Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Julmat

Skrivet av den 20 december, 2009 i Middagstipset

julmat

Ja så har jag lagat årets julmat, snarare är det för att M blir nervös o jag inte äter för själv har han satt sig på pulverdiet. Läskigt för han känns lättstött och ganska grinig. Jag vill verkligen försöka hjälpa honom men aj vad det är svårt just nu. Men håll med om att jag var smart som lagade chili nu har jag mat lika länge som M har pulver.Om man bortser från Ms humör så är det nog dock han som lider mest.

Den riktiga julmaten får vi äta hos våra mammor…som nog också kommer skicka med ett och annat. Ska jag vara ärlig så längtar jag efter lite gröt.

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Julmat”

 1. Det här sa Linda den 20 december, 2009 klockan 21:47 1

  Nä men vilken tråkig tid på året att gå på pulverdiet… så illa kan det väl ändå inte vara så han kan vänta till efter jul???

  Jag tycker inte det är illa men jag försöker bara stötta om det är det han vill. Tror M tycker att det aldrig finns någon bra tid för pulverdiet. Men han kommer att äta hos mammorna och vi ska på nyårsfest då blir det inte heller pulver. Så han är inte omöjlig på det viset. Vi var på Texas Longhorn igår för S ville dit. Då vart det bakad popatis och och grillat kött. Så han är inte helt omedgörlig.
 2. Det här sa smäm den 20 december, 2009 klockan 22:07 2

  starkt att köra pulverdiet under jul! jag har köpt grötris så det blir julgröt till jul 😀

  Han är galen kan man säga 😉 M gör vanligtvis den godaste risgrynsgröten som finns. Men jag kan bara inte be honom göra den till mig nu. Men min mamma gör OK gröt så det lär jag få med mig hem på julafton.
 3. Det här sa Linda den 20 december, 2009 klockan 22:46 3

  Tur han kan unna sig nåt i alla fall…

  Ja men han är faktiskt bestämd och kör stenhårt på pulvret. Men jag tror han behöver lite mer energi.
 4. Det här sa Carina den 21 december, 2009 klockan 0:22 4

  Pulverdiet skulle jag aldrig klara, älskar mat alldeles för mycket!
  Du Cia, tänkte att du kanske kunde hjälpa mig med en sak,
  visst brukar man i Finland har någon slags rotsakslåda på julbordet?
  Har du recept på en sådan kanske?

  Tja det är därför det känns som att leva med en svulten vampyr som är redo att slänga sig efter ens strupe vid minsta fel…;-)
  Morotslåda och Kålrotslåda tillhör traditionerna… Jag gillar ingen av dem 😉