Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Lamm, vin, choklad & drakslem

Skrivet av den 22 september, 2013 i Ditt och datt

I lilla huset handlar det mycket om att äta och må gott i varandras sällskap. Mina bilder gör inte den här lammbogen rättvisa. Jag tror alla utom bus hade haft en hand i tilllagningen så devisen ju fler kockar dess sämre soppa. För det här var så sjukt gott att jag önskar att jag bara orkat äta mer. Det här ska vi försöka göra hemma, men jag är rädd att vi inte kommer kunna återskapa det.

Sätt en lammstek med ben i ugnen på 120 grader, inrullad i folie, halva dagen i 100 grader. Låt den komma ut vila och svalna lite och grilla den på kolgrill precis innan det är dags att äta.Smeta sen in den med gremolata. Till det ljummen potatissallad och tzatsiki.

lamm1

Linda tar över karvningen, tydligen fick U underkänt 🙂

Linda&U

Så klart ska Bus vara med. (Svärmor har vi inte kollat hur det är med. Men jag kan inte minnas att jag sett henne i Lindas blogg så hon har inte fastnat på bild.)

Linda&Bus

Självklart så fick vi ett vin som var som gjort för denna bog. Smart nog så fotade jag flaskan så vi kan i alla fall få den rätt när vi kopierar! 🙂

wineSen blev det choklad och drakägg med drakslem i. Vissa lär visst kalla det passionsfrukt men bara man ser dem så fattar man ju att det är drakslem och inte alls har med passion att göra. Chokladen som M håller i handen tänkte jag först inte smaka men nu tror jag det är den enda Lindts jag vill ha någonsin! Smart som jag är fotades även den förpackningen 🙂

drakslem-och-choklad

 

Ja bäst som vi sitter där och pillar på telefoner och plattor ja för vi är ju alla likte störda och kan inte vara sociala face to face hela tiden 🙂 …Ja hur som vi sitter där och så går nätet ner. Då blev det jätte lämpligt att fira U en vekca för tidigt så han blev väldigt förvånad när det kom paket och sång… Presenten var en ny router 🙂

forfira

 

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Lamm, vin, choklad & drakslem”

  1. Det här sa Linda den 24 september, 2013 klockan 7:10 1

    Det var en kollega till mig som varnade mig för den chokladen… hon hade rätt!

  2. Det här sa Cia den 24 september, 2013 klockan 23:55 2

    Ja…fast jag åkte dit på Chokladfabriken idag.