Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Nu unnar vi oss lite lyx!

Skrivet av den 20 augusti, 2009 i Resor

JAAA! vi har bokat!

”Det skall vara lite lyx pĂ„ semestern! Har man först vant sig vid mjuka sĂ€ngar och god mat pĂ„ All Inclusiverestaurangen sĂ„ Ă€r det vanskligt att gĂ„ tillbaka till traditionella charter- och lĂ€genhetshotell.

Gallini Àr lÀtt att förÀlska sig i och nÀstan vanebildande. Mitt favoritomrÄde Àr restaurangerna pÄ översta vÄningarna, mest för den bedÄrande utsikten över landskapet runt omkring men ocksÄ för den goda matens skull.

Rummen pĂ„ pĂ„ Gallini Ă€r de bĂ€sta jag har varit med om pĂ„ Kreta. Allt Ă€r pĂ„kostat, elegant och mycket stilfullt. HĂ€r har man sannerligen inte sparat pĂ„ nĂ„gonting, se bara hotellets duschkabiner med massagestrĂ„lar”

Frida Sjöberg

[nggallery id=6]

NĂ€r lyx möter kvalitet och nĂ€r komfort möter design och elegans sĂ„ har du vĂ„rt nya koncepthotell pĂ„ Kreta – Galini Sea View. Detta fĂ„r du bekrĂ€ftat frĂ„n det ögonblicket du trĂ€der in i receptionen dĂ€r stora vita skinnmöbler, designlampor och en stor bar bjuder dig vĂ€lkommen.

Hotellet ligger i ett vackert omrĂ„de vid Agia Marina och Ă€r ett av fĂ„ hotell i sin klass pĂ„ denna populĂ€ra kuststrĂ€cka med endast 8 km till Nordens mesta favoritdestination pĂ„ Kreta – Chania. HĂ€r finns alla tĂ€nkbara faciliteter för hela familjen med perfekt lĂ€ge pĂ„ en backe med utsikt ut över havet. Hotellet stod klart hösten 2007 och framstĂ„r fortfarande som helt nytt.

Galini Sea View Ă€r ett hotell dĂ€r möjligheterna Ă€r mĂ„nga. Du har det charmerande bylivet precis utanför hotellomrĂ„det, 150 meter till en perfekt strand och romantiska ĂĄ la carte restauranger med bedĂ„rande utsikt över havet – vad mer kan man be om?

HÀr finns mat pÄ grekiskt manér med fÀrska rÄvaror sÄ att allt smakar som första gÄngen du smakade en speciell matrÀtt. Likaledes finns hÀr fÀrsk solmogen frukt du inte smakat maken till, salladsblandningar som vill pryda tallriken och givetvis ocksÄ Àr bra för din hÀlsa.
PÄ ett sÄdant hÀr vackert hotell kan man med fördel passa pÄ att vÄrda romantiken lite extra och vi kan varmt rekommendera att du tar chansen att bjuda kÀrestan pÄ en av hotellets tre mysiga à la carte restauranger varav ett besök redan Àr inkluderat i priset du betalat för resan.

Om ni Ă„ker in till Chania stad har ni chansen att uppleva helt nya sidor av Kreta. Åk t ex pĂ„ minikryssning och passa pĂ„ att föreviga de vackra vyerna. Vem vet – kanske Ă„rets bĂ€sta bild ”knĂ€pps” pĂ„ just en sĂ„dan kryssning. Skall ni vara borta hela dagen har ni möjlighet att bestĂ€lla en liten lunchkorg frĂ„n Galinis huvudrestaurang som ni kan ta med er, helt gratis!

Behöver ni hÀmta lunchkorgen innan halv Ätta pÄ morgonen mÄste denna bestÀllas dagen innan., annars kan ni sjÀlv plocka ihop innehÄllet frÄn dagens morgonbuffé.

Lokal Champagne serveras vid champagnefrukosten.

