta slut…ska börja Ă„ska och sen ser det inte muntert ut pĂ„ kartan nĂ€rmaste 10 dagarna… 🙁

 4. Det här sa Cia den 4 juli, 2015 klockan 0:54 4

  Du kan skicka hit det. 🙂 Bara jag slipper bli blöt pĂ„ vĂ€g till jobbet Ă€r jag nöjd 🙂