Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Vidrigt bra igen

Skrivet av den 27 september, 2009 i Ditt och datt

fslmehk hk hk hk

Sist vart jag illa berörd pĂ„ ett bra sĂ€tt. Den hĂ€r filmen var lugnare men vidrig pĂ„ sitt sĂ€tt. Per Oscarsson var bra och gick utanför sina typiska Per Oscarsson later, tummen upp för det. Michael Nyqvist var OK fast kanske inte lysande. Paolo Roberto skulle kunnat vara riktigt bra om han sluppit sina styltiga manus rader och istĂ€llet fĂ„tt sĂ€ga det sĂ„ som Paolo Roberto skulle sagt det, Vi kĂ€nner inte igen den Paolo vi sett i interjuver och egna TV program. Nu blev det styltigt. Noomi Rapace Ă€r dĂ€remot den som hĂ„ller upp hela filmen aldeles sjĂ€lv, hon Ă€r briliant som Lisbeth Salander. Kanske Ă€r hon för bra för sitt eget bĂ€sta och kommer alltid förknippas med rollen sĂ„ att man inte kan se henne som nĂ„got annat, eller sĂ„ Ă€r hon sĂ„ jĂ€kla bra att hon blir trovĂ€rdig vad hon Ă€n gör… Vi fĂ„r vĂ€l se.

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Vidrigt bra igen”

 1. Det här sa Linda den 27 september, 2009 klockan 10:28 1

  TĂ€nkte försöka se den till veckan. Om farmor Ă€r barnvakt. 🙂

  Nu har jag fĂ„tt över lite lĂ€nkar ocksĂ„… och lite annat.

  Men jag saknar min lilla enkla rĂ€knare! 😉

  Vi ska se vad vi kan göra Ă„t din lilla rĂ€knare 😉
 2. Det här sa Carina den 27 september, 2009 klockan 10:32 2

  Vi ska ocksÄ försöka komma ivÀg pÄ den, har man lÀst böckerna Àr det ett mÄste att se dem!
  Dessutom lÀnge sen jag lÀste dem sÄ jag minns inte allt vilket Àr bra nÀr man vÀl sitter dÀr i fÄtöljen i salongen!

  Ja har man inte lĂ€st böckerna mĂ„ste man ocksĂ„ se den 😉
 3. Det här sa Camillas dagar den 27 september, 2009 klockan 10:45 3

  Den var minst lika bra som den första filmen. Jag lĂ€ngtar verkligen till den sista kommer pĂ„ bio senare i höst. Och vĂ€lkommen hem förresten! Jag har varit lite dĂ„lig bloggbesökare sista dagarna, mĂ„ste vila mina vĂ€rkande axlar. I dag Ă€r jag bĂ€ttre dock. 🙂
  Kramar!

  Ja och oj vad M och jag gĂ„rr pĂ„ bio i Ă„r… lika mycket som de senaste 10Ă„ren tillsammans tror jag.
  Mmm jag ligger alltid i sÀngen och bloggar hemma. Det Àr grym skillnad och jag kÀnner aldrig av min mus axel hÀr.
 4. Det här sa Linda den 27 september, 2009 klockan 11:05 4

  Hmmm…. jag hittar inte var man ”stĂ€nger av” att man fĂ„r mail varje gĂ„ng nĂ„n skriver en kommentar. Tidigare var det ju bara om nĂ„gon kommentar behövde godkĂ€nnas… men nu droppar det in ett mail sĂ„ fort nĂ„n skriver… hmmmm…

  Du mÄste godkÀnna alla pÄ nytt EN gÄng nu. Men jag har stÀngt av sÄ att du inte ska fÄ mejl varje gÄgn nÄgon skriver en kommentar. Du hittar instÀllningen under InstÀllningar/Disskusion.
 5. Det här sa Gunilla den 27 september, 2009 klockan 11:25 5

  Styltig dialog Ă€r tyvĂ€rr rĂ€tt vanigt i svenska deckare tycker jag. Eller Ă€r det bara sĂ„ att man mĂ€rker det mer nĂ€r det inte Ă€r engelska de talar? Som med sĂ„ngtexter som kan lĂ„ta sĂ„ fĂ„niga nĂ€r man översĂ€tter dem 🙂
  Men ska absolut se filmen.

  Jag brukar aldrig se Svenska deckare, vĂ€grar tjurnackat 99 av 100ggr. JodĂ„ jag mĂ€rker det i engelsksprĂ„kiga filmer ocksĂ„. Jag Ă€r helt klart tvĂ„sprĂ„kig och amerikanska filmer kan vara minst lika plĂ„gsamma. (SÅ kanske har du ramlat över nĂ„got dĂ€r, att det Ă€r lĂ€tt att missa nyanser och styltighet pĂ„ ett annat sprĂ„k Ă€n sitt modersmĂ„l.)
 6. Det här sa Linda den 27 september, 2009 klockan 12:44 6

  Thanx… att jag missade det. Jag tycket jag gick genom varenda sida för att hitta det…

  Ang. morran:
  – Vem Ă€r det? undrade Bus. Antar att det framgĂ„r ganska tydligt att vi inte lĂ€st sĂ„ vĂ€rst mĂ„nga muminböcker. Jag tror han hört en enda. Och det var mĂ„Ă„Ă„nga Ă„r sen.

  Jag har haft singelversionen av WP lĂ€nge… Och har coachat mĂ„nga nybörjare sĂ„ det Ă€r vĂ€l inte sĂ„ konstigt.

  Morran Àr den lÀskiga figuren som alla Àr rÀdda för i Mumindalen. Allt Morran gÄr förbi fryser och blir förstört. Men anledningen till att Morran Àr som hon Àr Àr för att hon Àr ensam och utfrusen. Hade de andra i Mumindalen bara vÀrmt upp gentemot henne skulle hon ha tinat och blivit en varm varelse. Morran Àr helt enkelt missförstÄdd och pÄ sÀtt och vis mobbad, det Àr det som gjort att hon blivit sÄ farlig för sin omgivning. (TÀnkvÀrt tycker jag)