Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Inception – √

Skrivet av den 16 augusti, 2010 i Ditt och datt

√ SĂ„ har jag sett den ocksĂ„.

En regnig dag och vi behövde bĂ„de piggas upp och tĂ€nka pĂ„ annat dĂ„ passar ju en LÅÅÅÅÅNGfilm bra. Ja för den gör verkligen skĂ€l för namnet lĂ„ngfilm. NĂ€stan 3 timmar lĂ„ng. Fast jag tyckte inte det kĂ€ndes, satt i sĂ€ten med extra benutrymme och med fĂ€llbara ryggstöd. Filmen funkade utan att jag tröttnade eller blev rastlös. Lite lagom underhĂ„llningsvĂ€rde kanske tre kissar av fem.
Men har ni tÀnkt pÄ interiören pÄ Sergelbiografen. En jÀttemosaikvÀgg som tydligen Àr K-mÀrkt, sÄ jag gissar att den Àr frÄn 54 dÄ sergelteatern byggdes. Den Àr i dag införlivad i Filmstaden sergel och heter Salong nr1. DÄ var ingÄngen pÄ andra sidan. Jag har tillbringat otaliga dagar i den foajén nÀr jag jobbade med marknadsundersökningar. Det stank av popcorn för man poppade dem dÀr och forslade sedan vidare dem till de andra biograferna i stora svarta plastsÀckar minns jag. Ja det var dÄ det. Genom tillkomsten av Filmstaden Sergel 1995 och den uppglasade entréfasaden mot Hötorget, fick arkitekten Markelius idé delvis en upprÀttelse, entren med sin glasade vÀgg blev slutligen av.

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Inception – √”

 1. Det här sa CB den 18 augusti, 2010 klockan 0:58 1

  Å andra sidan var tanken pĂ„ Markelius tid att det skulle vara Stadsteaterns entrĂ© – inte en biografentrĂ©. Och jag tror inte att den dĂ€r mosaikvĂ€ggen kommer frĂ„n gamla Sergel. DĂ€r entrĂ©n ligger nu lĂ„g det tidigare en klĂ€daffĂ€r.

  Vet jag vĂ€l!!! Skrev dessutom att bioingĂ„ngen lĂ„g i gĂ„ngen… Men enligt biopersonalen fick man inte fota dĂ€rinne för det var K-mĂ€rkt… Konstigt tyckte bĂ„de M och jag, för det fanns inga skyltar om det. Lik förbaskat hade jag ju redan dragit ivĂ€g ett par bilder sĂ„ det Ă€r dem jag la upp. SĂ„ huruvida den Ă€r speciell eller inte tĂ€nker jag inte debattera för jag vet bara vad biografpersonalen sa till mig nĂ€r jag hade dragit ivĂ€g fotona och de vĂ€nligt men bestĂ€mt talade om att det Ă€r fotoförbud som gĂ€ller. Jag har för mig att det var biografkontor dĂ€r och inte nĂ„gon affĂ€r, men minnet kan svika i det avseendet. Vet att det lĂ„g ett fik pĂ„ taket, finns det kvar mĂ„n tro?
 2. Det här sa Anne den 19 augusti, 2010 klockan 8:45 2

  Är den filmen bra? MĂ„nga tycker den Ă€r kanon.Kram

  SevÀrd, ska ses pÄ bio dock.
 3. Det här sa Camilla den 19 augusti, 2010 klockan 9:21 3

  Den vill jag ocksÄ se!
  Maken har tjatat och jag har inte velat se den. HĂ€rom dagen dĂ„ jag ocksĂ„ kom pĂ„ att jag ville se den, dĂ„ hade han kommit fram till att han ville se en annan film i stĂ€llet…
  Ja, du förstĂ„r…

  Ja det lĂ„ter knepigt, se den pĂ„ bio om ni ska se den…
 4. Det här sa Carina den 22 augusti, 2010 klockan 8:37 4

  Har inte sett filmen men dĂ€remot har jag sett vĂ€ggen, den i mosaik alltsĂ„ 🙂
  LĂ€cker enl mig!

  Ja det passar i ett offentligt rum… As töntigt att man inte fĂ„r fota dĂ€r… Inne i salongen fattar jag men i foajĂ©n…!!?