Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Köttbulle i spåret

Skrivet av den 20 december, 2010 i Ditt och datt

Ja så nu är det ett och ett halvt år sedan jag bröt axeln. Den är inte OK än men idag kunde jag inte hålla mig så M och jag sökte upp de igensnöade spåren.

På parkeringen kom jag på att jag nog behövt öva på att få på skidorna, men efter lite trixande löste det sig.Vi borde kanske tänkt på vallan också… det var bakhalt så in i bängen. försökte man skjuta ifrån åkte man liksom bakåt istället för framåt så vi hasade fram barnstyle. Inte ville det glida framåt heller tyckte jag. Fast det berodde nog en del på att spåren var igensnöade för där de långa och det korta spåren gick ihop gled det något bättre. På stora delar av spåret fann inget spår skulle jag vilja säga. Syns nog på bilden också, där står jag mitt emellan det som ska vara spåren.

Reflexerna är super för man ser ju smalare ut 😉

Halvägs var jag så trött att benen skakade det var ingen hit i nerförsbackar. Sen kom det en betydligt snabbare åkare bakom i största backen och skrek

-Kommer höger!

Va fan menar hon med det? Tro inte att jag hade kontroll nog att göra något åt vad hon skrek oavsett.  Jag swishade ju för full fart nerför och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till, så jag ramlade … Tjong så låg jag på rygg som en skalbagge och kunde inte ta mig upp. Jag var för trött. Så där låg jag och fnissade av trötthet (kunde antagligen lika gärna börjat gråta) . Fick knäppa loss och resa mig på skakiga knän. Kanske hade jag rasat även utan proffsdonnan som gapade för jag har fortfarande ingen aning om hur man stannar eller bromsar. Kan bli en ny skada… Hmmm

Vi var nu över halvägs. Tyvärr upptäckte vi nu att vi var vid den riktiga starten och därifrån börjar det med ELAKA backar. Det innebara att vi slutade med elaka backar. Jag fick ta av skidorna igen och gå upp annars tror jag jag skulle svimmat. Kände igen varningssgnalerna så jag lyssnade och försökte gå långsamt utan att stanna och bli kall.

Uppför och uppför och uppför och sedan en superläbbig backe nerför som till och med M bangade vi visste helt enkelt inte hur vi skulle hantera en lång brant backe utan spår med en skarpsväng i slutet av backen.(kan någon förklara hur man gör, speciellt om benen är så trötta att de nästan är stumma)

Nu vet vi i alla fall vart vi ska börja spåret nästa gång, för ja det blir fler gånger bara träningsvärken efter den här gången givit med sig en aning (Den kommer att bli grym) .

E lär ha lipat av trötthet när de var i fjällen, jag vet hur hon kände sig. Jag var nära. Väl i bilen fnissade jag istället konstigt hur man kan bli.

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Köttbulle i spåret”

 1. Det här sa Camilla den 20 december, 2010 klockan 7:14 1

  Riktigt bra kämpat! Vilka hemska spår ni hittade! Försök att leta upp ett skidspår på någon golfbana nästa gång, de brukar vara ganska platta. Första gångerna har man ju fullt upp bara med att hålla balansen. Såna där nedförsbackar med kurva är det värsta jag vet, då försöker jag bromsa mig ner som mrs Bean…

  Jo men det här spåret har belysning, det gör att man kan åka i tvärmörker. Det finns ett längre spår på en golfbana i närheten, men då är det oftast för mörkt för att åka.
  Balansen gick hyfsat förutom när gaptanten kom. Det går inte att bromsa så branta var backarna, första var lång och farten bara ökade och ökade. den rasade jag i. Den andra vågade vi inte åka i. Vi måste bli stadigare och få mer teknik.
 2. Det här sa Carina den 20 december, 2010 klockan 7:45 2

  Premiären avklarad alltså 🙂
  Hoppas den inte var alltför avskräckande med alla backar!

  Nej, det var mer att det var bakhalt som var irriterande. Backar går att gå uppför bara man inte går direkt i spåren så folk blir ledsna.
 3. Det här sa Linda den 20 december, 2010 klockan 13:27 3

  Gud så duktig du är. heja heja… och jösses vad snö ni har. Tror ni har mer än vi!

  Ja och mer har det kommit jag kunde knappt pulsa fram på trottoaren i morse fick gå över till andra sidan där det var lite nedtrampat.
 4. Det här sa Carina den 20 december, 2010 klockan 20:58 4

  Vi hade ju kungsgran i huset men trist nog har vi inte plats här i lägenheten, barrfritt är ju hur bra som helst. Däremot luktar de ju inte, men en kan ju inte få allt int 🙂
  Våran är någon speciell sort också, i alla fall vad den 100:- dyrare än de andra som banne mig var hur fula som helst. Värre än förra årets till och med!

  Konstigt nog så doftar vår gran dock inte lika mycket som sin taggigare kusin.
 5. Det här sa Steffe70 den 20 december, 2010 klockan 21:19 5

  Bra jobbat, nu e de bara att valla och åka vad tygen håller. Har några tips om ni vill ha.

  Tips NU tack! Jo min bak och mina axlar har tagit mest stryk.
  Bra valla verkar vara A & O