Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Älskade lilla mamma

Skrivet av den 10 maj, 2011 i Sorgearbete

Idag fick jag Àntligen trÀffa min mamma och fÄ nÄgon form av riktigt avsked. Det slÀppte mÄnga knutar att se henne ligga dÀr i kapellet. Det kÀndes som hon redan var fri frÄn sin förrÀdiska kropp. Jag sÄg min mamma men samtidigt saknades mycket av henne bÄde i ansiktsdrag och sjÀl. Det var vÀldigt fridfullt och lite som en begravning utan kista.

Men sÄ hÀr minns jag mamma och det hÀr Àr en bild av mamma jag vill ha kvar.

Ett fridfullt farvÀl, Àven om jag önskar att jag fÄtt prata med henne, tala om hur mycket jag Àlskar och saknar henne och att hon dÄ skulle höra mig. Nu kan det ju inte bli sÄ, men detta möte var till viss del befriande. Synd att jag tvingades vÀnta sÄ lÀnge, Àven om det gav mig tid att landa och samla mig sÄ blev vÀntan för lÄng.

7 har sagt sitt

7 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Älskade lilla mamma”

 1. Det här sa Anita Eriksson den 10 maj, 2011 klockan 22:05 1

  Kram ♄♄♄

  Tack saknar henne sĂ„. Även om vi inte sĂ„gs mer Ă€n en gĂ„ng i mĂ„naden fanns hon dĂ€r som bara en mamma kan.
 2. Det här sa Linda den 11 maj, 2011 klockan 7:48 2

  Å vilken fin bild av din mamma. Det Ă€r fridfullt att se den avlidna ”sova”. Det ser sĂ„ lugnt och avslappnat ut. Verkligen som om dom blivit fri allt elĂ€nde.

  Förresten – du har verkligen inte förĂ€ndrats mycket sen du var liten.

  Ja en vÀldigt fin bild, jag tycker ocksÄ mycket om den och det gjorde nog mamma med för hon hade förstorat den. SÄ jag tyckte den passade. Ja det var fridfullt trots att hon blivit nÄgot förstörd av att hon hittades flera dagar efter det att hon dog.

  Jag har bara blivit tjock och rynkig 😀

 3. Det här sa Maria den 12 maj, 2011 klockan 7:40 3

  Bilden pÄ dig och din mamma Àr verkligen fin.

  Ja jag tycker verkligen om den
 4. Det här sa Carina den 15 maj, 2011 klockan 15:49 4

  Men vilken gullig bild av dig och mamma, vÀrdefullt att ha!
  All kraft till dig Cia, du har det tufft just nu…..kram kram!

  Ja foton Àr sÄ extremt viktiga för mig. som du sÀkert förstÄr tycker jag om bilden. Tycker mamma var otroligt vacker dÄ
 5. Det här sa Camilla den 15 maj, 2011 klockan 22:01 5

  Bilden pÄ dig och din mamma frÄn Gotland Àr alldeles underbar. Du Àr dig riktigt lik frÄn du var liten, samtidigt som du pÄminner om din mamma.
  Avskedsbilden Àr bÄde rofylld och skrÀmmande, men mest rofylld faktiskt.
  MĂ„nga kramar!

  Ja fast den Ă€r tagen i Jugoslavien innan kriget… Men det gör inte bilden mindre vacker. De som sĂ„g mig mamma och pappa sa alltid att jag var lika pappa. Men jo jag har nog lite av bĂ„da skulle jag tro.

  Jo det var rofyllt, och nÀrbilder skulle nog ha varit mer skrÀmmande för alla utom mig. Men jag behövde ha en bild frÄn avskedet dÀr.

 6. Det här sa Jörgen den 12 juli, 2011 klockan 16:16 6

  NÀr jag sÄg bilden frÄn din barndom kom din mammas röst vÀldigt tydlig till mig!
  Det var sÄ jÀtte lÀnge sedan jag sett henne senast att nu genast nÀr jag sÄg den dÀr bilden, sÄ hÀlsade hon pÄ mig som hon brukade. Det var helt konstigt att bilden sÄ starkt associerade till hennes röst.

  Det Àr bra att nÀstan alla har gÄtt hem frÄn jobbet redan, för nu sitter jag hÀr med tÄrar i ögonen.
  =,(

  -Jörgen-

 7. Det här sa Cia den 13 juli, 2011 klockan 1:04 7

  Tack du gav mig ocksÄÄ hennes röst för en liten stund och Àven hennes skratt.

  Jag klarade mig precis frÄn tÄrar nÀr jag lÀste ditt inlÀgg. Troligen för att det redan fallit sÄ mÄnga.