Precis som pÄ resten av Galini Sea View fÄr du ocksÄ massor av lyx pÄ rummet. Vad sÀgs om individuellt justerbar luftkonditionering, minibar, plasma TV, Internet samt telefon och vÀrdeskÄp till att börja med? LÀgg dÀrtill ett vackert badrum med hydro-massage i duschen, hÄrtork och handdukar till strand eller pool och som ytterligare förstÀrkning till kÀnslan av omhÀndertagande lyx fÄr du naturligtvis bÄde morgonrock och morgontofflor pÄ rummet.

Du fÄr stiliga rum med vita skinnmöbler, dubbelsÀng och golvlÄnga gardiner. Sviterna, som har plats för 5 personer, har tre rum, tvÄ sovrum och ett vardagsrum.

Det finns massor av plats för avkoppling pĂ„ Galini – det Ă€r ju ocksĂ„ dĂ€rför du Ă€r hĂ€r.

MĂ€nniskor kopplar ju av pĂ„ lite olika sĂ€tt, sĂ„ om det skall försiggĂ„ vid poolen eller pĂ„ stranden bestĂ€mmer du helt och hĂ„llet sjĂ€lv. Du har hĂ€r en stor lĂ€cker pool pĂ„ 310 mÂČ med kortsidan mot havet.
Det pÄgÄr aktiviteter i poolen hela dagen och du Àr vÀlkommen att delta om du inte hellre vill ligga och betrakta andras vedermödor medan du sjÀlv kopplar av med en bra bok pÄ en av de mÄnga solstolarna. Kom nu ihÄg att hÀmta förfriskningar i poolbaren med jÀmna mellanrum. De serverar fÀrsk juice, öl, lÀsk, vackra cocktails och olika sorters snacks och smÄ lokalgrillade smÄrÀtter.
Vill du ha öppet hav och fria vidder?
DÄ kan du ta hissen ner till den lilla vÀgen som gÄr jÀmte stranden. HÀr kommer du att finna en lÀcker sandstrand som strÀcker sig sÄ lÄngt ögat kan nÄ. I kanten pÄ det glittrande havet ligger vackra stenar slipade mjuka och runda av vÄgornas rullningar mot land. PÄ stranden har du flera valmöjligheter, det beror helt och hÄllet pÄ om du tillhör dem som ligger still
i en solstol under ett parasoll med ett korsord eller om du tillhör de mer aktiva – för hĂ€r kan du göra bĂ€gge delar.

Fakta

AllmÀnt
MĂ„ltider All Inclusive
All Inclusive tider 05:30 – 24:00
Sviter Ja
AvstÄnd till centrum 8 km till Chania, 1 km Plataniås
AvstÄnd till strand 200 m pendelbuss frÄn hotellet
Transfertid till hotellet 30 min.
Pool Ja
Inomhuspool Ja
Handduksservice vid pool Ja
Handduksservice vid strand Ja
Madrass/parasoll pÄ stranden Ja
Gym Ja
LĂ€kare Ja
Internet Ja
ByggÄr 2007
Golvtyp Klinkergolv
Antal vÄningar 4
Antal rum 128
Hiss Ja
Deponeringsbox Ja
Visa/Mastercard Ja
PĂ„ rummet
Balkong/terrass Ja
Luftkonditionering (högsommar) Ja
VĂ€rme (vinter) Ja
TV Ja
MinikylskÄp/bar Ja

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Nu unnar vi oss lite lyx!”

 1. Det här sa Linda den 20 augusti, 2009 klockan 22:03 1

  Shit… Typ tre gĂ„nger den standard vi nĂ„gonsin kommer ha rĂ„d att unna oss.Eller nĂ€e.. det rĂ€cker nog inte. Tio gĂ„nger!!!.. SĂ„g ju hur lyxigt ut som helst. Nu fĂ„r ni njuuuuta sĂ„ det stĂ„r hĂ€rliga till.. nĂ€r bĂ€r det av?

  I slutet av September. FörlÀnger sommaren lite.

  JodĂ„ Enligt specifikationen ska det vara galet lyxigt för att vara pĂ„ Kreta. ***** …. hela fem stycken… Nu ska de bara leva upp till det ocksĂ„.
  Det var den dĂ€r beskrivningen av mjuka sĂ€ngar som sĂ„lde det till mig 😉

 2. Det här sa Carina den 21 augusti, 2009 klockan 8:42 2

  Klart man ska unna sig lyx ibland nÀr behovet finns, flÀrd Àr underbart!
  Men en sak har jag lÀrt mig genom Ären, ska man trÀffa roliga/Àventyrliga mÀnmniskor ska man INTE pÄ pÄ lyxhotell, tristare mÀnniskor fÄr man nog leta efter tyvÀrr!

  Perfekt! Vi vill vara hur trista som helst och bara hÀnga med varandra och ta det lugnt, inte alls vara sociala.
  Om det inte Ă€r för varmt hoppas jag pĂ„ att fota en del ocksĂ„ 😉 Sen har man inte tid för mer pĂ„Ă„ en vecka.
 3. Det här sa Åsa den 21 augusti, 2009 klockan 15:37 3

  Tur man Ă€r olika, för vi bor mycket hellre pĂ„ nĂ„got litet intimare hotell, och gĂ„r ut och testar oss fram pĂ„ smĂ„ lokala restauranger nĂ€r vi Ă€r i utlandet. Fast… ert hotell sĂ„g ju inte dumt ut, det skall medges!

  DÄ Àr vi inte alls sÄ olika, vi brukar bo enkelt och föredrar att hitta undangömda lokala restauranger pÄ nÄgon bak gata dÀr det sitter mycket lokalbefolkning. Tror vÄra middagar kommer att vara precis sÄ Àven denna gÄng, vi Àr inte mycket för all inclusive buféer. Men lunch och frukost tycker vi oftast bara att det Àr trÀligt att fixa. Nu har jag ju min axel som gör det vÀldigt svÄrt att sova som det Àr. Det hÀr hotellet skröt de med mjuka sÀngar. Vi har bara haft mjuka sÀngar en gÄng i Grekland och dÄ visade det sig att det var IKEA Sultan ;-). Hur som helst brukar det vara sÀngar frÄn helvetet och jag vill kunna sova ordentligt om möjligt. Om det Àr vÄgigt kan jag fÄ svÄrt att bada i havet Äter igen pÄ grund av min axel. DÄ Àr pool dessutom ett mÄste. SÄ just denna gÄng fÄr det bli 5 stjÀrnigt komplex.
 4. Det här sa Stefan den 22 augusti, 2009 klockan 7:23 4

  DĂ€r satt den, Ă€ntligen lite skön och förtjĂ€nad lyx. Ser ut att vara rikgtigt nice hoppas att det inte Ă€r typiska ”grekiska 5 stjĂ€rnor”. Blir inte ett dugg avundsjuk, utan j-t avis. Det stod inget om en Nespresso bryggare i specen. DĂ„ var det bara grekiska. VĂ€l förunnat jag kan ta hand om katterna mentalt om ni vill. 😆 😎

  Ja M har inte frÄgat sin mamma Àn, sÄ det kan till och med bli sÄ att du fÄr vara matningsmaskin. Mendu brukar ju klara dig.
 5. Det här sa Anne den 28 augusti, 2009 klockan 6:50 5

  Å , gud vad hĂ€rligt! Ser helt underbart ut och det behöver du efter din vurpa och smĂ€rtorna. DĂ„ ska vi ut och njuta lite bĂ„da tvĂ„ pĂ„ varsitt hĂ„ll :). Kram

  Ja jag hoppas verkligen att det blir helt underbart. Men Kreta har inte svikit mig förr 🙂
  Hoppas du fÄr minst lika trevligt som jag tÀnker ha det.